Bir bedel adını anmaktan imtina ettiğim

Mazide bir yara; bir bir deşifre ederken

Hangi hülya ise

Varmayı ertelediğim müşkülpesent bir beyan.

Yol yordam bilmek kadar da elzem bir tümce,

Hoyrat imlerin tehdidinde

Vakıf olunası o gizli özne.

 

Fillerin asla bağdaşmadığı bir terennüm kadar da

Cüssesi kayıp bir fıtrata gizlenmişliğin bedel bildiği

Ölüm kadar sarmalında hidayetin.

 

 

Öykündüğüm yarınlardan öylesine uzağım ki ve öylesine hicret bildiğim her günü de teyelliyorum, dünden bir mızrak iken saplanası ve günden uzak bir umut iken yaşanası.

 

Gölgeler her daim var-ki vardı da ezelden-ve içselleştirdiğim hazanla ne varsa alıp veremediğim…

 

Bir kıyamda rüştümü ispatlamak, bir sunumda varlığımı ifşa etmek ve dirayetimin sınandığı dökümlü bir elbisede boran misali döngüden yansıyan, vasıflarım nezdinde tüketildiğimin bilincinde, artık hangi cümle ise teğet geçmesi en yüksek olası.

 

Tümlenen heceler belli ki mihrabım ve yastık bellediğim rüyalar yine uyanmaktan asla haz etmediğim.

 

Gövde gösterisi yapan mevsim, gönülsüz bir kelam ve kayıp bir şarkı da değil asla, varmayı temenni ettiğim yarının yüzüne suyuna hürmet, bir badire daha atlatmak iken asla da akıl karı olmadığının bilincinde ve hikmet addedilesi bir yalnızlığı giyinmişken zırh niyetine.

 

Gönülden ırak olmaksa söz konusu akla zarar hele ki yüreğin surlarında idam edilesi sayısız duygunun yorgun kıldığı bir belirteç her yeni günün taşıdığı hezeyana ortak olduğum şu gök kubbenin pervazında, kim ise nakşeden ansızın ve satır arası hicaplarımı da görmezden gelmenin külfetine buyurgan bir tını ve tanımlama kondururken.

 

Satırlar belli ki lehimli aklımın ikrarında bir gönülde rükû etmek, bir bedelde soluklanıp sığındığım niyazlarda da reşit kılmak iç sesimi.

 

Buyurgan bir tını.

 

Makberi kayıp bir şehir belki de.

 

Şehit edilesi ruhumun hezeyanlarında yana yakıla sevgiye meyleden kıbleyi yine rasathane bildiğim gönül bohçamda şekillendirmek…

 

Adsız bir tınıda, yoksun bir varlıkta ve edimleri anlamsız şekillerde ırak olan bir tümceyi sahiplenip şekilden şekle giren duyguların makamsız isyanlarında, soyutlandığım dünyaların pervazında boykot ettiğim hayatın gerçekleri ve tüm acıları: Yine noksanım ve yine pervasız ve yine sevdalı…

 

Adını koyamadığım ne çok kayıp mevsim ve illet olunası bir farkındalık yine gönül gözümün hükmünde ve aşkın cüreti iken hayatı mutlandıran bir tını yoksa yoksunluk addedilen bir çıkmaz mı?

 

Hırkası terennüm benliğimin belki de aczi yetimden damlayan ve akladığım hüzünlerim kadar da asılsız ve inkârsız tüm edimlerinde nifak yüklü gerçeklerden uzaklaşma kaygısı beşerin.

 

Bezgin ve bedbin yine de fıtratında gizem ve yeknesak bir özlem.

 

Şehirlerin çatısında demli yalnızlıklar; kıblesinde ruhun yine yüksek rakımlı bir aidiyet ve derin sessizlik iken bir mecrada gizlenmişliğim; bir yoksunluk iken atıfta bulunmaktan geri duramadığım ve pejmürde yoksunluk türküleri…

 

Bir hezeyan belki de bir badire telaffuzu kayıt dışı bir imgede terk edilmişliğim yoksa sevici bir nükte mi varlığımı öteleyen belki de serkeş bir uzam yine derme çatma bir öyküye öykündüğüm yetmedi çocuk sevinçlerim yine de gölgelerin vebali ve asılsız bir ritüel iken ölümlü şiirlerin girizgahında gizlenen şarlatan tahakkümler: Bir nebze de olsa mutluluğu giyinme arzusu şairin her ne kadar sıra dışı bir yaşanmışlık olsa da mutlu hatıraların eşlik ettiği saplantılı aşklar.

 

 

 

 

 

( Yine Noksanım Yine Pervasız... başlıklı yazı GÜLÜMM tarafından 3.04.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu