Lara’nın sesi daha sert çıktı boğazından.

-Doktor! Bir yıl hastanede yattım. Sayısız operasyon geçirdim. İki yıl önce Özerk Bölge’ye geri dönünce yeni vücuduma alışmak için bir yıl masa başında çalıştım. Testleri başarıyla geçtiğim için bir yıl önce yeniden saha ekibine atandım. İki yıldır her üç ayda bir kontrole geliyorum. Farkındaysanız daha önce sormadığınız sorular soruyorsunuz. Sorun nedir açıklayacak mısınız?

                        Doktor Lara’nın çıkışını umursamadı.

-İki soruma daha cevap verirseniz beklediğiniz açıklamayı yapacağım Lara. Birinci sorum kafanızdaki micro çip. Uzak bağlantı yapılabiliyor mu? Veya manuel olarak devre dışına çıkarılabilir mi? İkinci sorum Meta programını kullanıyor musunuz?

                        Lara soruları duyunca birden rahatladı.

-Bildiğim kadarıyla kafamdaki micro çip sadece kullandığınız bilgisayarla eşleştirildi. Sadece verileri görebilmeniz için. Ben bile her zaman bilgilerime ulaşamıyorum. Sadece kolumdaki saat. Dışarıdan bağlanmak, verilerle oynamak veya manuel olarak devre dışına çıkarmak mümkün değil.... diyebiliyorum. Öyle söylendi. İkinci zorunuzun cevabı çok basit. Hayır, Meta veya başka bir sanal gerçeklik programı kullanmıyorum. Kullanmayı hiç düşünmedim. Başka?

Alması gereken cevapları alan doktor monitörü tamamen indirdi. Adeta masaya yapıştırdı. Koltuğunda geriye yaslandı.

-Ağustos ayında gece 23,00 ten sonra ne yaptığınızı söyleyebilir misiniz Lara?

-Görevde olmadığım günlerde akşam 23 te uyumak için yatakta olurum doktor.

                        Bu sefer şaşalama sırası doktora gelmişti.

-Ciddi misiniz Lara?

-Elbette doktor. Niçin şaşırdınız? Hastanede düzensiz uykunun stres yaptığı, uykuma dikkat etmem söylendi. Uzun süre uykusuz kaldığımda performansım fark edilir biçimde düşüyor. Sorularınız bitti mi?

-Bitti Lara. Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Psikiyatrist doktor açıklama yapması gerektiğinin farkındaydı. Koltuğunda ayağa kalktı.

-İlaçlarınızı düzenli kullanıyor musunuz?

-Evde olduğum zaman tam göreve gideceğim zaman yarım doz kullanıyorum doktor. Tam doz kullandığımda dikkat eksikliği yaşıyorum.

-Anlıyorum Lara. Meta ve benzeri programlar hakkında düşüncelerin nedir Lara? 

                        Lara kısa bir süre düşündü.

-Gerçek dünyada sorunlarıyla baş etme güçlüğü yaşayanların kaçış yeri diye düşünüyorum doktor. Bildiğim kadarıyla bir süre sonra bağımlılık halini alıyor.

-Bağımlı olduğunuzu hiç düşündünüz mü?

                        Lara doktorun kastettiğini ilk önce algılamadı.

-Sürekli ilaç kullanmak zorunda olmamı kastediyorsanız haklısınız doktor. Kast ettiğiniz başka şeylerse yani uyuşturucu ve alkol gibi, hayır her hangi bir bağımlılığım yok.

Doktor kendine güven duyduğunu göstermek için ayağa kalktı, kollarını göğsünde birleştirdi.

-O zaman bana bir ay önce yani 1 Ağustos’ta saat 23,00-23,25 saatleri arasında ne yaptığınızı söyleyebilir misiniz Lara?

Lara hayatı boyunca kendinden her zaman emindi, hafızasına son derece güvenirdi.

-Biraz önce söylediğim gibi doktor. Görevde olmadığım günler en geç saat 23,00 de uyumak için yatağımda olurum.

-Micro çipinizdeki bilgiler bu sözlerinizi desteklemiyor Lara.

-Anlamadım.

Doktor masasına oturdu. Monitörü yukarıya kaldırdı.

-Kafanızdaki micro çipte depolanan verilere göre 1 Ağustos-30 Ağustos arasında yaklaşık 15 kere Meta veya benzeri bir programa girmişsiniz Lara.

Lara cevap veremedi. Yüzündeki şaşkınlık doğru söylediğini gösteriyordu. Lara’nın samimiyetini hisseden doktor devam etti.

-Meta programını kullanmak kötü bir şey değil Lara dedi. Şehirde binlerce, dünyada  milyonlarca kişi bu programı kullanıyor.

                        Hafifçe gülümsedi.

-Bende zaman zaman programı kullanıyorum. Kısa süreli olduğu sürece sıkıntıları unutmak için ideal bir ortam. Doktor olarak bunu tavsiye ettiğim hastalarım oldu. Bağımlılık boyutuna evrilmediği sürece Meta veya benzeri programları kullanabilirsiniz. Tepki verme sebebinizi anlamadım.

                        Lara’nın kaşları çatıktı ve sesi sertti.

-Hayatım boyunca en nefret ettiğim şey yapmadığım şeylerle suçlanmaktır doktor. Kullansaydım kullandım derdim. Yaşadıklarımdan sonra kimse bu tür bir programı kullanmama karışamaz, itiraz da edemez. Tekrar söylüyorum. Meta veya benzeri bir program kullanmadım.

-Bende bunu söylüyorum Yüzbaşı. Böylesi bir tepki vermenizin sebebini açıklamanızı istiyorum. Meta programı yıllardır kullanılıyor. Programı kullananların % 95 ten fazlasında aynı değerler gözlemlenir. Nabız ve tansiyon normaldir. Vücutta dopamin hormonu ve adrenalin seviyesi yükselir. Beyin uyku moduna yakın çalışmaya başlar. Stres hormonu dediğimiz kortizol hormonu biraz yükselse de ardından düşer. Ortalamada insanların Meta programına verdikleri tepkiler aynı sayılır. Mutluluk, tatmin duygusu ve iyi stres. Son bir aylık verileriniz başka türlü yorumlanamaz. Unutmuş olmanız raporumu değiştirmeyecek.

Lara olacakları biliyordu, doktor olumsuz rapor verirse işi tehlikeye girebilir hatta işini kaybedebilirdi. Sesini yumuşattı. 

-Bir soru sorabilir miyim?

-Elbette Lara. Sizi dinliyorum.

-Meta programına giren kişilerde mutluluk ve tatmin duygusu oluştuğunu söylediniz. Beynim yoksunluk yaşamamak için programa girdiğimi unutmuş olabilir mi? Hatırlamamın bir yolu veya ilacı var mı?

Doktor aldığı cevaptan son derece memnun kaldı.

-Geçmişiniz hakkında anlattıklarınızı düşününce her şey mümkün Lara. Buna benzer vakaları daha önce inceledim. Beyin çoğunlukla utanç ve toplum baskısı sebebiyle kişinin açıklayamayacağı olguları unutabiliyor. Aynı saatlerde programa girdiğinize göre mantıklı bir açıklama. Hatırlamanız için bir ilaç yok. Kendi kendinize hatırlayabilirsiniz. Programa ilk girişinizde eğer aynı mutluluk ve tatmin duygusunu yeniden yaşarsanız sorun yok demektir. Deneme yanılma yöntemiyle test edeceksiniz. Bir ay sonra sizinle tekrar görüşmek istiyorum.

Doktor bilgisayara bir şeyler yazdı.

-Randevunuzu oluşturdum. Önümüzdeki ay daha ayrıntılı konuştuktan sonra gerek görürsem meslektaşlarımla konsülte edip raporumu yazacağım. İyi günler dilerim.

Lara sakince kalkıp gülümsedi, başıyla selam vererek odadan çıktı. Binadan çıktığında sinirden çatlamak üzereydi. Böyle bir şey nasıl olabilirdi? Bir ayda 15 kere Meta programına girmek, hem de aynı saatlerde ve hatırlamamak? Lara için bunu mümkün görmek kendisini inkar etmekle eş değerdi.

Meta programı onlarca yıldır tüm dünyada kullanılan sanal gerçeklik programıydı ve tüm uzmanlar tarafından tehlikeli bağımlılık olarak kabul ediliyordu. Bildikleri bütün öz geçmiş bilgileriyle kendilerine sayfa açan kişiler Meta programında inşa edilen sanal evrende her şeyin serbest ve cezasız olduğu bir hayat yaşıyor ve gün geçtikçe gerçeklik algılarını yitiriyorlardı. Lara’yı kızdıran doktorun programa girdiğine inanmış olmasıydı.

Lara takıntılı kişiliği sebebiyle çocukluk ve ilk gençliğini zehir eden annesine ne kadar kızarsa kızsın ortada bir gerçek vardı. Annesi her zaman kendine güvenmesini ve barışık olmasını telkin etmişti. Genetik olarak Lara aşırı bir özgüveni olduğunu her zaman kabul ederdi. Böylesine öz güvenli birinin, kendisinin Meta programında stres atması Ohh My God!

( Lara- Distopik Roman 4 başlıklı yazı Mustafa ESER tarafından 12.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.