1 Sessiz Devrim

 SESSİZ DEVRİM



Bu bir devrimdir. Ülkemizde 200 yıldır süren yabancılaşmanın bittiği, yerlileşmenin başladığı, millileşme hamlelerinin uç verdiği bir devrim bu. Bu devrim Osmanlının parçalandığı günlerden bu güne süren başlayan öze dönüş hareketidir. 

Mehmet Akif, Bediuzzaman, Necip Fazıl ve Sezai Karakoç’un seslendiği büyük mücadelenin devrime dönüşmesidir. Bu devrim kökü Muhteşem Süleyman’a uzanan bozulmanın sona erdiği, 'her kemalin bir zevali vardır, her zevalin bir kemali' özdeyişindeki tarihi dönüş başlamıştır. Bu dönüşün ilk ışıkları Menderes dönemimde görünmüş, Özal'la büyümüş ve Erdoğan’la ortalığı aydınlatmaya başlamıştır. 

Bugün bu büyük dönüşümü yaşıyoruz. Sevinçliyiz. Ülkemizin ufuklarında Hakk’ın ve hakikatin güneşi doğmaktadır. Bu güneş hakkın iradesi ve milletin dualarıyla yükselmektedir. Bu güneş çekilen çilelerin, yaşanan zulümlerin, dinmeyen acıların esei olarak parıdamaktadır. Zulüm ebedi değildir. 'Küfürle devlet kaim olur, zulm ile asla' diyen hüküm icra edilmektedir. 

Osmanlı ruhu ölmemiştir. Bu anlaşılmıştır. Bu ruh yeniden dirilecektir. Bu ruh Asr-ı Saadet ruhudur, Emevi, Abbasi, Selçuklu ve Osmanlı devreleri kapanmış, yeni bir devir başlamıştır. Buna ister 'Yeni Osmanlı' deyin, ister 'Yeni Türkiye' fark etmez. Buna ister 'İslam Birliği' deyin, isterse hak ve hakikatin yükselişi,bu yeni dönemde  mazlumlar yeni bir hamiye kavuşacak, zayıfların, ezilenlerin makûs talihi değişecektir. 

Bu gün bu tarihi ana tanıklık etmekteyiz. Bu gün büyük diriliş hareketinin başladığı gündür. Bu gün 'Mehmedim sevinin başlar yüksekte, ölsek te sevinin eve dönsek te, sanma bu tekerlek kalır tümsekte, yarın elbet bizim, elbet bizimdir/gün doğmuş, gün batmış ebed bizimdir’ diyen Necip Fazıl’ın müjdelediği gündür. Bu gün 'Evrim günlük sularla, Devrim irinle kanla/bizse diriliş eriyiz/Bengisu bengisu kayna ve çağla’ diyerek diriliş meşalesini yakan Sezai Karakoç’larına ipuçlarını verdiği gündür. Bu gün Bediüzzaman’ın ‘İstikbalde en gür seda İslam’ın sadası olacaktır' diye haber verdiği gündür. Bu gün 'Asımın nesli nesilmiş gerçek/işte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek' dediği Asımların diriliş günüdür. 

Bu gün dünya mazlumlarının yüzünün güldüğü gündür. Bu gün Doğu Türkistan’ın, Filistin’in, Çeçenistan’ın, Bosna’nın, Orta Afrika’nın, Suriye’nin, Irak’ın, Mısır’ın Myanmar’ın mazlum halklarının dualarının kabul olduğu gündür. 

Bu güneş doğmadan önce onun habercileri doğdu. Zülfikarlar, Dudayevler, Begoviçler, Mursiler bugünleri müjdeledi. 

Bu Erdoğan günü değil, bu büyük milletin yeniden diriliş günüdür. Bu Osman Gazilerin, Murad Hüdavendigarların, Sultan Fatihlerin, Yavuzların, Alpaslanların, Melikşahların, Selahaddin Eyyubilerin yeniden doğduğu gündür. 

Yükseliş, yeniden doğuş ve diriliş günü kutlu olsun. Sessiz devrim mübarek olsun.

Ahmet Kemal

( Sessiz Devrim başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 14.11.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.