-Şahin kahvaltı hazır.

Şahin gözünü açtı .Saate baktı.Saat 7.00 ı gösteriyordu.Diz üstü oturduğu halının üstünden kalktı.Yüzü huzurluydu. Mutfağa doğru yürüdü.Mutfaktaki küçük masada kahvaltı hazırdı.

-Bu akşam gelecek misin Şahin?

-Bilmiyorum Suzi .Bundan sonra daha dikkatli olmanı istiyorum Suzi.

-Neler oluyor Şahin?

-Önemli bir şey yok Suzi sen dikkatli ol sadece. Karım olduğun için sana zarar vermeye çalışabilirler.Şüphelendiğin her ne olursa olun beni hemen ara.Benden haber bekle çağrın devamlı açık olsun.

Suziye baktı Şahin.

-Cezada olduğum beş sene boyunca bu günleri düşündüm Suzi dedi.Tedirgin olmadan birlikte hayatımızı devam ettireceğimiz günleri düşündüm. Koloniler de yaşamak zordu Suzi çok zordu. Seninle ilgili hayaller kurmak bana güç verdi.14 yaşımdan bu yana huzur bulacağım bir yuvanın hayaliyle yaşadım her zaman.Yanındayken huzur içinde olduğum iki kişi oldu haya- tımda. Biri sen biri Vaiz.Sana hiçbir şekilde zarar gelmesini istemiyorum.Yeni bir operasyon hazırlığı içindeyiz.Daha öncekilerden zor ve tehlikeli bir operasyon olacak.Deşifre olmamız durumunda sana zarar vermeyi düşünebilirler. Unutma mağazada dikkatini çeken her ne olursa olsun haberim olacak.Operasyon bitene kadar neler olur bilemem ama sen dikkatli ol.

Yusuf ‘la Şahin’in mağaza sahibiyle yaptıkları görüşme güzel geçti.Adam tehdit edildiği için yardıma hazırdı.İgor’un şöhretini bildiği için kendisine Kılıç Bey’in müfettişlerinden başkasının yardım edemeyeceğini biliyordu. Mağazanın en alt katında bulunan sadece Suzi’nin girebildiği bir odayı karargâh yaptılar.İki gün içinde odadan şehir meydanını Başmüfettiş İvanov’un ofisi evi ve İgor’un karargâhının bulunduğu sokakları 24 saat izlemeye başlamışlardı.Odadaki 6 bilgisayardan izleme yapan müfettişlerdeki sakinlik Yusuf un dikkatini çekmişti.Müfettişler hiçbir şey sormadan çalışmaya başlamışlardı.Hepsinin Şahin Beye aşırı bir saygı duyduğu belli oluyordu. Aradan 15 gün geçmişti. Eyleme katılacak suçluların çoğu deşifre edilmişti.Şehirde yaşayan bütün psikopatlar suikast için İgor’un yanına toplanıyordu. Çalışma kolonilerinde sürgünde bulunan suçluların en psikopatlarını şehre getirmişlerdi. Bu süre içinde eyleme katılacak suçluların çoğu meydana gelip keşif yapmışlardı. İvanov ve İgor meydana gelmemişlerdi ancak İvanov’un ofis şefi nerdeyse her gün meydana gelip etrafı inceliyordu ve İgor’un karargâhına silah zannettikleri bir yığınak yapılmaya başlanmıştı.İvanov’un aksine İgor pervasız davranıyordu. Adamları devamlı meydanı inceliyorlar kendilerine yer tutma hazırlığı yapıyorlardı. Büyük bölümü alkol ve uyuşturucu bağımlısı bu adamlar gözlerine kestirdikleri dükkân sahiplerini tehdit ediyorlardı.Müfettişler dikkat çekmemek için bir yol bulmuşlardı. Mağaza çok yoğun çalıştığı için bazen

günlük iki konteynır mal geliyordu.Müfettişler Suzi’ye yardım eden nakliye şirketinin adamları gibi çalışıyorlardı.Bu sayede müfettişler 24 saat boyunca depoda durdukları halde dikkat çekmiyorlardı.24 saat boyunca şehir meydanı gözetleniyordu. Kılıç Bey’in teknik departmanı gereken tüm malzemeyi ayarlamıştı.Her gün akşam yapılan brifingde Kılıç Bey yeni emirler veriyordu. Raportörün hazırladığı dosya kabarmaya başlamıştı. Listeye her gün yeni isimler ekleniyordu. Listeye eklenen herkes tek tek inceleniyor.Konuştukları kayıt ediliyordu. Tren garının yakınındaki depolardan devamlı olarak ,koli koli silah İgor’un

karargâhına yığınak yapılmaya devam ediliyordu.İgor eylemin sonucundan o kadar emindi ki. Pervasız şekilde hareket ediyordu. Nihayet operasyonun 17 günü beklenen haber geldi. Eylemin tetikçileri tespit edilmişti.

Şahin Yusuf ve Ejder Kılıç Bey’in bürosundaydılar.

-Tamam dedi Kılıç Bey.Sizlerden istediğim şu;Tetikçileri sıkı takip altına alıyorsunuz.Ta ki eylem sabahına kadar. Bu arada eyleme karışacağı belli olan müfettişleri hissettirmeden takip edin.Bütün operasyon eylem sabahı bitecek.O gece gardaki depolara İvanov’un ve İgor’un karargâhlarına eş zamanlı yapılacak operasyonlarla silahlara el koyacağız. Sabah eyleme katılacaklar silah olmayınca şaşıracaklar.Meydana giden bütün yollarda gerekli önlemleri alın.Tetikçilerin hiç biri meydana girmemeli.Teknik servise haber edin artık tespit ettiğiniz eylemciler izlenecek.Tetikçilerin tamamı alkol ve uyuşturucu bağımlısı olduğuna göre izlemek zor olmayacak.Becerebilirseniz adamların kaldıkları evlere dinleme cihazı koyup dinlemeye alın. Arkadaşların hepsi artık dikkat dağıtıp hedef şaşırtsınlar. İvanov tecrübelidir. Şüphelendirmeyelim. İzlemeler artık ofisten yapılacak. Meydanda tanıdığımız mağazalara arkadaşlarımızı yerleştirin.Suzinin yanına birini yerleştirin koruma için.Çalıştığı mağazada ki malzemeleri toplasınlar. Mağaza sahibine her hangi bir şey bulamadığımızı söyleyin.Herkes normal hayatına dönsün.

Kılıç Bey’in emrettiği gibi olmuştu her şey.Mağazadan malzemeler toparlanmış ofise yeni karargâh kurulmuştu. Eylemin başındaki suçlular izleme ve dinlemeye alınmıştı. Her şey yolunda gidiyordu.Eyleme katılacakların nerdeyse tamamının suçu ispatlanmıştı.Bu arada Kılıç Bey’de Konsey başkanıyla görüşmüş İvanov ve İgor’un ev ve ofislerinin dinlenmesi için gerekli izni almıştı.İvanov tecrübeliydi.İgor kadar emin değildi eylemden. İgor kadar pervasız olmadığı anlaşılıyordu. Bu yüzden her türlü ayrıntıyı hesaba kattığı belliydi.Ofis şefi ve bazı müfettişleri her gün meydanı incelemeye geliyorlardı.Günler geçiyor eylem tarihi yaklaşıyordu. Bu sırada kimsenin beklemediği bir olay oldu. Bu operasyonun ilk planlaması aşamasında katılmak istemeyen Kaya Bey gerçekten de çalışmalar sırasında hiçbir şeye katılmamıştı.Bu operasyondan kendini tamamen uzak tutmuş ofisin diğer işleriyle ilgilenmişti.Törenlere 10 gün kalmıştı ve tüm müfettişlerin gerilmeye başladığı belli oluyordu. Kimse belli etmiyordu ancak ofise büyük bir gerginlik hakim olmuştu.

Sabah saat 09,30’da Kaya Bey yanında bir kişiyle Kılıç Bey’in bürosuna girdi.Yarım saat sonra Yusuf Şahin Ejder ve Raportör Kılıç Bey’in karşısındaydılar.Kaya Bey ve diğer adam sessizce oturuyorlardı.Kılıç Bey’in işareti üzerine oturdular.

-Müfettiş Kaya Beyin arkadaşı.İvanov’un ofisinde müfettişlik yapıyor.İvanov’un planlarından haberdar olduğu için bize gelmiş. Buyurun müfettiş sizi dinliyoruz.

Adam sıkıntılı sıkıntılı koltukta hareket etti.

-Bu iş benim için o kadar kolay değil. İspiyonculuk benim hiç bilmediğim ve yapmadığım bir şey.

Önündeki sürahiden bir bardak su alıp içti boğazını temizledi. Yeniden konuşmaya başladı.

-İlk olarak kolonilerden eskiden bildiğim bazı suçlular ofislere gelmeye başlayınca şüphelendim. Kısa sürede hem merkez ofis hem bağlı diğer ofisler suçlu kaynamaya başladı. İgor’un adamları ofise sık sık gelip gitmeye başlamışlardı.İlk önce ofis şefi bana yeni yılda İvanov’un büyük bir operasyona hazırlandığını söyleyerek Kaya’ya yeni yıl için transfer teklifinde bulunmamı istedi. Dediğine göre İvanov yeni yılda çok büyük bir çeteyi çöker- tecekti. Sonucunda Ofis çok büyüyeceği için güvenilir adamlara ihtiyacı vardı. Ben bu habere çok sevindim.Kaya çocukluk arkadaşımdır. Şef bana bunları söyleyince aklıma ilk önce bu çetenin Kılıç Bey olduğu geldi.Şu sıralar işler iyice çığırından çıktı. İki gün önce müfettiş arkadaşlarımdan birisini tehdit etmişler. Ofisin zemin katındaki depolarda bir süredir bir yığınak yapılıyor Bunların silah olduğunu bilmiyorduk tabiî ki.Arkadaşım tehdit edildiğini söyleyince Şefle konuşmaya gittik. Şef bu sefer daha açık konuştu. İddiasına göre Meclis başkanı büyük bir çetenin başıydı. Bu çete Konsey Başkanının çalışmasını engelliyordu. Konseyin yapmak istediği bütün iyi projeleri engelledikleri için İvanov bu çeteyi Konsey başkanının onayıyla tamamen temizleyecekti. Bu iddiaya inanmam zor olmadı. Meclis başkanını bildiğim için. Böylece Şehir kurtulmuş olacaktı. Sizinde bu çeteyle bağlantınız olduğunu Kaya Beyin zarar görmemesi için böyle bir teklif yapıldığını söyledi bana. Şef çok ikna edici konuşuyordu ama ben tam olarak ikna olmamıştım. Alt kattaki depodan silahların suçlulara dağıtıldığına şahit olmuştum.

Adam sustu. Kılıç Bey’e bakıyordu.

-Bazı konularda Şefiniz haklı Müfettiş. Dediği gibi Meclis başkanı büyük bir çetenin başı. Konsey Başkanının çalışmalarını engellediği doğru. Doğru olmayan şu;İvanov ve İgor yeni yılda Konsey başkanına suikast düzenleyecekler. Bundan eminiz. Bir müfettiş olarak doğru iş yaptığınızı bilmenizi isterim. Bizim görevimiz suçluları yakalamak kadar masumları da korumak. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Merak ettiğim bir konu var müfettiş?

-Buyurun başmüfettişim merak ettiğiniz konu nedir?

-Niçin bana geldiniz?

Odada bir sessizlik oldu. Herkes birbirine baktı. Kaya Bey de arkadaşına bakıyordu. Müfettiş sakindi.

-Başmüfettişim Kaya çocukluk arkadaşımdır. Bu eylemin sonucunda zarar görmesini istemiyorum. İvanov’un teklifini kabul etmediği için. Bazı duyumlar aldım. Eylem sonuçlanınca ilk hedef siz ve ofisinizde çalışan müfettişler. İvanov’un ofisindekiler sizin Yirmi Dört örgütüyle bağlantılı çalıştığınıza eminler. Bu yüzden sizi ve müfettişlerinizi yok etmeyi kararlaştırmışlar. Kesin emin değilim ama sizi öldürmek için adamlar ayarlanmış galiba. Dediğiniz gibiyse Başkandan sonraki hedef sizsiniz. Bütün ofislerinizin takip altında olduğunu bilmenizi isterim. Yıllardır takip altında olduğunuzu zaten biliyorsunuz. Her gün çalışmalarınızla ilgili rapor alıyoruz. Ben sizi veya müfettişlerinizi düşünmüyorum. Benim için önemli olan Kaya.

Kılıç Bey hafifçe gülümsedi. Müfettişlerin arkadaşlık bağının kuvvetli olduğunu biliyordu.

-Her şey için teşekkür ederim müfettiş. Eğer size bir yardımımız olursa…

-Hayır, başmüfettişim. Bilakis ben size yardım etmek isterim. Benim sizden her hangi bir beklentim falan yok.

-Pekâlâ, ihtiyacımız olursa size ulaşırız. Ömrümüz olursa bu iyiliğinizi unutmayacağım.

Kaya Bey ve arkadaşı çıktılar.Kılıç Bey dalgınlaşmıştı. Yüzü de asılmıştı. Ejder Şahin ve Raportörde ondan farksızdılar. Yusuf bir şey anlamamıştı. Araştırmalarının yaptıkları her şeyin doğru olduğu anlaşıldığı için sevinmek gerektiğini düşünmüştü. Deşifre olmuş olamazlardı. Deşifre olsalardı böyle olmazdı. En azından İvanov deşifre etmemişti. O zaman kim?


( Yirmi Dört 11 başlıklı yazı Mustafa ESER tarafından 7.10.2019 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.