Hikaye / Yaşamdan Hikayeler

Eklenme Tarihi : 10/30/2015
Okunma Sayısı : 1005
Yorum Sayısı : 0
Uzun zaman önce Nefes ne ilginç şey değil mi? Sıcak bir şeye üflersiniz soğur... Soğuktan donan ellerinize üflersiniz, ısınır... diye bir cümle yazmıştım. Onun bu kuvveti bana muhteşem gelmişti. Şimdilerde ise nefese olan bakış açım daha da genişledi.

Siz hiç nefes aldınız mı? Aldığınız nefesin değerini tahmin edebilir misiniz? Limitleri biraz daha zorlayıp hayal edebilir misiniz?

Su içmeden yada yemek yemeden biraz daha uzun bir şekilde yaşayabilirsiniz belki. Bu yaratılışınızda olan bir şey... Ama hiç düşündünüz mü, nefes alamazsanız bunları yada başka aklınıza gelen ne varsa onların hangisini yapabilirsiniz? Hiçbirini yapamazsınız... Yani ısıtmadan ve soğutmadan çok daha fazlasına sahip bir güçten bahsediyorum. Diyebilirsiniz ki Bunu bilmeyecek ne var? Herkesin bildiği sıradan bir şey işte... Bu kadar düşünmeye gerek yok... Ama işin aslı öyle değil...

Nefes almayıp yaşamınızı devam ettiremezseniz; bir gülün kokusunu alamazsınız, bir gün doğumunu yada batımını göremezsiniz, sevdiklerinize güzel sözler söyleyemez ve sevenlerinizden güzel sözler duyamazsınız... Nefes almazsanız, kalbiniz de basar istifasını ve hiçbir şey hissedemezsiniz. Uzun zamandır görmediğiniz birine sarılırken ki o sıcaklığın, o maneviyatın huzurunu bilemezsiniz. 

İşin en güzel yanı da nedir biliyor musunuz? Birbirinden menfaat uman insanların çoğaldığı ve ummayanların azaldığı bu devirde bile yüce Yaratan, aldığınız hiçbir nefes için sizden ücret talep etmiyor... Yada herhangi bir karşılık beklemiyor... Allah''ın lütfuna bakın. Ne kadar da çok seviyor sizi...
( Nefes - 1 başlıklı yazı 4harf1kelime tarafından 10/30/2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.