Çocuk Yüreğim
Çocuk yüreğim bugün biraz daha çocuk.

Sisli dağların ardını izliyorum kapalı pencerelerin ardından. 
Yorgun bedenim kalpaklanmış cama yapışık sadece gözlerim inceliyor dalgaların sahile vuruşunu, yaprakların savruluşunu. Ürkek bakışlarım arasında kayboluşunu.

Sahi, uzun süre oldu seni görmeyeli, hasretinin yüreğimi dağlayalı.

Gün batımı yorgun, neşesiz, sema ateş kızılı, bulutlar kızgın koyu gri, siyah.. gökyüzü alev topu kızgın.
Rengarenk kelebekler uçmaz olmuş, acısı kendilerinden büyük. Saat kadranı 09:05'te. Masum yüzün pencereme akan yağmur damlalarıyla cama yapışık. Kayıklar limanda yalpalanıyor bu gece. Balıklar kıyıya vurmuş. Gönlüm cam kırıkları misali vitraylar oluştururken dört mevsim konçertosu değiyor kulaklarıma. Vivaldi hırçın, hüzünlü, kırgın, neşeli, mutlu ve hüzünlü yine... Tıpkı gidişinin gölgesinde.

Bugün çocuk yüreğim biraz daha çocuk, ürkek yüreğim gökyüzüne uçurtmasını salmış yine. Yalnız parklarda bomboş yürüyüş alanında yalpalamadan yürümeye çalışırken yabancı bir sahnede dans ediyor gidişinin gölgesinde. Vivaldi yanı başımda kemanıyla eşlik ediyor her zaman ki gibi. Kollarımı bedenime sarmalanmış yalnızlığımı kutsarken, gözlerim kapalı, saçlarım rüzgarla dans içinde. Yıllara inat sevişiyoruz söğüt ağacının dalları arasından süzülen ışık ile. 

Yalnızlığım yorgun. Yalnızlığım ürkek. Elimde ki parlak bilyenin içerisine hapsediyorum güneşi ve izliyorum puslu günün gidişini. Tıpkı masum bir bebeğin el uzatışı gibi uzanıyorum tavşanın dağa küstüğü yıllarıma. Başıma ağrılar giriyor düşündükçe. Bitmek bilmiyor doğum sancılarım. Şu bitmek bilmeyen çıkılası merdivenler bak yine şimşekler içerisinde, kızgın gökyüzünde maviler içinde.

Bir kez daha yeşeriyor toprakla dansım bedenimde. Yeşeriyor umut çiçekleri her bir zerreciğimde bayramın gelişiyle. Bir kez daha başlıyor yaşam tüm ihtişamıyla birlikte ve ben sana dönüyorum çocuk yüreğim huşu içinde.
( Çocuk Yüreğim başlıklı yazı nurcan-aslansoy tarafından 10.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.