1 Samimi Bir Sevgi İnsanı Allah Ina Götürür


Tasviri olmayan bir büyü bu ve birileri fısıldıyor kulağıma:

‘’Artık büyü.’’

İnsancıl bir akis ve de hicap. Nankör yetilerimi uyuşturduğum ve kılı kırk yararak yaşadığım hayatımın ilk kırk senesinde hala rüştünü ispatlamamış bir yetişkin olarak biliyorum da büyümem gerektiğini ve büyülenmiş gözlerle etrafı seyrediyorum hiç büyümemiş bir çocuk olarak.

Hayatın propagandasını yapacak halim yok ne de olsa hayat istediği şekilde akıp buluyor su, yolunu.

Cüret ettiğim ne varsa cüssemden beklenmeyen belki de ölümcül bir gizem taşıyorum yüreğimde ve benzemekle filan da iştigal değilim birilerine.

Öykündüğüm prototip kim ya da ne olabilir ki?

Hayatın kulvarında sırasını savan hayallerim var elbette yeniden kendime müsaade etmeyeceğim nice kimlikler ve görevler ama ben görev insanıyım ve yettiğim kadar da sırt üstü yattığım yılların hıncını alıyorum ve misafirliğe gittiğim her hayalin de ödemesini peşinen yapmışken.

Huzur kökenli olmak isterdim ve huzuruna çıkmak huzurun bu yüzden çıkıyorum da huzuruna dualarımın ve Rabbimin ve bir kuş gibi kanat çırpıyorum gün boyu: ne yuvamdan ayrılabiliyorum ne de yuvama ulaşıyorum belli ki yalnızlığın dik duvarlarında kanatlarımı çarpıp kırmaktan ötesi gelmiyor elimden.

Muhtırasını verdim bir kez yolculuğun ve muhteviyatına karışmadan mümkün olan neyse yapmaya çalışıyorum ve işte sihirli sözcük:

Çabalamak.

Bir çengele takılıymışçasına bense bir çengi sanıyorum ruhumun çalan şarkısını ve melodiler kulağımda bense yalnızlığın boyutsuzluğunda vurup duruyorum sahile.

Meftun olduğumdan değil ne de Mecnun olduğumdan belki de Leyla olmaya öykünüyorum ve adı Leyla olan tüm kadınları seviyorum.

Sevgi.

Türettiğim ve türediğim en güzel sözcük üstelik hayatın başından beri bana sunulan ve sevgi körü insanların varlığına asla inanmadığım gibi bir bakıyorum köprünün altından çok sular akmış.

Nemalandığım ya da mayalandığım.

Sevginin içimde kalan ukdesi ve namesi.

Nazenin bir renge dönüştüğüm ve mavinin güncesi.

Sözcüklerden örülü bir saçak gibi ya da kilim ve ön sözü sevgi bellediğim insan ilişkileri ve ben sevgimi altın tepside sunmuşken herkese sevildiğimden şüphe dahi etmezken ve işte sevginin türevi iken ilgisizlik ya da boş verenler bense doldurmak adına mücadele veriyorum her boşluğu ve ilk günden beri inandığım:

‘’Sevgi her kapıyı açar.’’

Severek girdiğim kapılar ama sevgisiz insanlar yüzünden çarpıp da kaçtığım kapılar ve başka dünyalara başka insanlara kucak açtığım ve sevgimin sunumunda en ufak tereddüt yaşamadığım.

Bir kimlik kartı gibi yüreğime asılı sevgi.

Bir racon belki de sevgi adına kesilen ve sevgisizliğin tüm hücreleri öldürdüğü gerçeği aslında sevgi tek kişilik hücreden firar edip türedikçe çoğaldıkça yayıldıkça etrafa.

İlintisi ne olursa olsun sevginin.

Mazbut bir insan ve yürek.

Sevgiyi çarçur etmek neyse gösterenler ama yalan sevgilerle gerçek sevginin öldüğü ve altıncı hissin de dem vurduğu:

‘’Samimi bir sevgi insanı Allah’ına götürür.’’

Tam tersi de olası elbet samimi ve gerçek sevginin olmadığı bir dünya yine sizi Allah’a götürürken.

İnsanın nazı da sevdiklerine geçerken ve günümüz dünyasının sevgisizliğini tepeye taşıyıp inançsız ve yalan dolu ruhların gerçek sevgiyi Araf’a taşıttığı adeta gelir geçer kafasıyla sevgiye geçiş hakkı tanımayanlar ya da alaya alınanlar.

Günden dökülen yaşlarla elimden gelense sadece bu ve kendimi bildim bileli sevgiyi savunduğum severek kendimi avuttuğum üstelik ilk etapta kendimi severken an gelip kendimle arama nifak sokan sevgisizlik yüzünden kaybettiğim vakit ve kendime yaptığım zulmün de haddi hesabı yok iken…

Muhatabım olan yine kendim ama öncesinde münazara ettiğim bunca insan ve duygu ve bir şekilde kendime yaklaştığım ve sevecenlikle kucakladığım.

Sevginin rengi olur mu peki?

Olmaz mı?

Bazen mavi bazen pembe bazense karanlık en çok da içimize çöken geceyi avutmak adına siyahı dahi kabullenmişken esrarlı bir sözcükten açılan sayısız gonca ve hayatın nakkaşı iken sevgi dolu her yürek sizi arşı alaya çıkarıp da dokunmak en tepeye elbet İlahi Sevginin mucizevi frekansında kabullenmek hayatı ve tüm olumsuzluklara rağmen sevgiyi eksik etmemek adına yaşanan o bitimsiz süreç işte…

 


( Samimi Bir Sevgi İnsanı Allah Ina Götürür başlıklı yazı GÜLÜMM tarafından 31.10.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.