Dünyayı Ateşe Veren Devlet:  İsrail

KAZIM ÖZTÜRK

ÖZTÜRKÇE

[email protected] 

[email protected]  

[email protected]

semazen.net 

 DÜNYAYI ATEŞE VEREN DEVLET:

İSRAİL

 

Gazze, ağlayan şehir. Gazze, yıllarca İsrail’in ihanetine sahne olmuş bir yerleşim birimi. İsrail, taş taşın üstüne koymamak, yıkımda karar kılmak için harekete geçmiş bulunuyor. İsrail bunu hep yapıyor.

Zalimlere karşı mutlaka tek yürek, tek bilek olmaya mecburuz. Değilse kuvvetimiz, şerefimiz elden gider.

Yakup peygamberin diğer bir adı da İsrail’dir. İsrail oğulları ismi buradan gelmektedir. (İsrail İhaneti ve Gazze/ Kazım Öztürk, s. 25…)

Peygamberlere ve Salih insanlara ettikleri eziyetler ile bilinen İsrail kavmi, tarih boyunca yaşadığı her devirde, fitne-fesadın odağı olmuş egemen oldukları zamanlarda ise insanlara zulmetmekten geri durmamıştır.

Tarihin farklı dönemlerinde farklı coğrafyalara dağılan Yahudiler, yaşadıkları toplumlar tarafından dışlanmış ve sürülmüşlerdir. Özellikle Avrupa'da istenmeyen Yahudiler, sığındıkları İslam ülkelerinde tarih boyunca en rahat dönemlerini yaşamışlardır. Buna rağmen bu kavmin en büyük ihaneti Müslümanlara olmuş ve hala bu ihanet devam etmektedir.

İsrail ve Filistinliler arasındaki mücadele dünyada en uzun süren ve patlamaya en yatkın anlaşmazlıklardan biridir.

Birinci Siyonizm Kongresinde Theodor Herzl, ''Der Judenstaat'' yani Yahudi Devleti adlı bir kitap yayınladı ve kongrede bu kitaptaki fikirler tartışıldı. Herzl, Yahudiler'in kendi devletini kurmasını savunuyordu. Ve özellikle Avrupa'daki Yahudi düşmanlığına karşı bu fikri geliştirmişti.

Yüce Allah'ın mesajını insanlara tebliğle mükellef olan Peygamberlere etmedik işkenceyi bırakmayan Yahudiler, başta Hazreti Zekeriya ve Hazreti Yahya olmak üzere çok sayıda peygamberi katletmişler, yalanlamışlar ve memleketlerinden sürgün etmişlerdir.

Theodor Herzl'in öncülük ettiği ve 1800'lü yılların sonlarında gelişen Siyonist terör hareketi, başlangıçta İngiltere'nin himayesinde gelişti. Siyonist elebaşı Herzl, Osmanlı Sultanı İkinci Abdulhamit'ten Osmanlının bütün dış borçlarının ödenmesi karşılığında Filistin'i istemiş ancak istediği yanıtı alamamıştı. Filistin'den umudunu kesen Herzl, dönemin başat gücü İngiltere'den Afrika ülkesi Uganda'da Yahudiler için bir koloni kurulmasını istemişti. 1905'te Herzl'in ölümünden sonra Siyonistler lobi çalışmalarıyla İngiltere'ye baskı uygulamış, nihayetinde Birinci Dünya Savaşının sonlarına doğru İngiltere Dışişleri Bakanı Balfour bir deklarasyon yayınlayarak Siyonistlere Filistin yolunu açmıştır.

1917 yılında yayınlanan Balfour Deklarasyonundan sonra Siyonistlerin Filistin topraklarına göçü başladı. Avrupa'daki siyasi istikrarsızlığın tetiklediği Yahudi göçü nedeniyle Filistin topraklarındaki Siyonistlerin sayısı her geçen gün arttı. İşgalci İngilizlerin himayesinde faaliyetlerine devam eden Siyonistler Haganah ve İrgun gibi terör örgütlerini kurarak Müslüman Fillistin halkına karşı katliamlara giriştiler. Siyonist sözde devletin ilan edildiği 1948 yılına kadar kurdukları örgütler aracılığıyla Filistin halkına zulmeden Yahudiler, bu tarihten sonra yeni hamileri ABD'nin desteğiyle kurdukları terör devleti aracılığıyla Müslümanlara karşı sistematik bir zulüm ve katliam uygulamaya başladılar.

Terör şebekesi, Müslüman Filistin halkına karşı farklı tarihlerde büyük katliamlar gerçekleştirdiyse de Siyonistlerin zulüm, işkence ve katliamları Filistin topraklarında 70 yılı aşkın bir süredir yılın tamamına yayılmak suretiyle sistematik bir şekilde devam ediyor.

İsrail devletinin, Filistin’e ve Müslümanlara yaptığı zulüm ve katliamlara sessiz kalmayan Hamas ve İslami Cihat gibi kuruluşlar haklı olarak mücadelelerine devam etmektedir. Bu hareketler, dünyada ses getirmiş, ABD ve İsrail’e destek veren devletler geri adım atmak durumunda kalmışlardır.

Bugün dünya ayaktadır. Müslümanlar kıyama kalkmıştır. Aşağıdaki harita, İsrail’in ne kadar saldırgan, ne kadar gözü dönmüş, ne kadar aç gözlü ve zalim olduğunun göstergesidir.

 

 

https://static.bianet.org/haber/2023/10/13/israil-filistin-sorununun-tarihcesi-1897-den-2022-ye.jpg

( Dünyayı Ateşe Veren Devlet: İsrail başlıklı yazı Öztürkçe tarafından 18.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.