Can Kardeşim

Selamların en güzeli olan Allah(cc)ın selamı ile selamlıyorum.(Esselemüaleyküm)

Nasılsın kardeşim.

Fakülteyi bitirdikten sonra hiç görüşemedik.Aradan beş yıl geçti .İnsan o güzel arkadaşlık günlerini unutamıyor.Tamamen saf duygular,kardeşlik bağları çok güçlü,menfaatsiz yardımlaşma ve paylaşma.
Mezuniyet töreninde hep birlikte hani söz vermiştik.

Dostluğumuz ebedi olacaktı.Birbirimizle bağlantıyı koparmayacaktık.Her yıl buluşacaktık.Bakıyorum da sözler muallakta kalmış.Gel birlikte muallakta kalan sözleri gün yüzüne çıkaralım.

Can Kardeşim

İnsan hangi mevkide ve makamda olursa olsun dostlarını unutmamalı,hal ve hatırlarını en azından arayıp sormalı.Dünya denen gemiye binmiş birlikte yol alırken ,aynı gemide birbirimizi görmüyoruz.Sence bu bir hata değil mi?

Aynı geminin yolcularıyız.Kimimiz kaptan,kimimiz makineden sorumlu,kimimiz asayişten,kimimiz büfe sorumlusu,kimimiz güverteden...(vb)

Can Kardeşim

Geçen geminin koridorlarında ilerlerken yanımdan geçtin görmemezlikten geldin.Gerçek vefalı dostluk bu mu?Samimi  kardeşlik bu mu?Böyle mi olmalı?Tabi ki de hayır.Gerçek dost dediğin zaman hangi koltukta olursa olsun hiçbir kimseye tepeden bakmaz bakmamalı da

Dost dediğin zaman ayıp aramaz.kusur aramaz.Hiç olmazsa  bir kardeşinin yanından geçerken tebessümü esirgemez.Hal ve hatırını sormadan ilerlemez.Kin tutmaz .İyi günde herkez dosttur.Lakin gerçek dost acı günde belli olur.İyi günde dokuduğu kardeşlik duygularını acı günde de dokur. 

Can Kardeşim

Bunları seni eleştirmek veya rencide etmek için yazmıyorum.Toplumumuzda kanayan yara olduğu için yazıyorum.İnsanımız kardeşilik bağlarını ne zaman kopardı ise uçuruma yuvarlandı.Ne zaman samimi,içten kardeşliği perçinledi ise,dostluk bağlarını güçlendirdi ise toplumumuz her zaman kazandı,Toplumumuzda mis kokuları hakim oldu.

Can Kardeşim 

Üzülerek satırlarıma son verirken gel de kaybolan dostluğumuzu gün yüzüne çıkaralım.Çevrede bahar kokusu hakim olsun

Selam ve dua ile  
 

( Can Kardeşim başlıklı yazı İlyas DOĞRU tarafından 30.04.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.