Sadece sevmek yetmiyor bazen.
Sadakat istiyor en çok aşk dediğimiz kavga. İnanç istiyor. Güven istiyor. Sevmek dilde bitseydi eğer diller lâl kalırdı.
  Önce kararlı ve ne istediğini bilmen lazım. Kimi? Neyi? Neden? Aşkın ne kadar kutsal olduğunu bilecek seven de sevilen de. Yalan söylemeyeceksin mesela inanç gider tabi en başta güven...
Güle bildiğin kadar güleceksin. Seviyorum dediğin insana bu kelimenin değerini de vermeyi bileceksin. 
Öyle bir seveceksin ki ona olan sevgin kimsenin dudaklarında bir fesatlık cümlesi bırakmayacak. Duyduğun hiç bir söz onu gözünden düşürmeye yetmeyecek mesela eğer baktığında gözde sana ait bir şeyler görüyorsan. Gülecek insan sevdiğine en güzel  kelimelerini en sağlam cümleleri sevdiğine saklayacak. Seviyorsan bir damla yaş akıtmayacaksın. Aşkta gözyaşı günahtır. İçine çekeceksin onu en derin yerlerine inecek her zerresi. Hücrelerinde boğacaksın sevdiğini. Aşkı yaşatmalı insan sevdiğine. Huzuru göstermeli. Çok konuşmamalı mesela çünkü dil ve yürek çelişkiye düşer çoğu zaman. Susmalı gerekiyorsa. Susarak sevmeli ve gerekiyorsa susarak gitmeli. Susmak çare değil diyenler önce sussunlar. 
Gideceksen de kararlı olman lazım seviyorsan gitmeyeceksin çünkü gitmemelisin. Ardında bıraktığının dikeni içine batmamalı her güldüğünde. Sevecek insan gerekirse karşı cinsinden olan herkese kapatacak kendini. Dökecek yoksulluğunu sevdiğine sadece ona muhtaç olduğunu gösterecek. Çünkü sevgi acizlik demektir...
Sevmek gerekirse kendi içinde ölmek demektir. Yürüyen,konuşan,hareket eden bir beden demek.
Sevmek gerektiği yerde kendinden bile vazgeçmek demektir. 
İnsan pişmanlık kelimesinin anlamını bilmeli. Bilmeli çünkü yapmamalı. Yaptıysa tecrübesiyle kaldırmalı kafasını.
Pişmanlığın bir boyutu yoktur çünkü kimi deliler gibi kimi ise intihar gibi pişmanlığı yaşar. Aşkın en acı yüzü pişmanlıktan doğar çünkü severek ayrılır pişman yürekler.
Hiç bir gözyaşı durdurmaz işte o giden yürekleri... Çığlıklar bir alkış misali alkışlar pişmanlıkları.
İşte budur aşkın en acı yanı belirsiz bir pişmanlığın ayırdığı iki yürek.
  Kalemim bu yazıya dayanamıyor artık sadece şunu söylemeliyim ki insan seviyorum diyorsa bunun hakkını vermeli.
( Aşkın En Acı Yanı başlıklı yazı Gizem TORUN tarafından 1.10.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.