Hikaye / Yaşamdan Hikayeler

Eklenme Tarihi : 30.10.2015
Okunma Sayısı : 1117
Yorum Sayısı : 0
Herkes için değerli bir şeyler vardır. Kimisi için paradır kimisi için mücevherattır, kimisi için ailesidir kimisi için sevgi, saygı ve dostluktur mesela... Ama aslında herkes için daha önemli bir şey vardır ve ne yazık ki çok büyük çoğunluk ya bunun farkında değildir yada kıymetini bilmez.

Bir insan için aslında en değerli varlık aldığı ve verdiği nefestir. Yazılarımı takip edenler bilirler size nefesin kudretinden değerinden bahsetmeye çalıştım ''Nefes ne ilginç şey değil mi? Sıcak bir şeye üflersiniz soğur... Soğuktan donan ellerinize üflersiniz, ısınır..'' sözünden yola çıkarak.

Yakın zamanda bir sohbetim sırasında; ''Aldığımız nefesi bile içimizde tutamıyorken, şeklinde bir cümle okudum ve o an biraz düşündüm. 

Hayatta her şeyin bir nedeni olduğunu artık hepimiz az çok biliyoruz. Öyleyse nefes verişimizin de bir sebebi olmalı dedim kendi kendime. Ve sohbette bulunduğum kişiye şöyle dedim:

''Ve bilir misin nefes almak kadar o nefesi vermek de önemlidir... Temiz oksijen alır içindeki havayı temizlersin, karbondioksit verip kirli havayı atarsın dışarı her bir nefesle... Ellerin üşüdüğünde ısınsın diye, sıcak bir şey yiyip içerken ağzın yanmasın diye nefesini üflersin...

Ve bilir misin, nefes vermek en çok nerde işe yarar... Çok filmde espri konusu olmuştur +18 içerik olarak algılandığı için... Kimisinin suni teneffüs dediği kimisinin hayat öpücüğü olarak adlandırdığı o sahne vardır ya hani... Orda bir insan kendi nefesi ile hayat vermeye çalışır ya nefesi bitmek üzere olan yaralıya... İşte o an nefesin kutsallığını daha iyi anlar insan... Orda herkes işin cinsel yanına odaklanırken kimse farkına varmaz bir nefeslik ömür alışverişinin... O yüzden nefes almak da vermek de güzeldir, kutsaldır... Ne diyordu çakma bir yazar; Yani ısıtmadan ve soğutmadan çok daha fazlasına sahip bir güçten bahsediyorum.. İşte nefes bu kadar muhteşem bir varlıktır... O yüzden bu mahlas, herkese verilmez...''

Şimdi gözlerinizi kapatın, derin bir nefes alın. Ve Tanrı'nın o kutsal hediyesini birkaç saniye içinizde tutup değerini bir düşünerek, size bunu bahşettiği için Tanrı'ya şükredin. Sonra aldığınız nefesi geri verin ki hem size faydası dokunsun hem de ihtiyacı olan kim varsa ona...
 
( Nefes - 2 başlıklı yazı 4harf1kelime tarafından 30.10.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu