1 Çoy Çoklu Organ Yetmezliği
ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ
İnsan vücudu muazzam bir mekanizma olarak navigasyon,bellekdeki bilgiyi anında tarayarak bulma,alınan besinleri mikrolize boyutlara indirgeyerek, rafine ederek,fazlasını yağa dönüştürüp stoklayarak,işe yaraamazları sıvı ve katı atık olarak atıncaya kadar, tüm organlar koordineli bir şekilde birbirilerine pas ederek ,takım oyunu halinde çalışırlar..
Sen elinden geldiğince bilerek veya bilmeyerek bu yapıyı bozmak için çabalarsın ama bu muazzam yapı ,kendini korur.Tamir eder işlevselliğini yinede korur..Ama beden öyle bir hale dönüşür profesyonel dış müdahele ister ;
-sofradan doymadan kalkmayan ,tıka basa doldurarak enzim ve hormonları gerekli gereksiz harekete geçirirsen
- oksijen yerine beyne devamlı duman ve alkolle uyarı gönderip,sulandırp kendini devamlı koruma kodlu modifiye edersen
-Steril ortam yerine mikroplarla dolu alanlarda dolaşıp vucudun askerlerini yorarsan
-Yüksek hızda araçları ,dikkatten yoksun kullanarak cerrahi müdaheleye açık hale gelirsen 
-Yangın ,yanık oluşturan elektrik ve diğer unsurları vucudunda doku kaybına yol açacak sekılde zarar oluşturursan 
Vucud bağışıklık sistemini, aşırı uyarılmış olarak algılar ve vucut kendini öyle korumaya alır ki iç organlarından bazıları vazife görmez şekle dönüşerek ,onlar üzerinde hasar oluşturur ve en az iki organın çalışamaz hale gelir..Artık böbrek temizlik yapamaz idrarın kana karışır..Cildin Renk değiştirir başkalaşırsın.İnce bağırsağında hasar olur bokun kana karşır..Kalp yeterince kan pompalayamaz.Kan düşük basınc sebebi ile taşınamaz hale dönüşür.Ciğerlerin aldığın havayı  temizleyemez kanda oksijen azalır..Ya da göz sinirlerin zayıflar ve işlevden düşer..
Artık vucut eski vucut değildir.Makinalara bağlanır ,solunum sistemine dışarıdan takviye edilir.Diyalize bağlanır böbrek yerine temizliği makina yapar..Kalp ritmi ile beraber vücutun eski muazzam dengesi sağlanmaya çalışılır..
2002 senesinden beri TC ni yöneten bir kadro vardı..Dağlar delik deşildi geçilmez denilen Zigana dağları tünelle dümdüz edildi..Kastamonu da Küre dağlarından ılgaz dağlarına geçiş  bir tünelle sağlandı..Bitlis de  5 minareyi tünele girince göremezsin..
Pers Kralı Darıus un torunu kserkes  Çanakkale den 6 milyon askerini geçirirken (heredot diyor)gemilerini yanyana koyarak köprü yapmışdı ilk geçişde rüzgar ve dalgalar köprüyü yıktığında, denizi kırbaçlayan da komutanı Heredot yazmışdı ama yıkılmaz köprüyü yaparak iki kıtayı bağlamak, yine bu kadrolara nasip olmuşdu..
Havuzlarda binlerce araç kuyruk beklerken ,Gemlik körfezinin iki yakasını yine bu kadrolar birleştirerek havuz uygulamasını kaldırdı..10 saatte otobüslerin gittiği istanbul Izmir arasını Gebze den başlayan yolcukla 3 saate indirende yine bu kadrolardı..Hastaneler kamu binalarını şehrin en mütena yapısı haline de bu ladrolar getirdi..
Peki ne oldu da bu kadrolara sahip olan bir  siyasal yapı bu milletten tokat yedi?Bizim milletimiz nankör mü? Hayır.Eğer öyle olsa içdiği tek fincan kahveye 40 yıl hatır yükler onun yükünü taşır mı? 
Demek ki suç tokat atan da değil tokadı yiyendedir..
Bunun tek başına bir adı ya da sebebi olamaz..
Böyle muazzam bir eserler topluluğunu ortaya çıkaran yapı bozuk olsa idi eserler ortaya çıkmazdı..O halde yapıyı oluşturan unsurlarda arıza meydana gelmiştir.Tıpkı muazzam vücudumuzun işlevselliğinin bozulması gibi ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ(ÇOY) rahatsızlığı ortaya çıkmıştır.Bağışıklık sistemi bozulmuş sistem kendimi koruyacağım,kollayacağım derken milletten kopmuştur..
Milletin içinden gelen ve kendisine “dava adamı “dediklerimiz artık milletine yabancılaşmıştır..
Rahatlık maddi ve manevi bütünlüğü sağlamamış ,kamil insan merhalesine ulaşamamış her insanı bozar..Anadolu da bir söz var.Artık Kişinin  kıçına su değmiştir..Yani sıçmak için bile dağda bayırda mücadele eden gitmiş ,yerine alafranga wc de otururken gazetesini okuyan kişi gelmiştir.Kişi artık değerin kendisi olduğunuve bulunmaz hint kumaşı olduğuna inanır.İçinden çıktığı toplumu küçümser..Dava kalmamıştır. Dava uğruna gençliğini ,mapusda geçirenlerin ,hayatı lafı güzaftır. Verilen şehitler ,cahillik kandırılmışlık eseridir..Bir zamanlar inanc ve moral değerleri sebebi ile kamu görevlillerinin -görevlerinden atılmaları,sürgün yemeleri disiplin cezalarına maruz kalmaları- onların kişisel kusurlarından kaynaklıdır..
       O çekilen ezaların karşılık değeri olarak değil ,yeni yetme değeri kendinden menkul, riyakar ,düzenbaz,kibirli,postişi hazır kucağında bulmuşlar yığını çoklu organ yetmezliğinin( ÇOY)  asıl sebebidir ve sebep olduğu uygulamalardır..
-Kutsal kavramların yerini “bizden yada değil”denilen iki kelime almış, daha kibirli insan tipi yaratmıştır..Hem seçen hem seçilen bu atmosferde kibirlidir
-Evrensel hukuki kavramların yerine,kibiri öven   “partili menfaati” ön safa yerleşmiş,hukuki ilke ve tanımlar rafa değil çöpe atılmış ,seri kibir üretimi gerçekleşmektedir.
-Liyakat kamu eserlerini yönetecek kadrolarda yerlerde sürünüyor .”İHL diploması yada imamlık  “her kapıyı açan maymuncuk olmuş ,sürekli maymuncuk sahibi kibirli insan üretmektedir..
-Adalet yerini korumacı kayırmacı talimatlı  bir yapıya benzeş yapı göstererek kibirli partiliyi korumaktadır..
-Kamu yararı düşüncesi rahmetliye dönüşmüş yerine “kazan kazan,sende kazan” diye her şekle giren  bir ucube kural konularak kibirli bürokrat öne çıkmaktadır..
-Hukuk devleti ,anayasal bir temenniye dönüşürken ,parti devleti asıl ikame anlayış olarak kibirli yöneticiyi pompalamaktadır....
        Çoklu organ yetmezliğini AKP taşıyor.Parti sorunu bizi ilgilendirmez dersin ,sorunluluğu üzerinden atarsın  ama kazın ayağı öyle değil..
        Tepe noktasında ve silsile yolu ile ilçe teşkilatlarına kadar “Parti devlet bütünleşmesini “içselleştirmiş bir grup var
Bu yapıyı bizzat Tayyip Erdoğan koyduğu kural ve uygulamalarla dizginlenmek zorundadır..Yoksa  elinden oyuncağı alınmış çocuk misali ne yapacagı belli olmaz ..Yetkin yetişkin olmayan guruplar allah korusun  huzuru dinamitleyebileceği gibi  devletin organlarını bile işlevsizleştirebilirler..
        Konsultasyon olmadan çoklu organ yetmezliğini ortadan kaldıramazsınız. Yani işin uzmanı hekimler heyeti, bağımsız denetçiler kontrolünde görev yapacaktır .Tespitlerde ve çözüm eylemlerinde samimi davranılması gerekir..
        Hasta ya mevta olacak ya da sağlıklı bir kişiye dönüşecektir.Mevta olursa huzur katsayımız düşer..Toplumsal fayda sağlıklı birey olmayı emreder..Yine Dava adamlığı kavramının,boş bir çuval olmaması bunu gerektirir..
-Maymuncuğu hırsızlar kullanır ..Bir de işi çilingir olupda anahtarını kaybetmiş /unutmuş olanlara yardımcı olanlar kullanır.Maymuncuk uygulamasının kaldırılması, allahın emri gibi kabul edilerek ortadan derhal kaldırılmalıdır..
-Yüksek mahkemeler ve silsile yolu ile tüm mahlemeler bağımsız ve tarafsız hale dönüşmeli vesayet izlenimi oluşturan tüm kural ve uygulamalar ortadan kaldırılmalıdır..
-Basın ve medyaya giden hortumlar, haksız gelir sahiplerinin hazırlop mamaları, ortadan kaldırılmalıdır.. Bağımsız, tartışan yazanların oluşturduğu bir medya ,yalakalık yerine yanlış yapmayan kamu idaresinin tesisine yardımcı olacaktır.. 
-Atatürk ve Cumhuriyete dair sanki  diğer tarafın uhdesindeymiş izlenimi yaratan tüm uygulamalar kuralsal olarak ortadan kaldırılmalı eylemsel olarak takipçisi olunmalıdır.. 
Uyarıyorum .Yolsa hasta yoğun bakımdan çıkamaz.Yarın perşembe 

Torun Halili
( Çoy Çoklu Organ Yetmezliği başlıklı yazı HALİLİ tarafından 25.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.