1 Pişkin Pişkin Sırıta Bilir...


Pişkin Pişkin Sırıta Bilir,Bu Sırıtma Ülkemizde Bazılarının Soy Adı Olsa da!
 
Ayırmak nedir? Kayırmak olamaz çünkü sonunda kaymak yemek yerine, yediğine bak denilir bu da yakışır olmaz! Saymak deseniz olmaz! Ya iler ya geri derseniz geri olmaz, gerici derler! İlerici olsan, birisi gözüme giriyor, kör edecek diye çelme takar, sonuçta çelme taktım demez sakarım görmedim der! Yoklamak hiç olmaz, yok geçiyor içinde bazıları için olabilir bu aralar yapılan tecavüz ve ben sadece karşıdan geliyordum o “yolluymuş” bana dokundu diyerek, yok saymayı seçenler çoktur! Yani tur at yok say elini at bir kadının bilmem neresine yok say, zaten bu yolun yolcusu diyerek onun insan olmadığını yok sayda olamaz! Peki nedir? Kollamak olabilir mi hayır içinde kol geçiyor, aslında kollamak güzelde bunu yanlış anlayarak kolu değenler salaklığa yatarak onca tecavüzden sonra kolum değdi kolun ne suçu var? Diyerek pişkin pişkin sırıta bilir, bu sırıtma ülkemizde bazılarının soya adı olsa da! Gerçekten merak etmeye başladım! Sollamakla alakası olabilir mi? Olabilir de mana anlamıyla uymaz, densizlikten edepsizlikle yan yana olanların çokluğu itibarıyla, edebi hayâyı sollayarak geçenler ülkemizde bununla alakası olmaz, çünkü edepsizliği insansızlığı seçmek o kadar yaygın ki ülkemizde bu konuda önüne “Kırmızı” halı serenler o kadar çok ki! İsimlerini yazarak kelime ve heceleri utandırtmak istemiyorum!
 
İlişkiyle alakası olabilir mi? Çok sakıncalı bir kelime, bu zaten bu ilişkiye girerek yok sayanların ekmeğine yağ bal sürmeye benzer ki olmaz! Çelişkiyle alakası olabilir, çelişki olması bağlamında yoksa hiç alakası yok! Saymak; Bir şeyin kaç tane olduğunu anlamak için bunları birer birer elden veya gözden geçirmek, sayısını bulmak değil içinde bunu barındırsa da değil." Nara sormuşlar: - Tanelerin kaç tane? Yiyenler saysın bana ne -demiş." (Bedri Rahmi Eyuboğlu). "Artık kışı geçti sayabiliriz." Hıı değil! "Birinin iyiliklerini saymak." Bak bu güzel lakin Saymak dediğimiz; Bir insanın onuru şerefi vardır bunun var olduğunu bilmek, bir insanın onuru yarını vardır bunu üçkâğıda getirerek elde etmemek saygı duymak, o da benim gibi insandır bende ki duygu ve hisler kazanma azmi onda da vardır yazıktır diyerek dokunmamak saygı duymaktır. Hatta o “yolludur” diyerek rencide etmeyerek dokunmayarak tecavüz etmeyerek onu da insan saymaktır yerine koymaktır. "Bunu saymam” la alakalı değildir. Üç kuruş para vererek onun onuru şerefi namusuyla oynamak ve pişkin pişkin sırıtmak değil onun onurunun da var olabileceğini bilerek kendin gibi pardon evet “Kendisi” gibi deyince anladım sizde anlamıştırsınız, kendinde olmayanı nasıl saysın ki, saygı duysun ki?

Her halde kendinde olmadığından toplama, topladığını çarpma bölme yöntemiyle saymayı sanıyor! Yoksa bir babayiğit olsa asla bunlara tenezzül etmez ve babayiğitlerde ortaya çıkarak sözünü, esirgemeden yüzsüzlüğünü anlatır lakin yüzüne tükürdükçe yağmur yağdı sanır en iyisi gözünü morartmak ellerini kırmaktır, yoksa dayakla adam olacağa benzemiyorlar. Bunu yazarken araştırırken boşa araştırmadığım ve böylesi insanların var olmasıyla, saymak nedir bir daha öğrendim ve akabinde ortaya araştırmamda “Mirat-ül İrfan Muhyiddin Arabi “ eserine ulaşarak, benim için gerekeni aldım, Rabbimin çıkaracağı yiğitleri ise imanla bilerek akl ederek şuurla izanla Rabbinin de” Varlığın ilk harfi, keza odur. Yani Varlığın başlangıcı. Keza sırrın başlangıcı da ona varır.. Aynı şekilde ahirin, yani: Sonun harfi de yine odur. Onunla başlar. Yani: Onun baş harfi ile. Böylece ahirin de sırrı o olmuş olur .” Allahu Ekber. Rabbim bu Sırrına erenlerin sayısını çoğaltması dileğimle inşallah, Rabbimin dediğine iman ettiğim gibi ”Şerde” hayır vardır” bilemezsiniz. “Hayırda” şer vardır bilemezsiniz, dediğine iman ettiğimi son noktayı koyarak Rabbim böylesi güzelliklere yakın, şerlerden ise bizi uzak eylesin, Âmin. Selamlarımla.
Mehmet Aluç

not:     http://reyhangulleri.de/pdf/miratulirfan.pdf

KİTABINI OKUYA BİLİRSİNİZ İDRAK ETMEK  İÇİN

( Pişkin Pişkin Sırıta Bilir... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 23.12.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.