Makale / Toplumsal Makaleler

Eklenme Tarihi : 5/2/2024
Okunma Sayısı : 77
Yorum Sayısı : 0
Kırık Dökük Hazin Hatırat ( Yarin Kadar Güzel Bir Mayislara )

Toplumlar yontularak üretilip yapilmaz. Kültürler de öyle. Dil de öyle. Konusarak iletisim kurdugu kaynaklara kökenlere topraklara insanlara olaylara tarihlere kendi varliginin izini ve imzasini katip koyan ALFABELER`de, heceler de öyle, lehceler de öyle, kelimeler de öyle, cümleler de öyle, lisanlar da öyle, dünden yarina dünya hayat ve ilerisi ötesi de öyle.

 DÜNDEN YARINA, ikilemlerle ve celiskilerle bozulmamis bütünlügünü saglayip korunakli güvenli erdemli cagdas huzurlu yetinen;  ve sorguladigindan cikarimladiginin kudretli gücüyle ne yaptigini kimden nasil ne isteyecegini bilebilen akil fikir vicdan cesaret özgürlük özgüven özveri sorumluluk  sayginligin hali yolu dilidir; insani en basta kendisiyle yüzlesebildigi onur ve itibarin sürekliligini ve sürdürülebilirligini devamli kilan  güclü kuvvetli sihir.

 Magaralara girinceye kadar saf somut ve karsilikli deger dengesinin YETINEBILDIGI KADARINA hayati kuran, kurcalayan, merak eden, bulan, kesfeden, ögrenen ve ögendiginden ögreten huzur dirlik ve fedakarligin yeryüzü adresiydi dünya ve insanlik. Magaradan ciktiktan sonra hep bir fazlasi MENFAATiNI herseyin üstünde ve önceliginde tutan mahluklasmanin haram haydutluk ve zorbalik siniri TANRISAL kudrette insanin bozuldugu ölcülerle esitlendirilen LÜKS ve KONFORUNA dagildi bozuldu berbat oldu hal vakit dil yol ilim itibar ve insanlik.

Böylece dilde Ben diyecegine Ban ve Ben arasi Beain filanlara ücüncü tekil sahsin RE harfini yiyip yutan kemirgenlerin  felaketini kimliksizlesip dilsizlesti INSANLIK. Cünkü Menfaat önceliginin en birincisi, mükemmeli, yarisani, kusursuzu, basarani ve hep kazanani olan bozgunda ortak yasama dair  ve kurgulanmis yontulmus zorakiligin PATRONTANRI katindan buyuranin kulu kölesi olmanin harcinde ne ülke vardi, ne HAK, ne HUKUK, ne ADALET, ne reddetme, ne itiraz, onurlu kisilik, ne saygin karakter, itibarli ve istikrarli toplum, ne inanc, ne akil, ne fikir, ne sanat, ne egitim, ne iletisim, ne  ilim, ne bilim, ne dil ne de EDEBIYAT..

 Bu yüzden de asagidaki ISCISI AMELESI ve tüm diger sefil yoksullar kalabaligi hayatini intihar ettigi carmih carkinin BORC BATKLI zincirlerine baglayarak ev araba telefon sahibi olanlar lükse bagimli tüketim esaretyle kendilerini yukardakinden ROL CALAN PATRON saniyorlardi. Bu yüzden de artik külüstür PROLETER mizanseni ve ISCI EMEKCI nostaljisi nitelikli kifayetsiz yetkisiz BIR MAYISLARIN nerde nasil ne sekil kullanilacagina, müsade edildigi sekliyle anlamsiz etkisiz degersiz - MUHALIF olduguna yepyeni imajiyla bop kostümünden ÖZEL ve uygun kumaslar giyinerek ve  sefil yoksul cigliklar icinde bogulmuslarin umudunu meydanlarda birakip kacarak;  haydut harami piyesinde yikim ve talan yedegi olarak el ufalayip RANDEVU talep ettigi-  toplanip dagilan BOP  carsisinin ürün cesidine dönüstü. Selam söylsin mayis güzeli yarinlara yol sokak meydan ve tas pilaktaki kirik dökük hazin hatirat.

 

Lafin daha ötesi siirin hakkiysa eger, ki mutlaka öyledir :

….
ÇELENKLEŞMİŞ KETENPERE

Kuru İftira
Mahçup ve utangaç
Kupkurak ters yönlü şeritlerde ve kontağı kopuk pirizlerde yoksulunu şarj ederek
Çekmecedeki bütün tükenmez kalemlerle boyanmış süslenmiş kış soğu gibi
Bilmem kaç koli ilaç, hele bilmem kaç torba çuval çerez
Minibüs yolculuğunun çoğu orda burda konserde pavyonda garda gazinoda
Konaklama molası kumsalda kurrabiyrcide pansiyonda geçen hayat
Çantayı omzuna asıp dünya denen sokağa çıkarak
Kesik racon
Cızırtılı naz
Niyeti ve kimliği bozuk trübünlerden boşanıp püsküren tenkitsiz sorgusuz kapalı devrede
Denge ve değer kavramını yitirmiş biriktirerek kenara konulan sorunlar,
Ötelenerek ihmal edildiği yoğunlukta ağırlaşıp kokuşarak
Çürümeye terkedilen intihar yığınağı şiddetini
Kendi kendine artırdığı dayanılmaz noktadan patlayıp ortaya çıkar ki..
Herkesi kendi kuru iftiralarından esirgesin korusun saklasın..
Bir de kimse kimseye ilgili alakalı sorumlu duyarlı yakın dost ahbap değilken
Kuru dallardaki bağlı çabutlara
Güvenlikli sitelere, çelelenkleşmiş ketenperelerle
Görücüye çıkan eşyalar itibarından selamlaşıp sürtüşerek kokuşmuşluk kovalamacasında yapayalnız
Ve hepberaberce doğduğu öldüğüne fitne fesat

Seyfi Karaca… Mayıs/24


( Kırık Dökük Hazin Hatırat ( Yarin Kadar Güzel Bir Mayislara ) başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 5/2/2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.