1 Din İle Siyaset Zıttır Aslında
 Dinci adamın siyasetle işi olmaz. Olursa savunduğu din kurallarını ihlal eder. Çünkü din de siyasi bir olgu yer almaz. Aslında din ne monarşiktir nede demokrattır. 
 Din sadece Tanrıyı ele alan ve gerekirse bütün evreni çevresinde döndüren bir olgudur. Her şeyi bir Yaradana bağlayan ondan medet uman onunla yaşayan düzeni onunla kuran bir kavramdır. Din adamlarının hiç biri önder olma çabalarına girmemiş çünkü tek bir önderin olduğunu benimsemişlerdir. Sadece yoldan çıkanlara yardım etmek,onları tekrar Hakikate döndürmek için  uğraşmışlardır.
Fakat bir siyasetçi tarafından bunlar yanlış anlaşılabilir çünkü siyaset ve din öylesine zıt olgulardır ki birine dalan diğerini unutur. 
Karşılaştırmak bile çoğu zaman yanlış kalır. Dinin devlet felsefesi değil ümmet felsefesi vardır insan felsefesi vardır. Din belirli bir toprakta yaşayan insanları kapsamaz içinde maneviyat olan herkesi kapsar ve benimser. Din maneviyat demektir aslında içinde yaşarsın tek başına ama siyaseti herkesle birlikte yaşarsın çünkü mecbursun yoksa ama dinde mecburiyet yoktur günahın da sevabında Allah ile kendi arandadır. Kimsenin karışmaya da hakkı yoktur zaten. 
İnsanların hep yanlış bildiği bir şey var din insanı kısıtlamaz katı kurallar koymaz din aslında insana yaşanması gerektiği gibi olanı öğretir her şey olması gerektiği gibidir. 
Bitirmek istiyorum bu denememi çünkü fikir değiştirmek değil benim amacım inanç tazelemek sadece.

Gizem TORUN
( Din İle Siyaset Zıttır Aslında başlıklı yazı Gizem TORUN tarafından 1.10.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.