1 Çocuğu Ölmüş Şiirdir Gülüşlerinde
 

    Uyandım,  uyandım sırtımda saatlerce süzülen tere rağmen omuzlarımda taşıyor gibiydim güneşi, karşımda iki gökkube , gözlerimin önünde mihraba doğru yükselen minareler küçülerek büyüyor gibiydi.  Saçlarımın uçları yağdan birbirine yapışarak cildimi tahriş ediyor ve rahatsızlık veriyordu. İstanbul’da yürüdüm yeni aldığım bir çift ayakkabıya rağmen topuğu taşa vurana kadar, sancısı bedenimi titretene kadar yürüdüm. Yürüdüm, yürüdüm İstanbul’da büyüdüm. Yaşım 19 , her öğrenci gibi  gömleğimde kravatımın yamulan kumaşı, pantolomunda çamura  bulanan lekeler.Sırtımda kitapların ağırlığıyla Beyoğulundan Eminönüne yürüdüm. Etrafımda insanların bakışlarıyla kalabalıklaşan  iki çift göz engel oluyordu. Gözleri , çıplak gözleri vururken tenime ,kırılganlaşarak sürünen parmak uçlarımdan alev alev alıyordu. Bu hercai suretinde  gülüşlerime çarpan bir elin olsaydı seni daha fazla sevebilirdim. Hemen boynunu bükme sevgilim , kahküllerimin arka sokaklarına uzanan kumral güneşin sıcaklığında teleffüz edemediğim ikra büyütüyorum şimdi.  Şiirlerime dudaklarından bir türlü içemediğin çayın dökülürken, sözcüklerime damlayan iki çift sözünle  taramaya başlarım birazdan  ipeksi saçlarını, hayatın boyasını akıttığım saçlarından kırılgan beyazlarına  varana dek  şükrederim. Evet sevgili , aslında özledik. İçimiz dışına çıkana  kadar yürüyerek , içimiz dışına çıkana kadar özlem batağına saplanarak.  Ellerimizi göğe doğru tutup yağmurlar ıslatmadan, gözlerimizden süzülen yaşa rağmen dua ettik. Dualardan sesimizi kaybettik. Dualardan gözlerimize a(ş)k düştü. Dualardan umudumuzu araladık. Kaybettiğim seni ve sesimi bulana kadar gömleğimin  yırtılan sağ cebinde biriktirdim hayallerimizi. Mutluluğum küçücük bir çocuğun elinden uçup parçalansada ağlayışlarımı görmek için tüm ölüler ayağa kalkardı eminim. Şimdi söyle sevdiğim beni hangi dinsizlikle suçlayacaksın ? Sahip olduğun düşünce özgürlüğünle mi ?  Ben mi istedim sana böyle  deli divane aşık olmayı ?

 Ve şimdi ; Aramızda binlerce mesafe varken sessizliğimin bedeli tüm o susuşlarım çocuğu ölmüş bir şiirdir gülüşlerinde !

( Çocuğu Ölmüş Şiirdir Gülüşlerinde başlıklı yazı Eylüll tarafından 5.10.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.