Kahvehane onun ikinci eviydi sanki,ahbaplarıyla  kardeş gibi özellikle soğuk kış günlerinde soba karşısında yaptıkları geyik muhabbetlerinin ardı arkası kesilmezdi.Kimin kızı nişanlamış,kimin karısı gebeymiş,kim kimden boşanmış,kimin karısı kimin oğluyla ilişki yaşıyormuş gibi birçok soruların cevapları ayrıntılı olarak masaya yatırılır sonra da "sözümüz meclisten dışarı"diyerek gıybetin beline vururlardı.

Ayrı bir havası vardı o gün Recep abinin,kahvenin tam  ortasına geldi selam verdikten sonra boş sandalyeye  oturarak flimde olduğu gibi:
"Herkese benden çay"dedi etraftakiler şaşkın şaşkın ona baktı.
"Bayram değil seyran değil kandil değil Recep abi,rüyandan mı korktun yoksa hazine mi buldun,bonkörlüğün yine üzerinde."dediler.
"Bonkörüm ama nankör değilim."dedi  kahkahalar yükseldi arka masalardan ve sözünü tekrarladı:" Herkese çay..."

Sohbet şöyle devam etti:
- Kurtuldum bugün kurtuldum.
-Neden kurtuldun  Recep abi,hastalıktan mı?
-Yok ya,borçtan.On  yıldır evin kredisini ödüyorum  ve son krediyi az önce yatırdım,dünyalar benim oldu, anadan doğmuşa döndüm.

Evini,arabasını,eşyalarını, karısını ve çocuklarını ballandıra ballandıra anlatıyordu ki ikindi ezanı okunmaya başladı ve  onu pür dikkat dinleyenler:
-Kalk dediler,kula borcun bitmiş ama Allah'a olan borcunu  hiç ağzına almıyorsun.
( Borç başlıklı yazı berberce tarafından 29.08.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.