1 Kasım Ayının Sevgisi


KASIM AYININ SEVGİSİ

 

     Kalbimi Mevlâ’ya uçuracak bir sevgi selinde yol aldım. Her sevinç bir şiir tadında, her türkü bir muhabbet uğultusunda ve bir kuş gibi hür idi içimde. Her bir deniz dalgasında özledim sımsıcak bir ‘Öğretmenim!’ nidasını. Ruhumu güneşten bir tebessüm eyle öğretmenim. Yemyeşil düşler, ıpıslak gülüşler bir kahve molası tadında teneffüs ziline tat versin. Gözyaşlarımı kaybettim desem, senin sevinç gözyaşların o anda omzumda birikirdi.

     Teneffüs zilini duyunca da naz yapardık biz. Topraktaki tohum gibi her taleben bir tomurcuk idi büyüyen yüreğinde. Belki bir haziran muştusu belki nisan sevdası, belki de ağustos yağmuru idik senin gönül gözünde. Öğretmen… Eylül tadında, kelime kelime şiir tüttüren, harf harf alfabeyi bizlere aşılayan, cümle cümle irfan sofrası sunan bir kul idi onlar. Dudaklarda dem tutan sözler, ana babamızın yokluğunu aratmamaya çalışan hasretler, ıslak hayallerde dalgalanışlar çoğalttı seni bende.


 

     Öğretmen… Dalga dalga yıkanan gönül denizimizde elimizden tutan gül kokulu bir candır onlar kimi vakit. Hayra, selâmete, saadete uzanan kollarım inşAllah öğrenme ve öğretme aşkına kucaklar beni de. Dualar imdadımız, dalgalar edebiyat gemisindeki masal kitabımız olsun ve masal kahramanımız da sen ol öğretmenim. Vuslat saatim ders saatimle buluşsa ve gülüşlerimiz ebediyen hiç sönmese. Kasım ayı… Eylülün hüznünü ekime katıp da ardından koşarak gelen bir kasım ayı var çocukça ruhumda. Her yıl 24 Kasım gününde bir demet gül yahut bir adet karanfille ‘Öğretmenler Günü’ olarak anılan bu özel günü kutlamak adına öğretmenimizin elini öpen çocuklardık biz. Bir şiir çığlık atarak yetişti imdadıma:

 

 

   Kasımın son mısralarındayız.

   Günlerden ne bilmiyorum.

   Ama ben bugün de seviyorum seni…

                    Cemal Süreya

 

 

     24 Kasım… “Öğretmenler günün kutlu olsun öğretmenim” diye fırlayıverdi kelimeler dudaklarımdan. Yıl 2016, günlerden 24 Kasım Perşembe. Çetin bir kasım soğuğundan sıyrılıp da sımsıcak içtenliğim adına çiçekçiden kendime bir adet kırmızı karanfil aldım ben de bugün. Kendi öğretmenler günümü kutladım, hem de sessizce. Hediyeye ne lüzum var, öğrencilerime bir harf öğretebildimse budur bana en güzel hediye. İyi ki öğretmenim. Stajyer öğretmenlerin, öğretmen adaylarının, emekli öğretmenlerin, şu an hayatta olmayan eğitimcilerin, peygamberlik mesleği olan bu güzel mesleği hakkıyla yapan eli öpülesi şahsiyetlerin en muhteşem günüdür bugün. Gün bu gündür, birilerine teşekkür etmenin tam da zamanı dedirten ballı bir gündür. Hepimizin öğretmenler günü mutlu / umutlu / kutlu olsun.

( Kasım Ayının Sevgisi başlıklı yazı KONUK YAZAR tarafından 23.11.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.