1 Hayatın Çıkmaz Sokağında Gülümsemek
Hayat'ın çıkmaz sokağına düşmek bazen ister istemez elimizden olmadan düşebiliyoruz. Nedir mi bunlar mesela yalnızlık öylesine çıkmaz bir yol sanırız yalnızlığı sanki bunun ile başa çıkmanın tüm yolları kapalı imiş gibi. Aslında kendini dinleme yapacağın kararların arifesinde bir yol arkadaşıdır yalnızlık.

Ama bir yere kadar beynimizi düşlerimizi hayatımızı sessizliğin anaforuna düşürmeden son vermek gerekir. Kitap sinema arkadaşlar ile muhabbet bundan kurtulmanın yoludur.

Yoksa çaresizliğe düşersiniz. Ha bu arada Yüce Allah aklımıza gelirse bu yalnızlığa en güzel çaredir. Acizliğimizi bilmek yüce Rahman’a sığınmak en güzelidir. Ama bazen unuturuz bu yoldan hiç geçmeden kendi yalnızlığımızla baş başa kalırız. 

Bunun apaçık gerçeği ile karşı karşıya kaldığınızda eğer hala bir dost arkadaş bulamadınız ise hayat kafanızı şişirir bıkarsınız ve hayat devamlı size yeni dostlar ve arkadaşlar bulmanızı kulağınıza fısıldar.. Korkmayın sadece hayata kulak verin.

Hayat size gülümsüyor ve yanağınıza bir öpücük kondurmuş ve sizin yanınızdadır korkmayın.

Kendinize güvenin ve inanın kaldığınız ve takıldığınız bu anafordan kurtulmak için az gülümseyin.

Hatıraların o güzel anlamlı sokağında gezinin kalbinize kulak verin yeni dostluklar ve arkadaşlıklar için bir adım atın ve her şeyin ince detayına inmeyin yüzeysel takılın gülümseyin gülümseyin en kısa zamanda fark edileceksiniz.

İçinizde koskocaman bir dünya taşıyorsunuz bununda farkına varın. Kapalı gönül kapınızın kapısını az açın sevgiyi içeriye alın ve müdahale etmeden peşine düşün onu ümit ile gülümsemeleriniz ile besleyin sevin doğayı kuşları insanları sizi sevmeyeni de sevin kucaklayın. 

Bırakın kendinizi hayatın hafif esen rüzgârına ve pekte aceleci olmayın hayatın yolunda yavaş adımlarla yürüyün. 

Ağacın güzelliğini canlılığını kuşlarla olan şen şakrak neşesini sesini duyun dinleyin o güzelim ahenkli nihavent şarkısını dinleyin gülümseyin. Selam ve dua ile.
Mehmet Aluç
( Hayatın Çıkmaz Sokağında Gülümsemek başlıklı yazı kul mehmet tarafından 17.05.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.