Din ve iman hakkında söyleşide bulunmak istiyorum.Zira iman ateşinin bir daldaki yaprağa benzediğini yani esen kuvvetli bir rüzgarda söneceğini beyan eden bir şiir okudum.
İman bir fanusun içerisindeki ışığa benzer din ise o ışığı koruyan fanus misalidir.
İman her insana ezelden verilen bir nimettir.Fakat o ışığı din fanusuyla koruyamayanların imanı çölde çıkan kuvvetli bir rüzgarda sönüp gider.Böyle bir akibetten Allaha sığınırız.
Dinle iman bir bütündür.Çoğu insan benim kalbim temiz,imanım sağlam diyerek dini hükümleri,Allahın emrettiği farzları ihmal eder ve dini yaşamayı terk eder.
Kalbin temiz kalması nasıl sağlanır böyle bir durumda.Yüce peygamberimiz bir hadisinde her günah kalpte bir kara leke bırakır buyuruyor bu lekeler çoğaldıkça kalp kararır ve özelliğini kaybeder.Her insanın hataları günahları vardır.İşte bizler dini vecibelerimizi yerine getirirken kalbimizdeki pasları siler,kalbimizi ibadet ve taatlarla nurlandırırız.Zaten yüce Allah bir ayetinde
Ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.
buyuruyor.Bir ayetinde de
Duanız olmasa Allah sizi ne yapsın
diyerek ibadetin olmazsa olmazlığına dikkat çekiyor ve inananları uyarıyor.
Yüce Allah ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım diyerek dini yaşantının olmazsa olmaz kesin bir şart olmasına rağmen benim kalbim temiz benim imanım sağlamdır diyerek inananların kasılması çok anlamsız bir yanılgıdır.Şöyle ki bu gibi insanlar hatasız olduklarını düşündükleri için ibadeti bir angarya olarak görürler.Halbuki nefis ve şeytan ikilisi birlikte hareket ederek gece ve gündüz durmadan insanı imanından etmeye uğraşırlar.Bunda büyük bir tehlike vardır.Allah muhafaza etsin insan bir anda iman ışığını kaybetme durumuna düşebilir ki Bu ebedi yurdumuz olan ahret hayatımızı tümden kaybetmektir.Kalp böyle bir durumda manen ölür.Böyle bir akibetten Allah hepimizi korusun
 
Nihat Gülle
Şair ve yazar
( İman Işığının Din Fanusuyla Korunması. başlıklı yazı şiirinprensi tarafından 19.01.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.