Hamd âlemlerin Rabbine, salât ve selam şefaatçimiz, Habibimiz, önderimiz, insanların en hayırlısı tevhid ve sünnet muallimi Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’e ashabına ve onun yolunda gidenlere olsun.

 

Bedene ruha ömre çelikten zırh giydirmedir sabır, Müslüman için sabır hayatının vazgeçilmezi, her an uğradığı dinlenme ve bekleme, yarına doğru ilerler iken zor anlarında bir nefes alma dirilme hanı değil midir? İmtihan dünyasında olan kul bazen sıkıntı ile bazen yokluk ile imtihan edilirken bazı sıkıntıların dergâhına düşer, O sıkıntı ve nefes alamama anında, Yüce Rahman’a sığınarak yeniden diriliş ile yola devam etmektir.Yüce Rahmanın şefkatine merhametine sığınmak, ondan yardım almaktır sabır.


“Mutlaka  sizi  biraz  korku  ve  açlıkla  ve  mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz eksilterek imtihan ederiz.   (Ey   Peygamberim!)   Sabredenleri   müjdele. Onlar başlarına bir musibet gelince, ‘Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz.’ derler. İşte Rableri tarafından bol mağfiret  ve  rahmete  nail  olacak  kimseler  bunlardır. Doğru yola ulaştırılmış olanlar da bunlardır.”    (BAKARA SURESİ. )  Bu âlem de deprem, sel felaketi gibi tabii afetler, ölüm, hastalık, yaralanma, zulüm, şiddet  gibi kişisel afetlere; terör, fitne, fesat gibi sosyal afetlere maruz kalır. 

      “Mutlaka  sizi  biraz  korku  ve  açlıkla  ve  mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz eksilterek imtihan ederiz.   (Ey   Peygamberim!)   Sabredenleri   müjdele. Onlar başlarına bir musibet gelince, ‘Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz.’ derler. İşte Rableri tarafından bol mağfiret  ve  rahmete  nail  olacak  kimseler  bunlardır. Doğru yola ulaştırılmış olanlar da bunlardır.”    (BAKARA SURESİ – 155/157.)


Yaratılış nedeni, var olma nedeni ile her an Yüce Allah’a ibadet ile gönlündeki güzellikleri merhameti kullara sunmak ve yıkılanları inşa etmek için âleme gönderilen kul, sabır dergâhında bekleyerek ve bu konuda Kuran ve Sünnetten destek alarak, yeniden diriliş ile sabır kapısında alacağını alır, huzur ve mutluluk ile hayatına devam eder.


Bazen karşındaki insan gönlünü çöl sıcaklığı içinde yakar, göz görür fakat söylenecek sözler ile bunu bertaraf etmek çok zor olur ve işte o anda sabırla beklenilir, Kuran ve sünnetten yardım alarak sabırla o çöl sıcaklığını estiren insanı, Kuran ve sünnetin yaz bahar ayının estiği çeşit çeşit kokulu çiçeklerin açtığı deryaya götürülür ve yanlış yaptığı anlatılır ve gerisine zorlamadan kendi başına bırakılır ve tevekkül ile Rahman’ın emrini yerine getirmenin huşusu ile yoluna, sabır zırhını alır yoluna devam eder.


İşte sabır, kulu mutluluk ve huzur ile güldürür, kararan gönlünde güneşler doğdurtur, yolunu aydınlatır yeniden bir diriliş ile ömrüne devam ettirir. Kul seçerken özgürdür, kul istediği yolda geçerken özgürdür, yanlış yaptığını hatırlatmak ve müdahale etmeden sabırla yoluna devam etmesini sağlamak mümin’in işidir. Bu yanlış yolda olan kul iyi yolda yürür veya yürümez bu herkesin kendi seçimidir, müdahale edilmez…

 


Bu güzellikleri ret ederken vicdan, bunun yanlışlığı ile yaşayan insan elbet bir yerde yolu tıkandığı anda, çaresizlikle baş başa kaldığı anda, yolunu bulmak için ararsa karşısına sabır dergâhı çıkar ve bu sabır dergâhına uğrar ya alacağını alır ya da almadan aynı yanlışlık ile yoluna devam eder.Selam ve dua ile.

 Sabırla doğmayan gün var mıdır?

Sabırla gitmeyen bela dert var mıdır?

Sabırla gülümsemeyen kul var mıdır?

Sabır ile avunduk aradığımızı bulduk

Yüce Rahmanın şefkatine merhametine sığındık

Bazen dert sıkıntı zor gelir sanki yandık

Bazen yollar incelir sanki yalnız mı kaldık

Kul Hakka yönelir cümle dertleri biter

Kul Mehmet’im sanma bu ömür ölüm ile biter

Ölüm ile yeni bir hayat başlar devam eder

Mehmet Aluç (Kul Mehmet)

14-07-2015

14:40

 

 

 

( Bedene Ruha Ömre Çelikten Zırh Giydirmekdir Sabır başlıklı yazı kul mehmet tarafından 15.07.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.