Ahmet  AYAZ

Gaziantep Güneş Gazetesi   19/08/2014

……………………………………………………………

 

        Vatandaş  kendi  aklına göre  şehitlik davası  güdüyor. Şehit kime denir?  Saygıdeğer okurlarım, bu soruyu bilmeyen  olmaz  diye düşünüyorum ama, bir çok insanlarımız  bilmezlikten geliyorlar. Lütfen bana azıcık da olsa kulak vermenizi  istiyorum. Şehit, “Savaş meydanında düşmanlarla karşı karşıya savaşırken  yaralanıp ölenlere denir.”  Şimdi  şu ilginç olayları dinleyiniz bakalım ne diyeceksiniz. Bu cahil halkımızın bu  dengesiz  tutum  ve davranışlarına bakınız. Şehitlik bu kadar basite inemez.

           Ben bir avukatın yazıhanesinde otururken, birisi  geldi. Kardeşi  askerden izinli gelmiş,  geldikten tam on gün sonra bir arkadaşı ile motorsiklette giderken,  trafik kazası  geçirip öllmüş. Adamcağız bunu  şehit sayıp askerin anasını ve babasını  maaşa bağlatmak  için dava  açmaya gelmiş. Avukat  bu davayı kibarlıkla red etti. Bunun gibi nicelir var. Bunlar ayıbı bilmeyen ve cahil  insanlardır.

       Yaho devletin  parasında  tüyü  bitmemiş  yetimlerin  hakkı  var. Şehitlik mertebesini bu kadar ucuza  düşürmek  olmaz. Demirelin tabiri ile günah ve yazık. Bir de ayıp denen bir şey var. Şayet bu ayıptan anlayan olursa. Burada aklıma bir  fıkra geldi, size anlatmadan geçemiyeceğim. Şunu da unutmayın,  iki kahkaha bir pirzolaya bedelmiş. Bu fıkrayı okuyanlar bana birer pirzola borçlu  olduklarını  unutmasınlar.

       1978 yılları anarşinin hızlı dönemiydi. O tarihte gencin birisi bir adama elindeki silahı ile  ateş açmış. Adam kurşun yarası ile ölmüş.  Gencide biizim polis memurlarımız tutup ceza evine atmışlar. Bir gün adamı vuran gencin  annesi  duruşma salonunda beklerken,  anarşi  olaylarında vurulup ölenlerin davası  görülüyor. İsimler okunuyor, felan oğlu felan, kimliği bilinmeyen kişiler tarafından  öldürülmüştür.  Bu  şekilde bir kaç kişinin mahkemesi  görüldükten sonra, eli kelepçeli,  adam vuran genci  mahkeme salonuna getiripte hakim idam kararını verince,  Gencin anası hakime şöyle sesleniyor.

        Kulun kurbanın olayım hakim bey, ne  olursun? Bizim oğlanı da serbest  bırakıp,  bunu da kimliği bilinmez kişilerce öldürülmüş desen olmaz  mı? Kadın bir defa daha tekrarlıyor “Kulun kurbanın olayım hakim bey, ne olursun buda kimliği belirsiz kişilerce öldürülmüş deyip de benim oğlanı da  serbest  bırakamaz mısınız?”diyerek hakim beye yalvarmayı  sürdürüyor.  Kiymetli  okurlarım bu olaylar bana bu fıkrayı hatırlattı. Lütfen “Devletin malı deniz, yemeyen domuz” düşüncesi   ile hareket  etmeyelim, halkımızı  düşündüğümüz kadar da devletimizi  düşünelim. Devletimizi bir gemgiye benzetiyorum. Bu  gemi  batarsa, içinde biz varız. Bunu hiçbir zaman  unutmamalıyız. Her zaman ki dediğim gibi. Sohbet köşemde yine buluşalım, en güzel ve mutluluk dolu günler hep ve hepimizin olsun diyorum.

( Şehit Kime Denir başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 19.08.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.