Ve karşınızda son bahar…

Siyah önlüklü bir çocuk sonbaharın içinden gülümsüyor. O meşhur silgi kokusu, bir de matbaadan yeni çıkmış kitaplarınki. Hayat bilgisi dersinde bahsedilirdi sonbahar işlerinden. Sobalar kurulur, ev baştan ayağa elden geçirilir. Çatının kiremitleri filan değiştirilir mesela. Yazın rehavetinden kışın kasvetine geçiş mevsimi değil midir son bahar? Aslında bir uyarı değil midir yalnızca? Elbette ki yalnızca bir uyarı değildir sonbahar. Ama oldukça yalnız hissettirir insana kendisini. Mevsim geçişlerinde hüzünlenir insan ama en çok bu mevsimde. Üşümenin ne demek olduğunu tekrar ve tekrar hisseder. Gökyüzünün kül rengi bulutlarla kaplanabileceğini, gündüzde ışıkların yanabileceğini bize gösterir. Aslında mutlu olmak için birden fazla sebebimiz olmadığını belki de. Hüzünden herkes korkar. Ama hüzne de ihtiyacı yok mudur insanın, ağlamaya da?

İçinde hüzün olan tüm şiirleri okumak isterim. Kentin kalabalık sokaklarında bir başıma yürümek sonra. Yani nereye gittiğini bilmeden. Islanmayı özlemiş kaldırımlar üzerinde adımlamak. Tramvaya binmek ve her nereye giderse gitsin tramvay yüzünü cama yaslayıp dışarıyı izlemek. Adamları, kadınları ve çocukları bir bir. Sonra sokakları ve binaları. Her sokağın ve her yapının bir hikayesi olduğuna inanmak. Kendi hayal süzgecinden geçirmek dünyayı. Oldukça hüzünlü olmak, epeyce ağlamaklı. Sonra bir kütüphaneye hapsetmek kendini. Yazarlardan ve şairlerden medet ummak uzun süre. Beklemek ve beklemek. Üşümemek için kalın kazaklar giymek, kalın kumaşlı pantolonlar. Yine de üşümek, yine de ağlamak.

Tüm bunlara rağmen özlemişim sonbaharı. Sonbaharın bana düşündürdüklerini, ruhumdaki aksini…


( Sonbahar Hakkında başlıklı yazı MESUT ÇİFTCİ tarafından 28.09.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu