Ne Anlamı Kalır?

İnsan bazen düşünüyor yüreğin de billur misler gibi kokan sevgi olmadıktan sonra yaşamın ne anlamı kalır?

Bu güzel ve sevgi dolu gönül içinde yaşamak en güzeli iken sevgisiz gönül nasıl yaşar hala anlamış değilim!

İnsan hiç mi az biraz sevgiyi hissetmek için çaba sarf etmez, sevgisizlik peşinde koşmak ile elde ne edilir onu da anlamış değilim yani!

Sonu hazin boş olan sevgisizlik ile bu gönül nasıl rahata erişiyor? Utançlıkla dolu sevgisizlik çamuruna bata çıka nasıl yol alınır?

Hem kendi elin ile yalnızlığa mahkûm olacaksın hem de yalnızlık alın yazım diye dert yanacaksın!

Anlamı olmadan anlamsızlık peşinde koşmak yol almak ile nereye varılır ki acaba? Bilmiyorum!

Gerçek olan güzelliği ile hayata anlam ve mana katan coşkun sevinci ile yüzleri sevinç ile güldüren sevgiyi yürekte taşımak var iken hala ökzülemesine sevgisizliği kalbimizde nasıl taşırız hiç bilmediğim bir konu desem inanır mısınız?

Sonucunda utançlığın gözyaşları ile ağlamak var iken sevgisizliğin çamur batağına koşarak yürümenin ne gereği var?

Dağ başında süzülerek gelen güneş ışığı gibi yüreğimize evimize yaşantımıza doğan sevginin önüne kapkara perdeler çekerek yaşamak çok zor olsa gerek, oysa sevginin bu ışığını halay çekerek karşılamak var iken kaçmak aptallığın öküzlüğün bataklığında yüreğine kör hançer saplanmış bir insanın sessiz feryadı olsa gerek. 


Lakin ona yardım için batmış olduğu bataktan kurtulmak istediğimiz halde hala kör gözlerle, kör düşüncelerle hala sırtını dönerek bataklıkta çamurda yürümeye devam etmesi hiç anlaşılır bir şey değil!

Mehmet Aluç

 

 


__________________
Mümin tövbe ile merhamet ister Rabbin'de affı için
Selam ve dua ile...
( Ne Anlamı Kalır başlıklı yazı kul mehmet tarafından 24.08.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.