SEÇİMLER    
      Siyaset ,devleti yönetme isteğine göre yapılır..Araç olarak partiler vardır.Seçim Yasası'nın içeriğine göre çoğunluğu mecliste yeterince ele geçirenler,tek başına Yada anlaşmaları durumunda belirlenen sürede birlikte hükümet olurlar..
      MHP 7 Haziran seçimleri ile eline kocaman bir hükümet başkanı olarak meclis aritmetiğinin dışında bir fırsat yakalamış ve fakat CHP uzlaşmacı Yapıcı tavır olarak gelecek seçimler için vermek istediği imajın aksi ne MHP olumsuz ne kadar tavır çeşidi varsa sergilemiştir.Her iki davranış modeli de önümüzdeki seçimlerde oran olarak kendisini gösterecektir.
        7 Haziran da ,en başından beri sonucun hazımsızlığını,kimseye hesap vermeden 14 Yıldır ülkeyi Yönetenler çekmiştir. Öngörülü  şekilde Saray'ın  bu sonuca katlanmadan , erken seçim arzusu  ve partilerin hükümet olamama hali erken seçimi zaruri hale getirmiştir. Gerekmediği halde ,milletin koalisyon kurun Mesajı ,tek Kişilik koro olmak isteği olanlarca, yeterince algılanamadığı için seçim yinelenmek zorunda kalmıştır..
         Tüm partiler koalisyon kurma Sürecinde hata üzerine hata yapmış ve sanki Saray'ın isteğine koşar adımlar la hizmet etmişlerdir .
         AKP acısından bu anlayışa hizmet etmek hukuki acıdan olmasa bile kendi inandıkları Değerler acısından , cumhurbaşkanı kendi Adayları olduğu ,kendi partilerinin kurucusu Kişi olması gibi sebeplerle bu hizmetleri anlaşılır .Nasıl olsa kazanacağız özemsizliği ile hazırlanan eski listeler onları hezimete götürmüş ve hezimeti 1 Kasımla başarıya dönüştürmek arzusundadırlar.Yeni listelerde yine kapsayıcı kavrayıcı bilinir insanlara Önem ve öncelik vermiş MHP genel Başkan yardımcısını bile ikinci sıradan aday göstermekte bir beis görmemiştir..
        MHP acısından ise 1Kasım için hazırlanan listelerde yine ofsayta düşmüştür . Mantıken izah edilemeyecek şekilde, partinin üst organlarında yer alan isimleri, aday dahi göstermemiş ,Balıkesir gibi ağırlıklı olduğu vilayetlerde ,vekil seçilenlerin dışındaki sıralamaları,ahde vefaya Aykırı olacak şekilde,  o adayların önceki harcamalarını ,psikolojik duruşlarını refüZe ederek ,sınırlı Başarının ötesine geçmem mesajını yinelemiştir ...
     Yeni adayların dinamizminden ekonomik harcama yeteneklerinden yararlanma isteği halleri Şark kurnazlığı teşkil eder MHP gibi duruşu olan partilerde ,tüm üyeler mensubiyet şuuruna  göre hareket beklentisi içerisine gireceği için bu kurnazlık hali geri teper..
      Meclis Başkanlığ Seçimlerinde vekilleri oylamaya sokmayarak Devlet Bahçeli bir risk almış ve en baştan beri erken seçimi aklına koyan Erdoğan ın meclis Başkanlığı'nı uhdesinde tutarak erken seçim kararı alınmasında Başrol oynadığını ülkücü irade unutmayacaktır..
      Ülkücü irade,DSP ile hükümet ortağı olurken Rahşan Ecevit in "hazmedemiyorum "Lafı gibi ağır hakaret içerikli beyanlarına ragmen koalisyon ortağı olmuş seçim sonuçlarının açıklandığı akşam,"Refah ve doğru yol dinlensin" diyerek pazarlık Gücünü yitirmek Uğruna ,hükümet ortalığı yaptığını da ""unutmamıştır..Bunu neden hatırlatıyoruzz?7 Haziran da CHP ile koalisyon ortağı olmama gerekçelendirmesini ortadan kaldırıyoruz ..Yani  solla koalisyon yapamayız gibi bir gerekçesi 7 Hazıran daki CHP teklifi acısından inandırıcı olmayacaktır .CHP genel başkanı fazla oy almasına ragmen "gel başbakan sen ol "teklifini de siyasi nezaket dışında cevap vererek ülkücülerin devlet içerinde olma isteğini ötelemiş ve AKP nin 14 Yıldır verdiği zarar-ı giderebilme fırsatını kaçırmıştır..HDP dıştan desteklediği hükümet modelini olmaz diye chp ortaklığını reddedilirken HDP nin hükümet ortağı OLMASINA zemin hazırlamış ,Iğdır gibi ince dengelerin olduğu az farkla HDP belediyesini aldığı vilayette Sinan Ogan gibi Türkiye mal olmuş bir şahsiyeti memleketi olan Iğdır dan aday göstermeyerek sahayı HDP ye bırakmakta bir beis görmemiştir.Böyle bir çelişkiler yumağında  ,bilinmezi- bilme, görünmezi -görme özelliği varsa ,Devlet Bahçeli nin kitlesi ile bunları paylaşması zarurettir ..Yoksa oy kaybı vekil kaybı Faturası Devlet Bahçeli'ye ait olacak ve istifası kaçınılmaz bir son olacaktır..
     Yine Tuğrul Türkeş ,o kadar yaramaz bir insan sa genel başkan yardımcısı olarak neden orada tutuyorsunuz ?Başkanlık Divanında ,Neden bulunduruyorsunuz??
Bu çelişkiler yumağı ,Erdoğan'a yardımcı olma cabaları örtülüde olsa Devlet Bahçeli nin siyasi sonunu getirecektir..
       HDP ,7 Haziran seçimlerdeki "iktidara giden her yol meşrudur "lafını, "barajı Geçmek için herşey mubahtır "anlayışına uygun olarak Sağdan soldan toplum önünde bilinir kişileri aday göstermiş ,bunu magazinleştirerek, espri soslu şekilde toplum önüne sunmuş 7 Haziran da beklenenin üstünde oy almış ve Dağdakiler bile bu güçten ürkmüştür..Selahattin Demirtaş ,dağla arasına set çekecek kendilerinin milli irade dağdakilerin terörist OLDUĞUNU söylememiş aksine çeşitli vekilleri güçlerinin dağa dayandığını söyleyerek ikiyüzlülüklerini tescillemiştir.%11 civarında oy alarak yine barajı geçecektir...
      CHP ,yaşlılar kulübü olarak anılmaktan sıkılmış ,Olumsuzluk üzerine miras olrak bırakılan anlayışı terkettiği izlenimi oluşturmak için kabuk değiştirmektedir..Nerde özelleştirmelere dikilen CHP ,şimdi iktidarı bile özelleştirecek kadar değişmiştir ..Refahtan Alevi federasyonlarından Adayları ile aldığı oyun üzerine çıkmak isteğini ortaya koymuştur.Alacağı oy %30 üzerine pek çıkmayacak ama bu seçimden en Karlı CHP çıkacaktır.
Netice :Milletin koalisyon kurun mesajını almayanlar ,elleri mahkum bu seçimden de koalisyon olmak zorunda kalacaktır.Saray istemese de bu görevlendirmeyi vermek zorunda kalacaktır..MHP ye ait 11 cıvarında vekilliği alsa bile AKP 276 sayısını geçerek tek başına hükümet olamayacaktır . Kaybedilen 2015 yılı için hepsinin milletimize bir özür borcu vardır..2016 Yılına terör sebebi Babasız kalb coçuklar ,çocuksuz kalan analar için bu özür elbette yetmeyecek ve siyaset hepsi tarihteki yerlerini alacaktır...
       
( Seçimler başlıklı yazı HALİLİ tarafından 9/20/2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.