1 Aşk Dediğimiz ....
Aşk demek, iki kişinin birbirine ' seni seviyorum ' demesi değildir. Lay-lay-lom değil aşk dediğimiz servet.
' senin için ölürümler ' , ' canımı veririm ' gibi klişe laflarla donatılacak bir şey değildir sevda. Ayrılıkların da bir tozu olmalı derim. Yaşanacak tüm olumlu ve olumsuz şeyler kötü cümlelerle bitmemeli. Sadece mutlu sonlar filmlerde oluyor demeyin. Buna inandığınız için tüm sonu güzel biten her şeyi , kötü bitmiş gibi gördünüz. Aslında gözlerinizden çok, beyniniz yanılttı sizi. İnanmak, inanmakta şüphe olmaz hiçbir zaman. Bir bedende iki kalp olmayacağı gibi, bir kalpte iki kişi olacak' seviyorum 'diyen kişiler. Üçüncüye gerek yoktur zaten. 
Aşk, yanında olan sevgiliyi özlemektir. Aşk, sevdiğini görünce onun bedeni olmaktır. O varken yanında, sen hala kendindeysen,bu aşk değildir, laylaylom'dur.. Hz. Ali (r.anh)'ın dediği gibi : '' Ya Fatıma! Seni görünce bütün gam ve kederim gidiyor. '' İşte seven böyle olmalı. O'nu gördüğün an bütün derdinden, sıkıntılarından uzaklaşacaksın .. unutacaksın kendini. Bir romanın ilk sayfası değil aşk. Okuyasın ki bitsin. Yaşatmak lazım çizgilerle... Ellerini tutunca sevgilinin, onun avuç içleri çizgisinde kaybolacaksın. Ah diyeceksin evvela, ah! Ah bir kere yanmaktır! Kendini takas etmektir!
Velhasıl bir örnekle devam edeyim.
'' Vaktiyle şehrin birinde yüksek bir duvar vardır. O duvarın arkasında ne olduğunu insanlar bilmemekte. Merak ediyorlar. El birliği ile bir tane adam çıkartıyorlar. Adam duvara çıkıp, karşıyı görünce yüzünde bir tebessüm  bir gülme ; atladı karşı tarafa. İkinci bir adam çıkartıyorlar. O da karşıyı görünce , bir gülme, bir tebessüm , hoopp o'da atlıyor karşı tarafa.. Artık, orada ne olduğunu daha çok merak eden halk; bir tane adamın ayağına ip bağlıyorlar. Çıkartıyorlar duvara. Adam tam karşıyı görmüş, gülmüş, hemen ipi asılıp , adam atlamadan aşağı çekmişler. Adama sormuşlar, ne var karşıda diye. Adam: ababababa , dili tutulmuş.
 Dil gitmiş. Adam gördüğü şeyin sarhoşu artık. ''
Aşk dediğimiz şey aslında budur. Kerem olmadan aslına bürünmek.. Ferhat olmadan, şirin gibi görmek. 
Mecnun olmadan leyla'larda gezmek. sen, ben olmak ve daha sonra biz olmak... 
iki seviyorum demekle, el ele tutuşmakla aşk yaşanmaz. Hele hele aşığız diyen iki genç varsa, orası zaten aşk değildir. Aşk, birinin aşıkken ötekinin maşuk olmasıdır.
Kısacası; Seyyid Sibğatullah Arvasi (k.s)  :
Muhabbet, sevilenin suretini sevene giydirir, der.. 

Bu sözün üstüne söylenecek daha fazla bir söz yoktur..

Hoş bakın zatınıza, zatı aşkınıza..

Büşra Karacan
25.02.16

( Aşk Dediğimiz .... başlıklı yazı Büşra Krcn tarafından 25.02.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.