Büyük toplantı odası. Kılıç Bey, Şahin Bey, Ejder Bey, Kaya Bey, Raportör ve Yusuf.

-Evet, Yusuf seni dinliyoruz. Bir kaç gündür Şahin’le beraber işinizi aksattığınızı düşünmeye başlamıştım.

-Haklısınız Başmüfettişim. Ancak önemli bir araştırmayla ilgileniyorduk.

-Pekâlâ dinliyorum Yusuf Bey.

Yusuf biran durakladı. Etrafına göz gezdirdi.Ejder Bey yine çubuklarıyla Kaya Beyde kolyesinin boncuklarıyla oynamaya başlamışlardı bile. Nasıl başlangıç yapması gerektiğini düşündü bir an.

-Başmüfettişim dedi. Bir buçuk ay sonra yapılacak olan Doğum günü kutlamalarında Konsey başkanına suikast yapılacağını tahmin ediyorum.

Biraz durdu.

-Daha doğrusu eminim.

-Her zaman bu tür suikast teşebbüsleri olmuştur diye cevapladı Kılıç Bey.

-Bu suikast başarılı olacak. Biz engellemez isek.

-Nasıl eminsin bundan Yusuf Bey?

-Şimdiye kadarki suikastlar suçlular tarafından planlanıp yine suçlular tarafından uygulanıyordu. Bu suikastı müfettişler planladığı için başarılı olacak.

-?

-Söylediklerinizin farkında mısınız Yusuf Bey?

Konuşan Kaya Beydi.

-Bölge başmüfettiş İvanov’un bölgesi. Böyle bir eyleme izin verir mi sanıyorsunuz?

-Evet, farkındayım Kaya Bey. Bu suikastı Başmüfettiş İvanov’un planladığını düşünüyorum.

Yusuf un ağzından çıkanlarla herkes şok olmuştu. Ejder Bey’in çubukları masanın üstüne düştü. Yuvarlanıp yere düşecekken Ejder Bey yakaladı çubuklarını.Şaşkınlık içinde bakmaya başladı.

-Olmaz böyle bir şey!

Kılıç Bey kızgınlıkla bağırmıştı.

-Sen ne dediğinin farkında değilsin. Bahsettiğin kişi şehrin en iyi müfettişi.

-Neden olmasın Kılıç?

Şahin son derece sakindi. Yüzündeki her zamanki gülümseme e bakıyordu.

-Hatırlasana Şahin. Okuldayken bizlere İvanov’un soruşturma dosyalarını operasyonlarını ders olarak anlatırlardı. O bizim idolümüzdü.

-Dediğin gibi Kılıç İvanov belki de şehrin en iyi müfettişi.Bu suç işlemeye engel değil ki? Lüks yaşam hırsının insanlara neler yaptırabileceğini bilirsin? İvanov’un lüks yaşamı sevdiğini herkes bilir. Önce bir dinle karar senin.

Şahin sustu. Kılıç Bey Yusuf’a bakmaya başlayınca Yusuf boğazını temizledi;

-Düşünceme göre Bu suikastı doğuran ortam yeni değil.Bilakis 10 sene öncesi yapılan bir planın sonucu. 10 sene öncesi Başmüfettiş İvanov’un Başmüfettişler kuruluna atanmasıyla başladı. O sıralarda meclis başkanıyla arası çok iyiydi İvanov’un. Bu yüzden İgor’un karargâhının sizin sorumluluğunuzdan alıp İvanov’un sorumluluğuna verilmesi zor olmadı. Aslında olay bana göre sırf sizin sokaklardaki kontrolünüzü kırmak ve İgor’a daha rahat

hareket etme imkânı oluşturmaktı. İgor o zamanlar İmtiyazlılara bağlı çalışıyordu.

-Bunları biliyoruz Yusuf.

Kılıç Bey hala üzerindeki şaşkınlığı atamamıştı.

-Efendim 2 hafta önce bu konuyu Ejder Bey ilk açtığı sıralarda bilgisayarıma kaynağı belli olmayan ama Yönetim binası kaynaklı zannettiğim mesajlar geliyordu. Ardından Ejder Bey böyle bir duyum aldığını söyledi. Bunun üzerine araştırmaya başladım.

-O mesajları sana ben yönlendirdim dedi Kılıç Bey.Tahmin ettiğin gibi yönetim binasındaki bir arkadaşımdan geldi mesajlar.

-Şehir ağında ve Veri tabanında uzun araştırmalar yaptım. Şehir ağındaki mesajlaşma sayfalarında şifreli olarak eylemden bahsedilmeye başlanmıştı zaten. İlk başlarda şüphelendim. Başmüfettiş İvanov kendisini deşifre etmezdi. Ortağı İgor Başmüfettiş İvanov’dan farklı bir karaktere sahip. Eylemi ilan edip başarmak prestij meselesi onun için. Yapacağı hiçbir eylemi saklamayan bir psikopat. Adamları da kendisi gibi. Bu yüzden eylemi saklamaya gerek duymuyorlar. Suçluların dünyasında bu bir itibar meselesi. Tabi birde bu eylemin sonucundan çok eminler. Başmüfettiş İvanov’un bu güne kadar başarısız denecek bir operasyonu yok. İgor’da hiçbir eyleminde başarısız olmamış bu güne kadar. Kendi haber kaynaklarımın araştırmaları ve Şahin Bey’in araştırması bir araya gelince şüphem kalmadı.Başmüfettiş İvanov’un planlayıcısı İgor’un uygulayıcısı olduğu suikast için kolonilerden adamlar bile getirilmiş. Benim tespit edebildiğim bazı suçlular ki tamamı psikopatlardan oluşuyor. Bu suçlular İvanov’un merkez ofisine kayıt edilmiş. Sadece İvanov ve İgor’un finans

hareketlerini araştıramadım.

Yusuf susup Şahin Bey’e baktı.

-İki gündür bütün tanıdıklarımı dolaştım Kılıç. Dün Suzinin çalıştığı mağazanın sahibiyle konuştum. İgor’un adamları yeni yıldan sonrası için açıkça tehdit etmişler.Anlayacağın şehri paylaşmaya başlamışlar.

Kılıç Bey hala düşünceliydi. Yusuf’un uzattığı disketi aldı.

-Bu konuyu derinlemesine araştıracağım. Eğer bu araştırma dediğiniz gibiyse ofis olarak müdahil olmak zorundayız. Böyle bir eylemi es geçemeyiz.

-Başmüfettişim izin verirseniz.

-Buyurun Kaya Bey.

-Yanlış anlamazsanız ben bu operasyonda görev almak istemiyorum.

-Elbette Kaya Bey. Yanlış anlayacak bir şey yok.İstemediğiniz operasyonlara katılmak zorunda değilsiniz.

-Faydası olur mu bilmiyorum ama Başmüfettiş İvanov’un ofisinde çalışan bir arkadaşım bana burada kazandığımın üç misli ücretle transfer teklif etti.

Kaya Bey daha fazla konuşmadan salonu terk etti.

-Ejder Bey?

-Vereceğiniz göreve hazırım Başmüfettişim.

-Tamam,o zaman. Ejder sen cezası affedilen ve şehre dönen suçluları araştır. Şehre kaçak yollarla gelen suçlular var mı araştır. Kolonilerdeki haber kaynaklarına ulaş. Raportör sende ağda işimize yarayacak her türlü bilgiyi topla. Dedikodu ve sohbet sitelerini incele daha fazla bilgiye ihtiyacımız var. Ben Finans merkezinin kayıtlarını inceleyeceğim. Bu disketten üç tane daha çoğaltın inceleyin eksiklerini tamamlayın. Herkes görevinin başına dönebilir.

-Başmüfettişim izninizle bir şey sormak istiyorum.

-Evet, Yusuf sor bakalım.

-Bana ulaşan mesajlarda dikkatimi çeken bir ifade yönetim binasının komşusu kim olabilir?

-Bilmiyorum Yusuf ama yakında öğreniriz.

Toplantı salonundan çıkınca Yusuf bürosuna geçmedi hemen. Ejder Beyi takip etti. Ardından bürosuna girdi. Masasının karşısındaki koltuğa oturdu.

-Ejder Bey kusura bakmayın. Sizin bu araştırmayı yapmayacağınızı düşünüp…

-Kafana takma Yusuf Bey. Bu araştırmayı yapmanı Kılıç Bey istedi aslında.

-Kılıç Bey’mi?

-Evet, duyumu aldığımda araştırma yapmak için izin istedim. Yönetim binası kaynaklı mesajlar yeni gelmeye başlamıştı. Kolonilerden bazı suçluların kaçak olarak şehre giriş yapacaklarını haber verdiler. Toplantıda konuyu açmamı araştırma yapmak için bir süre

beklememi istedi. Eğer sen araştırmaya başlarsan gereken desteği vermemi kendiliğinden araştırma gereği duymazsan zaten Müfettiş olarak işimize yaramayacağını söyledi. Bu zaman içinde büroda yaptığın tüm araştırmadan haberim var. O yüzden tedirgin olmana gerek yok. Bilgisayarından incelediğim kadarıyla titiz bir araştırma yapmışsın.

Ejder daha fazla konuşmadan bilgisayarını açınca Yusuf kalkıp kendi bürosuna gitti. Şahin ve raportör çay içiyorlardı. Yusuf da kendine çay alıp masasına oturdu.Raportörün gözlerinin içi gülüyordu.

-Kılıç Bey’i ve Ejder Beyi etkilediniz Yusuf Bey. Sizden beklendiği gibi titiz bir araştırma yapmışsınız. Tebrik ederim. İzninizle benim incelemem gereken dosyalar var.

-Ne düşünüyorsun Şahin Bey. Gerçekten Kılıç Bey’i etkileyebildik mi?

-Bundan emin olabilirsin Yusuf Bey. Biliyor musun Kılıç tepki göstermekte haklı sayılır. Akademi’de okurken bize İvanov un operasyonlarını soruşturma dosyalarını ders

olarak okuturlardı. Genç yaşta Başmüfettiş olup Başmüfettişler kuruluna seçilince kimse yadırgamamıştı. Çok başarılıydı. Tek zaafı lüks yaşama düşkünlüğü oldu.İgor bu zaaftan iyi yararlandı. Aslında İgor’la İvanov’un ortak olduğunu biliyorduk ama bu kadarını kimse tahmin

edemezdi. Bir müfettiş olarak müfettişlerin suç işlemesi Kılıç’a dokundu. Bana da dokunuyor.

Toplantının üstünden iki gün daha geçti. Daha doğrusu Yusuf için geçmek bilmedi. Ofiste çalışamadığı için tüm vaktini en alt kattaki spor salonunda geçirdi.Bunaldığı zamanlarda hep bunu yapardı. Böyle zamanlarda spor yapıp terlediği zaman rahatlar,kKafası boşaldığı için akabinde daha rahat çalışırdı. İki gün boyunca hem spor yaptı. Hem düşündü. Bilgisayarda bekleyen soruşturma dosyalarını Şahin tek başına araştırdı. Şahin zaten Yusuf’la çalışmaya başladığından beri değişik duygular içindeydi. Bu genç adama anlaşılmaz bir sevgi duymaya başlamıştı. Yüzü hareketleri hiç yabancı gelmiyordu kendisine ancak kime benzettiğini bir türlü çıkartamamıştı. İki gün sonra öğleye doğru Kafeden haber geldi.Kılıç Bey kendilerini kafede toplantı yapmak için bekliyordu.Kafe’ye girdiklerinde çalışanların şaşkınlığını fark ettiler. Kılıç Bey çalışanların rahatsız olmamaları için kafe’ye pek oturmazdı. Biraz sonra masaya Ejder Bey ve Raportörde geldi. Önce Ejder Bey söze başladı;

-Başmüfettişim. Emrettiğiniz gibi son birkaç aydan bu yana şehre geri gelen suçluları araştırdım.

-Sonuç nedir Ejder?

-Gizli veya açık olarak yanlış anlamayın ama tüm kaliteli suçluları toplamışlar. Üstelik o kadar pervasız ve kendilerinden eminler ki suçluların nerdeyse tamamı İvanov’un merkez ofisine kaydedilmiş. Şehre kaçak yoldan bayağı suçlu girmiş durumda. Kolonilerdeki kaynaklarımız bilgileri teyit ettiler.

-Raportör sen neler buldun?

-Efendim İvanov’un kontrolündeki tüm mesajlaşma sitelerinden anladığım kadarıyla şehir çoktan paylaşılmış. Gece ikiden sonra yapılan mesajlaşmanın tamamı dedikodu şeklinde de olsa imalı olarak bu eyleme ait.

Kılıç durgundu.

-Bende Finans Merkezinin kayıtlarını inceledim dedi.Haklısınız iki aydır İvanov’un ofislerine yüklü miktarlarda ateşli silah ve bıçak türü kesici alet alınmış.Bazı kişilere çok yüklü miktarlarda ödemeler yapılmış. Zaten İvanov’un ve İgor’un serveti beş yıl öncesine göre

yaklaşık 50 kat artmış durumda.

Yusuf a döndü.

-Seni tebrik ederim Yusuf titiz bir araştırma yapmışsın.Açıklama yapmayı pek sevmem ama İvanov’un böyle bir eyleme kalkışacağını kabullenmem zor oldu. Akademide ders olarak okutulan bir müfettişin suç işlemesi kabullenilecek gibi değil. İvanov’la İgor’ un ortak olduklarını zaten biliyordum ama bu ortaklığın sadece İgor’un getirdiği kaçak mallara göz yumma şeklinde olduğunu düşünmüştüm.

Tabakasını çıkardı. Herkesin bildiği şekilde ağır ağır tütünü sardı. Sigarasını yaktı. Üst üste derin nefesler çekti.

-Tamam dedi. Bu eylemi engelleyeceğiz. Böylesine büyük bir eyleme müfettişlerde karışabileceği için operasyon tam bir gizlilikle yürütülecek. En yakınlarınızın bile haberi olmayacak. Bana eyleme katılacak bütün suçluların ismini bulacaksın Ejder. Şehir meydanı 24 saat izlemeye alınacak. İgor ve İvanov’un evlerine ve ofislerine yabancı sinek bile girse haberimiz olacak.Gerekirse evlerini ve ofislerini dinlemek için ben Konsey başkanıyla görüşmeye çalışacağım.Bağlı ofisler ve emrimdeki güvenlikçilerin tamamı bu operasyonda görevlidir.

-Başmüfettişim.

Konuşan Yusuf tu;

-Evet

-İzin verirseniz bu operasyona sadece isteyen güvenlikçiler ve müfettişler katılsalar olmaz mı? Çünkü bu operasyon çok tehlikeli olacak.Büyük ihtimalle İvanovun müfettişleri de işin içinde. Meydanda bir çatışma çıkarsa çok zayiat olacaktır. Nihayetinde bu operasyon bağlı tüm ofisleri ve güvenlikçileri doğrudan ilgilendirmiyor.

-Sana bir soru sorayım Yusuf .

-Buyurun baş müfettişim.

-Farzet ki bu araştırmayı sen değil de başka bir ofisten bir müfettiş yapsaydı,sen başka biri araştırmış diye bu operasyona katılır mıydın?

-Elbette katılırdım efendim.

-Bak Yusuf şimdi ben böyle bir operasyon yok desem veya adamlarımın yarısını ayırsam ne olur biliyor musun? En fazla iki hafta sonra bu ofiste kimse kalmaz.

Şahinle Yusuf’ a döndü:

-Meydanı izlemek için karargâhı Suzi’nin çalıştığı mağazaya kurmak lazım. Meydanda tanıdığımız tek mağaza. Mağaza sahibiyle konuşup ikna edin.Ejder sende lazım olabilecek malzemeler için hazırlık yap. Teknik veya silah yönünden hiçbir eksik istemiyorum.

Raportör sende gelen bilgilerle dosyayı tamamla.Konsey Başkanına eksik dosyayla çıkmak olmaz.Operasyon başlamıştır.Herkes görev başına. Bu günden itibaren her akşam brifing istiyorum.

( Yirmi Dört 10 başlıklı yazı Mustafa ESER tarafından 1.10.2019 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.