1 Geriye Ne Birsen Kalır Ne De Aydın

Tanrının çocuklarından doğan doğum lekeleri ,

 Her biri istiflenmiş bir gölgenin muazzam açlığında,

 Bir kelebeğin ölüm yıldönümü ,

 Veya ne fark eder bir babanın münzevi bir hayattan kopartılan evladı,

 Ya da, bir genç kızın intiharı...

  Uyuşturucusu önce beynine saplanmış olan paronayak tümce , yaşamın hazin sonuna doğru kanat çırpan martı sesleri , gider ayak yaklaşan adımların çıkartığı o korku dolu anlarda kapının arkasına saklanarak kalp atışlarını sayan , ellerini göğsünde kavuşturmuş ,  zamanın geçmesi için dua eden körpe bir vücud dayalı o kapıya ,evet o kapıya ! Sıradan mevsimler geçiyor. Aralık, Eylül, Ekim...

Ve sonunda kışın habercisi, karların altındaki çamura bulanmış yemyeşil ölü çiçekler, yeniden hayat bulacaklar ilk'baharda , ya da fark etmez nisan'da, son bulacak haziranda , Eylül'ün bitiminde ellerime tutuşturulmuş bi papatya , beyazlarında ben , tekrar saymalısın diyor. Şimdi elimde kalan son bir yaprak,onu da yağmur ıslatıyor. Ellerimden yere düşerek yırtılan ,beyazı çamura bulanan son papatyamdı. Önce "sen" ardından kaldırım kenarından geçerek üstüne basan insan topluluğu!  Ses tellerime düşen sessizlik,ellerimde şarkımızın notaları, dilimin ucunda ayrılık masallarını dillendirerek bir sürü yalan çarpıyor rivayetlerime,göz sancılarıma doğuyor yağmurlar.Kirpiklerimde muhafaza ettiğim, düşürdüğüm, boğarak uyandırdığım anıları, istemeden gözlerime değen yüzün, isteyerek güldüğüm bir fotoğrafına, saydığım günlere, gelmediğin dünlere, gelemeyişlerinin yarınlarına ama olurda dönersen son'bahar arifesinde  geriye dönüp baktıkların arasında ne 'Birsen' kalır ne de  'Aydın'. Öylece unutulup giderler. Sonbahar yaprakları arasında kayboluruz.Sen başka aşklara rivayet ederken ben sesinin hayaletiyle beni büyüten bu şehre ithafen belki bir şiirde rastlarız birbirimize yada tekrardan ağaç dökümünde sesinin cızırtısıyla bana tanık eden bir adamın gölgesiyle yaşarım bu uçsuz bucaksız kentte.Veya yağmur  yağarken pencereden süzülen damlaların arasında buluşarak süzülürüz cam kenarına kim bilir. Ardımda çoğalan  ölüm şarkılarıyla tekrar hatıralar canlanır gözlerde kim bilir.Çok fazla konuştuğumu biliyorum ne olursa olsun bu Eylül ortasında kalbim kırık.Hissettiğim en iyi yer bir şiirken başka bir yazıda görüşmek dileğiyle , şiir kadar  hoş'ça 'Kal' sen.

 

 

 

 

 

( Geriye Ne Birsen Kalır Ne De Aydın başlıklı yazı Eylüll tarafından 13.10.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.