Kıdemli Binbaşı Kartal oturduğu sandalye de geriye yaslanıp bakışlarını muhatabına dikti. Lara gözlerini kaçırdı.  

-Pekala gelelim konumuza. Babam, Özerk Bölgenin en meşhur ve imtiyazlı generaliydi Yüzbaşı. Albay rütbesindeyken bile saha görevine devam etmiş. Bilirsin Akademi mezunlarının saha çalışma yaşları 22-35 yaş aralığıdır. Babam 60 yaşında öldürüldüğünde çalışma odasının duvarı madalya ve başarı belgeleriyle doluydu. Başarı belgelerinin ne anlama geldiğini biliyorsun.

-Başarı belgesinin karşılığının para ödülü olduğunu biliyorum Binbaşım. Benim de birkaç tane belgem var. Ödül olarak bilgisayar verdiler. İmtiyazın ne olduğunu bilmiyorum.

-Bölge Yönetimi babama masrafları bütçeden karşılanmak üzere araba ve ev vermişti. Ayrıca ödül olarak dolgun ücretli komisyon görevleri vardı.  Annem yüksek ücretle üniversite de çalışan bir akademisyendi. Gerçek kimliğimi söylemeden hazırlık okulunu ardından akademi sınavlarını kazandığımda eğitim hayatım boyunca tüm masraflarımın bütçeden karşılanacağı söylendi. Sana söylendiği gibi. Anlatmak istediğimi anladın mı?

-Sanırım anladım Binbaşım. Saha görevinize başladığınızda hesabınızda yüklü bir servet olması gerekiyordu. Öyle mi?

-Aynen Yüzbaşı. Hazırlık okulu ve akademiyi birinci olarak bitirdim. Masrafımdan çok ödül aldığımı biliyorsun. 25 yaşımda Yönetim Binası koruma amiri ardından yönetim yerleşkesi koruma müdürü oldum. 5 yıl içinde pek çok Bölge dışı ücretli eğitim ve göreve gittim. 30 yaşıma geldiğimde ağır yaralandım. Bir yıl Europa başkentinde ve Dünya hükümeti başkentinde tedavi gördüm. Aldığımız ücret yükseldiğinde sağlık sigorta priminin arttığını biliyorsundur. 34 yaşında evlenmeyi düşündüğüm bir kadınla tanıştım. O güne kadar Finans Merkezindeki hesabımı hiç merak etmemiştim. Tatile gitmek için izin istediğimde hesabımda yeterli bakiye olmadığı bildirilince ne yapacağımı bilemedim. Yaklaşık dört yıl önce tıpkı senin yaptığın gibi bir akşam finans merkezindeki hesabıma girdim. Ne görsem beğenirsin?

Bunu tahmin etmek Lara için artık zor değildi.    Gülümseyerek cevap verdi.

-Bol sıfırlı borç bakiyesi desem Binbaşım.

-Evet Yüzbaşı Lara, Bakan Yardımcısına söylediğin gibi çocukluğumdan itibaren ailemin bana yaptığı tüm masraflar, hazırlık okulu ve akademi masrafları, ödül aldığım atışlarda kullanılan mermiler, bot paraları, çalışırken gittiğim bölge dışı eğitimlerin masrafları ve tedavi masraflarım borç olarak gözüküyordu. Bunları sana dün söylesem belki inanmazdın.

-Haklısınız Binbaşım. Bu gün söylediğiniz her şeye inanıyorum çünkü aynısı benimde başıma geldi. Bu durumu üstlerinize bildirmediniz mi?

-Bildirdim ama kimse inanmadı. Yönetim yerleşkesinde finans merkezi sunucusuna erişim sağlama yetkisi olan kimse yok. Herkes özel izinle ancak kendi hesabını görebilir. Araştırılamayacağı için şikayetim kabul edilmedi.

Kartal Binbaşının sinirlendiği her halinden belli oluyordu.

-Beni sinirlendiren yönetime borçlu olmak değil Yüzbaşı. Verilen ama tutulmayan yalan sözler. Anlıyor musun?

-Elbette anlıyorum Binbaşım.

-Bir yıl boyunca yaptığım özel araştırma sonucunda ilginç şeyler öğrendim.           

Bir süre sessizlik oldu. Masaya getirilen meyveli pastayı kaşıkladılar. Kartal Binbaşı peçeteyle ağzını silip geriye yaslandığında sakinleşmişti. Konuşmaya hazırdı.

-Belki duymuş veya okumuşsundur Yüzbaşı. Meta on binlerce belki yüz binlerce sunucudan aynı anda çalışan yapay Zekâ temelli bir program. Meta programını çalıştıran yapay Zekâ küresel ağ üzerinden kontrol ettiği tüm kuruluşları kendi mantığına göre manipüle ediyor. Özerk Bölge Finans Merkezi sunucusunda herkesin iki hesabı var. İlk ve doğru hesap Ana sunucuda, ekstra borçlandırıldığımız hesaplar Yapay Zekânın kontrolündeki hayalet sunucuda. Ana sunucuya yetkililer girdiğinde gerçek hesap bilgilerini görüyor ama tüm borç ödemeleri hayalet sunucu üzerinden yapılıyor. Ve şu anda Özerk Bölge’de kimse bu duruma müdahale edemez. Bakan Yardımcısının biraz önceki tedirginliği bu yüzden.

-Bunu sebebi nedir Binbaşım, yani bizden alınanlar kimin hesabına gidiyor? Yapay Zekâ’nın paraya ihtiyacı yok öyle değil mi? Anlattıklarınızın hepsi bilgisayar programı değil mi? Elektriği kesersiniz olur biter.

-Haklısın Yüzbaşı Yapay Zekâ’nın paraya ihtiyacı yok. Ama World İnternational’ın var. Dünya üzerindeki 49 ada devleti, 8 Özerk Bölge ve 7 hükümet onlarca yıldır World İnternational’a borç ödemek için çalışıyor. Elektriği kesme konusuna gelirsek O iş o kadar kolay değil Yüzbaşı. Tam anlatamamış olabilirim. Yapay Zekâ Meta programı sayesinde dünyadaki bütün yönetimlerin ana sunucularına sızmış durumda. Fişinin çekileceğine anladığı anda her şeyi yapar. Bakan Yardımcısı da bu konuyu özel olarak araştırıyor. Meta programının nasıl bir bağımlılık yaptığını biliyor musun?

-Okuduğum kadarıyla Binbaşım.

-Bölge Yönetimi Yerleşkesinde programın yönlendirmesiyle cinayet işleyebilecek bağımlılar çalışıyor dersem bana inan. Kimse pisipisine ölmek istemez öyle değil mi?

Kartal Binbaşı haklıydı. Kim bir bilgisayar programının emriyle öldürülmek isterdi ki?

-Sizi tam olarak anladığımı söylemem lazım Binbaşım. Ancak anlattığınız her şey hakkında bilgim yok maalesef. Tam bir fikir birliği için görmem ve okumam lazım. Elbette ki araştıracağım. Ben size başka bir şey sormak istiyorum izin verirseniz.

Binbaşı Kartal Lara’nın böyle bir cevap vereceğini bekliyordu. Akademide öyle öğretirlerdi. İnanmak istediğin her şeyi önce kendin araştır. İnanırsan kendine güven, sonuna kadar git.

-Saha güvenlikçilerinin tamamı size haksızlık yapıldığını düşünüyor. Şu anda Albay olmanız gerekiyordu.

                        Binbaşı Kartal gülümsedi.

-Rakam okumayı sever misin?

-Gerektiği kadar Binbaşım.

-Akademiden mezun olan her 100 teğmenden 5’i General olur Yüzbaşı. Akademiden mezun olduğumda sicil numaram G ile başlıyordu. G yani General. Albay rütbe sıram gelince eski bir rapor ortaya çıktı. Saha görevindeyken doktorun biri Şiddete Meyilli Kişilik Bozukluğu tanısıyla bir rapor yazmış. Saha görevindekilerin şiddete meyilli olması güvenlik merkezinin her zaman göz yumduğu ama Albay ve üstü rütbelerde tercih edilmeyen bir olgudur.

-Şiddete Meyilli Kişilik Bozukluğu ve hala görevdesiniz?

Binbaşı Kartal Lara’nın sesindeki şaşkınlığı fark etti.

-Güvenlik Merkezi sahada şiddet kullanılmasına karşı değildir Yüzbaşı. Karşılık vermediğinde öleceğin bir ortamda nefsi müdafaa yapıyorsun. Benim avantajım Bölge Başkanı ve ailesini tanıyor olmam. Bölge Başkanından dolayı bakanlık beni gözden çıkaramadı ama rütbe vermedi. Etrafına bir bak.

            Lara içeri girdiklerinden bu yana oturanların memnuniyetsiz bakışlarını fark etmişti.

-Bu katta sevilmeyen iki kişiden biri benim Yüzbaşı. Akademide öğrendiğimiz kuralları uyguladığım için beni sevmezler. Ve ilk defa beni bir kadınla gördüler. En ilginci de söylediklerime inanmazlar. Sen inandın mı?

            Lara her soruya peşin peşin evet veya hayır cevabını vermezdi.

-Bazılarına evet bazılarına hayır Binbaşım. Neden ben sorusuna tatmin edici bir cevap alabilirsem, belki.

            Kartal Binbaşı sert köşeli yüzünden beklenmeyecek şekilde gülümsedi.

-Senden beklediğim cevap bu Yüzbaşı. Biraz önce ikimize teklif edilen görev çok tehlikeli. Başarılı olmak için motivasyon gerekli. Söylediklerimin teyidini yapınca görev için gerekli motivasyona sahip olacağını düşündüm. Geçirdiğin kazadan sonra motivasyonun hiç düşmedi. İlk doktor raporuna göre hayatta kalman bir mucize. Gerek Europa şehrinde gerekse Dünya Hükümeti başkentindeki tedavin süresince yazılan raporlar övgüyle dolu. Bu görev için bana inatçı, mücadeleci biri lazım. Sence sen öyle misin?

( Lara-distopik Roman 9 başlıklı yazı Mustafa ESER tarafından 26.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.