“Allah'ın mescitlerinde, Allah'ın isminin anılmasını engelleyen ve onların harap olmasına çalışan kimselerden daha zalim kim olabilir? Bunların oralara korka korka girmekten başka çareleri yoktur. Bunlara dünyada zillet, ahirette de büyük bir azap vardır.” Bakara, 114

Böyle afetlere kimse sevinmez, hatta hangi ırktan, dinden veya görüşten olursa olsun ölenlere üzülür ve onlar için Allah’a dua ederim. Ancak, Rusya’da olan bu depremin bende çok başka bir manası var. Rusya, Suriye’de masum insanları zalimane gücüyle öldürmektedir, öldürmeye de devam etmektedir. Tövbe haşa kendisini Allah gibi görüp “istediğimi yaparım!” demek istemektedir. Bu deprem, onlara şu mesajı vermiştir, “Sen zalimsin ve benim kulum olarak çaresizsin. Sen benim yerime karar veremezsin ve eğer zalim olursan seni yerle bir ederim, tıpkı Nuh tufanı gibi, tıpkı bu deprem felaketiyle yok ederim.”   

Allah her şeyi görür ve işitir. biz Müslüman olarak böyle bilir ve Allah’a böyle iman ederiz. Biz sadece Allah’tan korkar ve o ne emrettiyse onu yapmaya gayret ederiz. Peki, Allah her şeyi görmesine ve bilmesine rağmen neden bu derece zulüm görüyor Müslümanlar sorusuna en iyi cevap şudur herhalde, “ Biz gerçekten Allah’ın istediği gibi bir kulluk yapıyor muyuz, ya da Allah verdikçe, ona isyan eder gibi yaşayıp, bize acı gelmedikçe bana ne mi diyoruz?” bu soruya en iyi cevabı hayatımızı yeniden baştan başa gözden geçirerek vermek çok önemli. 

Allah Rab ismiyle bizi eğitiyor. Bu Rusya’ın yani zalimin zulmü olabilir, trafik kazası olabilir, afetlerle olabilir. Biz Müslüman olarak bu afetler geldikçe, aklımızı başımıza alıp, ne kusur ettik de bunlar başımıza geldi diye yaşadığımız hayatımızı gözden geçirmeliyiz. Kısacası bunlardan ders çıkarmalıyız. Allah kendine has kulluk eden Müslümanı görmek istiyor. Allah her şeye kadir, yoksa, isterse dünyayı bir anda müslüman edecek güce de sahiptir.

Tıpkı doğada olduğu gibi, aslanın saldırdığı bir sürüde, en zayıf halkanın bireyi canını kaybeder. Güçlü olan hayatta kalsın ki, sürü güçlü bir sürü olsun. Kıt otlakların olduğu bir doğada bu denge ancak bu şekilde sağlanır. Biz insanlar, hayvan severler buna üzülürüz ama eğer bu denge sağlanmazsa, o sürü en kısa sürede yok olur gider bu dünyadan. İşte Allah o güçlü kalan hayvan sürüsü gibi, güçlü bir Müslüman toplum görmek istiyor. Kendisini aşkla seven, kardeşliğe dikkat ederek etrafına merhamet dağıtan bir toplum. 

Rusya’nın başına gelen bu deprem çok düşündürdü beni… ben yarım asırlık hayatımda, bu bölgede deprem adını hiç duymadım. Hatta geçenlerde İspanya’da olan depremde böyleydi. Yedi şiddetinde bir deprem korkunçtur. Yedi rakamının bir manası da, arapça dilinde sonsuz anlamına gelmektedir. Bunları toplayıp da bir araya getirdiğimde, şunu hissettim nedense, “ Eğer Rusya, eğer zalim sen bu şekilde yaşamaya ve zulmetmeye devam edersen, bu gibi afetler senin ülkende sonsuza kadar devam edecektir. Bundan ders al ve aklını başına devşir”

Allah zalimlerin şerriden bizi korusun. Bu depremi işaret olarak görerek, aklımızı başıma alarak, kardeşiliği ve gerçek bir imanı yaşamayı ve yaşatmayı Allah bize nasip etsin inşaallah, Amin! 


Saffet Kuramaz

( Rusya’da Bugün Yedi Şiddetinde Deprem Oldu başlıklı yazı safdeha tarafından 30.01.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.