Avuçlarına aldı kuşun  ölüsünü,öpüyor, kokluyor,okşuyor küçük gagasını ve  annesinin:"Yavrum boşuna uğraşma,ölüler dirilmez."demesine  kulak asmıyor,şeker kaşığıyla su içirmeye çalışıyordu.
"Anne uyuyor bu,uyanacak şimdi."

Ölümün derin  bir uyku olduğuna şahit olan küçük Zeynep,annesinin:
"Ölülere eziyet edilmez yavrum bırak artık onu,"deyince  sehpanın üzerindeki kafesin içerisine incitmeden kuşun cesetini bırakıverdi.

"Babanı telefonla arayıp  söyledim,  petshop var yolunun üzerinde oraya uğrayacak."
Sevincinden havalara uçuyordu Zeynep.

On dakika  sonra aklına bir fikir geldi minik Zeynep'in,annesinin makyaj setini alarak  kuşun ölüsüne makyaj yapmaya başladı küçücük parmaklarıyla.
Annesi sordu:
-Neden yapıyorsun  çocuğum bunu?
-Anne,dedi,insan sevdiklerine hep güzel görünmek istermiş,sen söylemiştin,bu zavallı da ailesine kavuştu güzel görünsün ki hor görmesinler.

( Makyaj başlıklı yazı berberce tarafından 30.07.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.