KAPILARI KİM
AÇIK BIRAKDI?
Suç bir hak veya menfaatin ihlali ile ortaya çıkar.. Bireysel niteliği ağır bassa da kötü niyetli kamu idaresi ile ilişkilendirildiğinde örgütlü ve süreklilik  özelliği ön plana çıkar..
Kamu idaresi bazen ajan veya haber elamanı kullanmak sureti ile  ufak çaplı suçların işlenmesine göz yumabilir.. Daha büyük suçu ortaya çıkarmak için köydeki esrar içenin içmesini görmezden gelmek gibi.. Böylece zehir tedariki mereden kimden alıyor. Üst komuta bilgi ve denetiminde buna görev içabı  cevaz verebilirsin..
Şimdi TC kevgire dönmüş sınırları ile 17 milyon gayrinizami göçmeni barındırıyor..
Yine hayri nizami şekilde girdiği anlaşılan imteepolün arama listesindeki şahıslar  birbir yakalanıyor.. Bu tür suçluların çoğu da vatandaşlık bağı ile bağlı oldukları ülkelerinde istihbarat elamanı gibi de kullanılmaları kaçınılmazdır.
Sadece gazete haberlerini bile inceleyip alt alta koydupunuzda Almanı sırplısı gürcüsü Afganı ele geçtiğini ve bunların lüks otel ve villarda tam konfor yasadıklarına haber olarak bile şahit olduğunuzda içiniz ürperir.. 
Misal habelerden biri;Kafes 15 operasyonu ile Rus mafya lideri Shamil Amirov yakalandı... 
Kafes 25 operasyonu ile Almanya dan  İstanbul'da düzenlenen Kafes-25 operasyonunda Almanya tarafından çıkartılan İnterpol Kırmızı Bülteniyle aranan organize suç örgütü elebaşı Erıc Schroeder yakalandı.
Yine İstanbul Şişli'de geçtiğimiz yıl eylül ayında öldürülen Sırp suç örgütü lideri Jovan Vukotiç'e silahlı saldırıda motosikleti kullandığı belirlenen ve hakkında kırmızı bülten bulunan Yakup Doğan, Gürcistan'da yakalanarak Türkiye'ye getirildi. Mafyalar arası hesaplaşma, hesap kesme defteri dürme eylemleri de Türkiye de işlenir oldu.. Bir dönem Çeçen liderlerin ve bagımsızlık mücadelesi eden komutanların Rus ajanlar tarafından tek tek Türkiye  infirilöesini de unutöadık.. Grozni den kalma Putin dostluğunun illa ki bir bedeli olacaktır.. 
        Yine Tüm Avrupa ve Ameeika kıtasında ırksal bütünlüğü olan ve en çok sözü geçen Arnavut mafya lideri de Türkiye de yakalanmışdı.. Ankara'da 2009  Mart ayında ele geçirilen ve 15 kişinin katili olduğu iddia edilen Arnavut mafya lideri Alfred Şkurti, Arnavutluk'a iade edilmişdi.. Demek ki salınması yada infaz edilmesi geeekti. O ayrı bir araştırma konusudur.. 
Afganlı yakalandı Afganlı... Almanya da bir çok suçun faili olarak yakanla an ve sınır dışı edilen Afgan uyuşturucu karteli olduğu iddia edilen Sanger Ahmedi de istanbul dan çıktı ve yakalandı..
Peki iranlı mafya liderine ne demeli? Karşılıklı infazlar, çapraz ateşe almalar ve reaksiyon şeklinde  intikam cinayetleri gözümüzün önünde cereyan etmişdi..Şimdi rahmetli olan  Akp li vekil Anayasa profesörü  olan Burhan Kuzu nun tahliye için araya girdiği, İranlı suç lideri Naci Şerifi Zindaşti yi de unutmayalım... 
Gürcüstan ın aranan suç liderinide Bulgar plakalı biri infaz etti.. 64 yaşındaki Gürcüstan Mafya lideri rezo Tiflis adı ile anılan  Revaz Lordkipanidze,, Trabzon'da cinayete kurban gitti.. Adamlar elini kolunu sallayarak girdikleri ülkemizde birde hesaplaşma içerisine giriyorlar.. Kanun beni yakalar gizliliğim ortadan kalkar diye düşünmüyorlar bile.. Kardeşim bunları siz yakalıyprsunızda peki kapıyı kim açık bırakdı? Ellerini kollarını sallayarak en lüks yerleri işgal ediyorlar...
TORUN HALİLİ
( Kapıları Kim Açık Bırakdı başlıklı yazı HALİLİ tarafından 3.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.