DARBELİ YAŞAM
Darbe, sana gelir yada senden kaynaklı olur . Birincisinde sen zarar görürsün diğeribde zarar veren sensindir..
İyi niyetli ilişkilerde, darbe yoktur. En az zayiat  en az zarar vardır
Bilinçli zarar vermek olmasa da öngörülebilir olduğu halde gözardı edilmek sureti ile zarar meydana geliyorsa artık, iyi niyetin varlığından bahsedemeyiz..Darbe var demektir. Bahçede Minyatür güneşi seven bir ağacınız var. Komşunuz geldi. Büyüyünce dev gibi olacak bir çam ağacı dikti. Güneşsiz kalan minyatür ağacınız zaman içinde öldü gitti..
Ne oldu komşunuz öngörülebilir bir hali öngörmediği için size zarar verdi. Komşuluk hukukuna zarar verdi.
Üniversitede okuyorsunuz. Deli gibi aşıksınız.. Erkek tarafı, okulu bitirip, bitirmeyeceği belli değil, askerliğini yapmamış ve okulu bitirmediği içinde henüz ne iş yapacagı, ekmek sahibi olup olmayacagı belirsiz ve siz ailenizin karşı durmasına okul bitiş, askerlik yapış, ekmek sahibi olma şartlarını g.öz ardı ederek evlendiğimizde üst soy ailenize darbe vurduğunuz gibi kendinizide bir belirsizliğin içine atarak kurbana
Dönüştürdüğünüz zaman içinde ortaya çıkacaktır.
Darbesiz yaşamlar, huzur ve mutluluğun kaynağıdır.. Bu sebeple gerek kendine, gerekse çevrene en az zararla yaşam modeli tercih edilmelidir..
İnsan hayatının kırılma noktaları, bir son anlamına gelirken, aynı zamanda bir başlangıç anlamınada gelir. Seçtiğiniz fakülte, sanayide çıraklık yaptığınız usta, seçtiğiniz eş hep bu gizli başlangıçları içinde barındırır.. Tek başuna diploma sahibi olmanız sizin başarılı bir iş insanı meslek sahibi olduğunuz anlamına gelmez.. İyi bir ustanın yanında salt çalıimanızda sizi meslek sahibi yapmaz.. Emek ister, çaba ister, birikim ister.. Siz tüm bun ları inkar ederseniz inkar edecek anlam yüklerseniz, yine kendinize karşı darbe yapmış olursunuz.. Harcanan hayatlar, sabittir değişmez.. Usta olsanız da aklınız hep yurt dışı planları ile doluysa yada  ikide bir yer değişikliği iş değişikliği ile performansınızı ve motivasyonunuzu düşürerek ilerlemeye çalışıyoraanız. Bir adım öteye gidemezsin.. Artık darbelisiniz demektir.. Bir başlangıç yaotığınızda iş emek zaman olarak sizden sadakat bekler.. Siz o sadakatı göstermeyip, kaçışa yöneldiğinizde sizin için yapacak pek bir şey kalmamış demektir..Okulları 1.likle bitirin fayda etmez.Hayat tüketilmiş hayatlarıda sever.. 

Torun Halili
( Darbeli Yaşam başlıklı yazı HALİLİ tarafından 3.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.