-Dur bakalım,nereye gidiyorsun  gecenin bu ayazında?
-Çok acıktım,karnım zil çalıyor.
-Herkes derin uykusunda uyuyor,kimseyi rahatsız  edemezsin,hadi çek git,buradan.
-Senin  hiç insafın yok mu arkadaş,açım!
-Benim görevim burasını gözetip korumam,cana kıymana izin veremem.
-Tok ne anlasın ki açın halinden,yediğin önünde yemediğin ardında hem sıcacık  kulüben var,benim gibi zavallıları hor görürsün tabi.
-Ama boynumda da tasma var,üç metre ilerisine gidemiyorum keşke hiçbir şeyim olmasaydı ama özgürlüğüm olsaydı zaten Allah,rızka kefil değil midir?
-Yavaş yavaş anlaşacağız seninle,Allah rızka  kefildir ama imana kefil değildir doğru diyorsun ama şuan benim rızkıma engel olmaya kalkıyorsun.Gel bir  anlaşma yapalım.
-Yapalım, benim çıkarım ne olacak bu işte?
-Hemen anlatayım  sen özgürlüğüne kavuşacaksın ben de bu kışın aç kalmaktan kurtulacağım ayrıca  her avımın kemiklerini sana vereceğim,şimdi sen görmezden gel ve ben kümesin kapısındaki küçücük deliği açıp içeri dalacağım.O sıcacık yataklarında mışıl  mışıl uyuyanlar senle beni düşündüklerini mi sanıyorsun?

 İki dost sözlerine sadık kalırlar  tilki her  gece kümese gelirken köpek ise sesini çıkarmaz ve kulübesinde kemikleri yemekle  meşgul olur.

Planladıkları gibi essahtan bir gürültü çıkartırlar,çiftlik sahibi av tüfeğine sarılarak bahçeye koşar ve ardı ardına ateş eder ortalık toz duman olur,o sanar ki hırsız girdi.Kümeste ne tavuk kalmıştır ne horoz ne civcivler  ne yumurta...

"Dost"ise zincirini kopartıp iş birlikçisiyle özgürlüğünün tadını çıkarmaktadır.
( İki Dost başlıklı yazı berberce tarafından 13.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.