Havada Korona Virüs Tedbirleri Var

 

Bu sefer yazıma anahtar kelime olarak dünyayı saran Koronovirüs ve çalışan kamu ve özel sektördeki işçileri seçerek başlamak istiyorum. Sinei milletin sağlığı için alınan tedbirler kapsamında, yarından itibaren kahvehane pavyon vesairesi kapalı, Lokanta ve Avm eczane hastanenler açık, önlemler gereğince toplu mekânlar kapatılıyor. Gelen virüsle ölenlerin çoğalması nedeniyle, geride kalanların korunması ve hayatlarını anlamlandırmaları korunmaları içindir.


Muhatabımız olan virüs sözden anlayacak bir yapıda hiç değil, öyle ise düşmanımızı küçümsemek yerine tedbirler almak görevimizdir, devletimiz bu konuda ilk günden beri hassasiyetle üzerinde duruyor, şimdi bu tatillerle kapatmalarla kamuda çalışanlar için idari izinli sayılmasıyla maaşlarından bir kayıpları olmayacağı kesin. Lakin gel gör ki özel sektörde çalışan işçi kardeşimiz bir gün izin alınca anında maaşından kesilerek avcu boş kalıyor, bu 14 günlük veya daha uzun veya kısa günde, özel sektörde çalışan işçilerimiz, bu evde geçireceği günlerde yiyecek olsun geçimi için gerekli olanı karşılamak için, elinde parası olması gerekir, gerekir ki evde çocuklarıyla ailesiyle devletin kast ettiği korunmalar için, ödeme yapabilsin ihtiyacını gidersin.


Bu haliyle 14 gün maaşını eksik alacağı kesin, ben umuyorum ki Cumhurbaşkanımız ileriki günlerde bu konuya parmak basarak, bu işçi kardeşlerim eksik maaşlarını devlet tarafından karşılanacağını veya avans olarak verileceğini duyurur, benim dileğim temennim beklentim bu yönde, umarım yanılmam. İşçi yarını için bu belirsizlikle evinde rahat oturarak ailesiyle gülümseyerek tedbirler alarak rahat oturacağından emin değilim. Daha açıklama yapılır yapılmaz Ankara da marketler boşaltıldıktan sonra işçim, elinde parası yoksa nasıl bu önlem denilen tatilden nasıl tedbirini alsın, borç alsa aybaşında eksik maaş alacağından ödeyemeyeceği kesin…

 

Devletin tüm yetkilileriyle insanımızı yormak için bu tedbiri almak istemediğinden eminim, gaye tedbir insanın sağlığı, içimizde biriken karanlıkların aydınlanmasıyla birkaç gün içinde bu endişemin de açıklamalarla yok olacağı umuduyla sizleri, Âlemlerin Rabbine emanet ediyorum, Rabbim cümlemize sağlık sıhhat afiyetler versin, selamlarımla.

Mehmet Aluç

( Havada Korona Virüs Tedbirleri Var. başlıklı yazı kul mehmet tarafından 17.03.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.