Cennet İçinde Kalacak Kullar, Cehennem İçinde Yanacak Kul Olmayan İster



Yaşadığımız bu âlem’de geçmişin güzelliğini öğrenmeye tarihi, Yüce Allah'ın gönlümüze yerleştirdiği merhamet kapısını açarak Nur Kur'an ve nur Resul sünneti ile  değiştirenler, güzelliği yaşatanları okumaktan aciziz, nede geleceğimizi huzur içinde geçirmeye bizden sonra gelenlere tertemiz bırakmanın peşinde gitmiyor ve çaba sarf etmiyoruz. Yüreğimizdeki merhametin o Nur Kur’an’ın Nur Sünnetin âlemi değiştiren güzelliğinin gücünün farkına bir vara bilsek zaten her şey değişecek, ama gel gör ki bundan başka her şeyin, yani bizi yok eden ne varsa onların peşindeyiz ağlasak ta yüreğimizi parçalasa da koşmanın peşindeyiz, ne anlaşılmaz bir durum!


Farkına bir vara bilsek, içindeki sabır ile yol alabilsek, bizi karşımızda bekleyen Nur Kur’an ve nur Sünnete doğru yürüyebilsek, az biraz çaba ve emek ile o güzelliği kucaklayan merhameti ile beraber yaşasak ve dünya bir anda değilse de ,yavaş adımlarla tüm nefreti kini temizleyerek değiştirsek. Biraz zorlansak ta karşılığında alacağımız sevap mutluluk neşenin tarifini güzelliğini hiçbir yerde bulamayacağımızı anlamış olacağız. Yüreğimizi kaplayan o nefret kin, ilgisizlik kirini bir anda temizleyecek pırıl pırıl yapacaktır. Cennet içinde kalacak kullar ister, cehennem içinde yanacak kul olmayan ister asıl olan, cennette yaşan kullardan olmak için bir adım atmak, Nur Kur’an, Nur Sünnet, Nur Namaz ile secde de gerçek özgürlüğe kavuşmaktır.


Uzaklaşalım nefret kin Kibri’nde
Yüreğimiz yanmasın derinde
Nur Kuran Nur sünnet olsun ömrümüzde
Cennet içinde kalacak kullar ister, cehennem içinde yanacak kul olmayan ister

Ömür Nur Kuran Nur Sünnet ile ancak güler
Kul o zaman mutluluk ile yaşar muradına erer
Dünya malı ile hayır yapmadın ise dünyada kalır
Cennet içinde kalacak kullar ister, cehennem içinde yanacak kul olmayan ister

Gelmeden son nefeste ölüm meleği
Mutluluk güzellikle yaşamak olmalı insanların dileği
İnsanların mutluluğu olmalı hepimizin isteği
Cennet içinde kalacak kullar ister, cehennem içinde yanacak kul olmayan ister

Kul Mehmet’im nefis şeytan ile zalime kanma
Boş işler peşinde koşarak hayatını yakma
Secde ile namazda mutluluk olmaz sanma yanılma
Cennet içinde kalacak kullar ister, cehennem içinde yanacak kul olmayan ister

Mehmet Aluç (Kul Mehmet)

( Cennet İçinde Kalacak Kullar, Cehennem İçinde Yanacak Kul Olmayan İster. başlıklı yazı kul mehmet tarafından 7/25/2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.