1 Gençlik


GENÇLİK

 

     Gençlik… Bir günlük süs misali geçip gider ansızın. Sağlık, gençlik ve boş vakit üçlüsünün kıymetini bilen er kişi fıstık gibi bir hayat sürer. Takvimi süpürdü mevsimler ve hasret altını çizdiğim cümlelerde gizliydi. Güzeldir genç olmak, yetmişinde bile kıpır kıpır olursun halen üretkensen. Ebedî gençlik ilim okumakla yücelir, akademik ruh karşısında gömleğini yırtıp firar eder ölüm. Nura boyandı yollar ve nur doğdu gökdelenden.

     Günde beş öğün Fatiha yemeği ile doydu fidan gibi bünye ve kültürde tokluğunu ispatladı. Aç ile tokun oyunuydu saklambaç, genç ile ihtiyarı körebe oynatır gibi ortadaydı. Hoştur üretken olmak ve neşe saçar okuduğumuz her bir kitap bile. Madde ve ruh arasında bir köprüdür hayaller. Mum alevindeki sarı hüzün, gençliğin deniz mavisi düşlerinde yol alıp geleceğe yelken açar. Ruhu kalıpta dondurmak yerine onu sanatla yoğurmaktır asıl hüner. Kefenin cebi yok ki cep delik olsun, genci de yaşlısı da göç edecek bu dünyadan elbet. Yanan mum alevinde saklandı vücut ve mum ışığı nur saçtı genç nesle. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okurken tebessüm etti dudaklar ve Türk genci dimdik ayakta okudu hitabeyi. Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’nı ezgiyle mırıldanırken mest oldu yurdumun insanı. Genç olmak böyleydi işte.

 

     Göze mil çekilse âmâ değildir sevgi. Alevlerin raksı canlanır semada ve güneş sımsıkı sarmalayıp ısıtır heyecanlı yürekleri. Cumbalı evin minik bahçesinde gizliydi belki de bir ömür mutluluk. İplik iplik dikseler kalbi, Allah bize şahdamarımızdan da yakındır. Allah aşkıyla huzur buldu gençlikteki aşk. O’nun sanatı kusursuzdu ve bizi yaratan yine O. Ellerim kanat gibi uçacak cinstendi. Elimle yakaladım gençliğimi ve sımsıkı tuttum onu. Yağız atlı süvari gibi uzaklara gitmesin diye durdurdum. Akrep ile yelkovan tek noktada buluştu, zamanı tedbirli yakaladım. Kum saatini boşa harcamadan en başından sahiplendim pırıl pırıl gençliğimi.

 

( Gençlik başlıklı yazı KONUK YAZAR tarafından 21.01.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.