Yeni Ufukların Peşindeyim
Bugün aklımdan geçenleri kağıda dökemediğim günlerden bir gün. Öyleyse şöyle bir karalayım dedim üstadım. Aslında kelimelerin nereden gelip, nereye gideceğini kestiremiyorum. Zira bir içten geliş, öylesine bir söyleyiş.

Dünden gelen kelimeler yarını arıyorlar satırlar arasında. Kalbim düşlerime açılan kapıda mucizeler oluşmasını beklerken, an'ın içinde kayboluyorum. An'da duramıyor zihnim arada gidip geliyor yad ediyor geçmişleri. Ama artık öyle hüzünle değil, sevgiyle vedalaşırcasına.

Asilzade yüreğim kaldıramıyor bunca yükü esasında. Tom Sawyer'in maceraları arasında geziniyor hala. Ölümlerden ölüm beğendiğim corona illetinden sonra, yeniden yaşamaya başlıyorum aslında.
Nice hayatların alt üst olduğu corona benimde yazılarımı, şiirlerimi elimden aldığını sansa da ben iyileştikten sonra daha bir azimle sarıldım onlara. Hayata dair denemelerim arasında bir de corona ekledim unutmak istemeyeceğim anılar ekledi hayatıma. Zihin çatışmalarım arasında değişimi soktu hayatıma nede olsa.

Muhteşem ışıklı küremdeki kız gibi geziyorum dünyayı hülyalarımdan gerçeğe dönüştürüyorcasına. Yeni ufukların peşindeyim. Gökteki yıldızmışçasına. Deniz Nubelası Süpernova Kalıntısını seslendiren Nasa'ya diyecek yok nasıl olsa. Bir yıldız da konuşurmu diyenlere işte kanıtı ortada.

Hala yeterince soluk alamayanlara, hıçkıra hıçkıra ağlayıp yataktan çıkamayanlara, ben katlanamıyorum artık diyenlere tavsiye gökten gözünü ayırma. Düştüğünde sırtının üstüne düşebilirsen aslında kalkabilirsin ayağa sakın unutma. Haydi kalk perdelerini arala, kimseler sarılamıyorsa yarana, girsin puslu güneş ışığı odana, sarılsın doya doya sana.

Haydi selamla aynadaki yansımanı, seni önce sen sevmelisin aslında. Bırak dövünmeyi de, bak sağa sola. Seslen gözle görülebilir yumuşaklıkla. Nasılda güzel söylemiş Sophokles: "ben bu dünyaya kin değil, sevgi paylaşmaya geldim." 
( Yeni Ufukların Peşindeyim başlıklı yazı nurcan-aslansoy tarafından 28.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.