Bir fabrikaya güvenlik görevlisi için iş başvurusunda  bulunan genç,görüşme esnasında kendisini şu şekilde anlatıyordu:

"İş benim için namus demektir ve yanlış yapan babam da olsa affetmem.Sigara içmem,alkol kullanmam,sabırlıyımdır,yalan söylemem söyleni de asla sevmem,görev esnasında  kimseyle muhatap olmam,zorda kalmadıkça telefonuma bakmam.B sınıfı ehliyetim ve silahlı güvenlik kartım var;yürümeyi,yüzmeyi  ve seyahat etmeyi çok severim,okuma  alışkanlığım da vardır genellikle kişisel gelişim ve psikoloji kitaplarından hoşlanırım.İçinizde hiçbir endişe  olmadan canınızı ve malınızı bana emanet edebilirsiniz."

"Biz seni sonra ararız" diyerek  uğurladılar genci ama umut da vermediler.

Aralarında şöyle konuşuyorlardı  müdür ile  müdür yardımcısı:
-İşe alalım mı efendim,ne dersiniz?
-Fiziği düzgün ama biraz  gevezeye benziyor konuştuklarını  sanki bir yerlerden ezberlemiş gibi.Tanıdıkları var mı burada çalışan,bir araştıralım.
-İlk kime soralım peki,önündeki  kağıtlara bakarak, referanslara beş kişinin adlarını ve telefon numaralarını yazmış hangisini aramamı istersiniz?
-Hiçbirini.
-Nasıl efendim,anlamadım.
-Hiçbirine sormana gerek yok ya eşine soracağız ya  annesine onu onlardan başka kimse iyi tanıyamaz, o ne kadar dil dökerse döksün ayrıca  referanslara kendini kötüleyecek  ve beğenmeyen birisini yazar mı sence?Eğer annesi hayattaysa ona ulaşın,sorun,selamlarımızı iletin ve  oğlu hakkında ağzını bir arayın,en gerçek en  güvenilir  ve en sağlam kaynak annedir çünkü.
( Güvenilir Kaynak başlıklı yazı berberce tarafından 15.07.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.