Akademiye girdiğinden bu yana Demir Yumruk takma adını kullanan Savunma Bakan Yardımcısı 1. Sınıf General Şahin tüm cephesi kurşun geçirmez ofis camlarından tam karşıdaki ormanlık alanı seyrediyordu. Ablak yüzünde sevimli bir gülümsemeyle döndü, muhataplarına doğru yürüdü. Elini uzattı.

-Günaydın Kartal, günaydın Yüzbaşı Lara.

İri parmaklarıyla misafir koltuklarını işaret etti. Kendisi de iri cüssesine eş değer koltuğuna oturdu. Sabit telefondan sekreterini aradı.

-Bize kahve getirin. Sütlü, kremasız.

İlk soruyu Kartal Binbaşı’ya sordu.

-Nasılsın Kartal? Limanda bir sorun yok değil mi?

-Teşekkür ederim sayın Bakan Yardımcısı. Her şey kurallara uygun gidiyor. Yalnız…

-Yalnız ne Kartal?

-Limandaki yoğunluk, sıkıntılı General. Kontrol görevlilerini artırmamız lazım. İmporter ve exporterler kontroller sırasında çok vakit kaybedildiğinden şikayet ediyorlar. Ekonomik zarara giriyoruz diye sürekli mızırdanıyorlar. Sizin de bildiğiniz gibi limana her gün en az 15 gemi giriş-çıkış yapıyor. Gelen gemilerin boşaltılarak kayıt edilmeleri, giden malların çıkışlarını yapılması uzun zaman alıyor. Komisyoncular gecikmeden dolayı şikayetçiler. Birkaç gün önce Gold Horn&Sa İnternational aynı şikayette bulundu.

General Şahin düşünürken kapıyı çalıp saygılı içeri giren sekreter kahveleri getirdi. Servis yapıp çıktı. Sütlü kahvesinden bir yudum içen General Şahin bakışları Lara’nın üstünde kibarca konuşmaya devam etti.

-Liman amiri bu konuyla ilgili randevu istemişti zaten. Bunun için yeterli personelimiz var mı?  

-Ticaret ve Gümrük Bakanlığıyla ve Akademi’yle görüştüm, Ticaret ve liman mevzuatına hakim personelimize görüşme davetinde bulunduk. Yeterli olur mu bilmiyorum.

-Yeterli olsun Kartal, yeterli olsun.

Lara henüz şaşkınlığını atamamıştı. Bakan yardımcısını böyle kibar beklemiyordu. Strateji ve Planlama ofisindekiler bakan yardımcısının çok kasıntı olduğunu söylemişlerdi. General Şahin katı kurallar içinde geçen hayatından dolayı kuralları hiçbir şart ve durumda esnetmemesiyle meşhurdu. Kıyafetinde en ufak bir eksiklik gördüğü çalışanlarını hakarete varacak derecede fırçaladığı biliniyordu. Bakan yardımcısının sorusuyla kendine geldi.

-Siz nasılsınız Yüzbaşı Lara? Sağlık problemlerinizin üstesinden geldiğinizi umarım.

-Teşekkür ederim efendim. Hiçbir problemim yok.

General Şahin kahvesini bitirip masanın üstüne koydu. Telefonla sekreteri aradı.

-Yarım saat telefon bağlama.

Şimdi doğrudan Lara’ya bakıyordu.

-Yüzbaşı gerçekten takdire değer bir özgeçmişiniz olduğunu biliyorum. Kartal Binbaşı’yı anlatmaya zaten gerek yok. Yeni görevinizde birlikte çalışmanızı istiyorum. Özerk Bölge varoşlarında konuşlanan Ayak Takımının bir kalkışma hazırlığı olduğuna dair ciddi istihbarat aldık. Bu konuyu araştırmanızı istiyorum. Görev gizlilik gerektirdiği için bir süreliğine ev değiştirmeniz gerekebilir. Özgeçmişlerinize bakarak size re’sen görev vermenin uygun olmadığını değerlendirdim.

Lara birden bire cevap veremedi. Yerine Kartal Binbaşı konuştu.

-Nezaketiniz için teşekkür ederim Generalim. Görevin özelliği sorun olmayacaktır. Meslektaşım adına konuşmuş gibi olacağım ama Yüzbaşı’nın bunu sorun etmeyeceğini düşünüyorum. Meslektaşım adına şu soruyu sormama izin verin lütfen. Görevi kabul edersek borçlarımız ne olacak?    

Bakan yardımcısı beklemediği soru karşısında bir anda afalladı.

-Ne borcundan bahsediyorsun Binbaşı, anlamadım?

-Görev gereği başka bir eve taşınmamız gerekebileceğini söylediniz Generalim. Hem taşınacağımız evin hem de çıkacağımız evin masrafları ne olacak?

-Bu tür görevlerin masrafları yönetim bütçesinden karşılanır Binbaşı. Soruyu sorma amacını anlamadım. Açıklar mısınız? Yüzbaşı?

Lara birkaç saniye söyleyeceklerini toparlamaya çalıştı.

-İzin verirseniz şöyle açıklamaya çalışayım efendim. Akademi hazırlık okuluna ardından Akademi’ye kabul edilmem sırasında eğitim masraflarının bütçeden karşılanacağı söylenmişti. Aynı şekilde üç senelik tedavi ücretlerimin sağlık sigortamdan karşılanacağı da söylendi.

-Doğru söylenmiş Yüzbaşı. Eğitim masrafların bütçeden, tedavi ücretlerin sigortadan karşılandı. Ödeme emrini ben imzaladım.

-Özür dilerim Generalim. Ancak Finans Merkezi tam tersini söylüyor.

Bakan Yardımcısı bu sefer gerçekten şaşırdı. Hemen ciddileşti.

-Bu çok ciddi bir suçlama Yüzbaşı. Sizden mantıklı bir açıklama bekliyorum.

                        Lara kendinden emindi.

-Suçlama değil Generalim. Dün gece Finans Merkezindeki kayıtlarımda gözlerimle gördüm. Söylediklerimin hepsi gerçek.

-Böyle bir olasılık mümkün değil Yüzbaşı Lara. Söylediklerinin farkında mısın? Finans Merkezi sunucusuna nasıl erişim sağladığını söyler misin?

-Güvenlik Merkezinin bana verdiği bilgisayardan erişim sağladım Generalim. Ekranda gördüğüm rakamlarla şoke oldum.

General Şahin suratı asık koltuğundan kalktı. Sesi soğuktu.

-Yüzbaşı kurduğun cümlelerin başını nasıl belalara sokacağını gerçekten bilmiyorsun. Bu konuşmayı hiç yapmadığımızı varsayıyorum. Söylediklerini özel ve ciddi olarak araştıracağımı bilmeni isterim. Görev sırasındaki tüm masraflarınız Bölge Yönetimi tarafından karşılanacak. Yönetim Ağındaki iletişimden kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Bu sorunu çözeceğim. Anlaştığımıza göre görevi kabul ettiğinizi varsayıyorum. Binbaşı Kartal daha ayrıntılı bilgi verecektir. Görevin ayrıntıları netleşince size ulaşırım.

Konuşmanın bittiğini anlayan Lara ve Kartal ayağa kalkıp başlarıyla selam vererek odadan çıktılar.

Koridorda kafeteryaya doğru yürürlerken Lara yanındaki Kartal Binbaşı’nın sesli sesli güldüğünü fark etti.

-Bakan Yardımcısı birden bire tavır değiştirdi. Sebebini anlamadım komander? 
( Lara-distopik Roman 7 başlıklı yazı Mustafa ESER tarafından 19.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.