Gelir geçeriz.Kimisini koklarız,kimisini yakamıza takarız,nadirde olsa sevdiğimize bir demet çiçek yollarız,Her nedense güzellikleri kaybedince,kaybedilen güzellikleri hatırlar,gönül uykusundan uyanırız.
Çiçeklerle dolu bir bahçem olsa,renk cümbüşü mis kokulu çiçeklerin arasında gezinsek,sevdiğimiz ile yeşil bir mekanda rengarenk desenlerin altında buluşsak,güzellikleri seyre dalsak diye hayıflanır dururuz.
Dalgın ve düşünceli Çiçeklerin yanından geçerken çiçekler geldi dile.
Başladık koyu bir sohbete
Çiçeklerin uzun boylusu dargın ve üzgün bakışları ile başladı sitem etmeye,yıllardan beri biriktirdiği acı dolu sözleri dize dize getirdi dile.
İnsanlardan muzdaribiz,şikayetçiyiz.Çoğundan
Bizi koklarlar,koparıp öksüz bırakırlar.Kimisi özellikle çiğneyerek geçer.Hiç ama hiç içinden sızı geçmez.Bir insan bu kadar mı vefasız,duyarsız alakasız  sevgiden mahrum olur.
Bizim farkımıza varmazlar.Solar,kururuz.Çöllere dönen yürekleri ile tesadüfen yanımızdan geçerlerken kuruyan nadide papatyaları görünce başlarlar timsah misali sahte gözyaşı dökmeye.Gerek yok dökmeyin bizim için  göz yaşlarınızı,Nasıl olsa baharda açınca yine görmeyeceksinin gelincikleri!
Uzun boylu çiçeğin sitemi biter bitmez zayıf fakat narin bakışlı ,desenli,rengarenk elbiseli çiçek girdi devreye,
Bizim sıkıntılarımızı ,endişelerimizi paylaşacak bizleri sevgi ile sulayacak şefkat ve özlem ile bakacak ezmeye kalkanlara hesap soracak,kırmak isteyenlerin önüne kalkan olacak bir dost bulamıyoruz.Onlarca kendini seviyeli zanneden! üzerinde en pahalı takım elbise ile gezen,konuşma sırasında çok bilmişliği kimseye bir saniye bile vermeyen!üzerinde elbisesi var fakat elbisenin içinde görünmeyen,sevgi ile yandığını söyleyen,doğa aşığı olduğunu söyleyip faliyet göstermeyen kimselere sesimizi duyur dediler ve eklediler.Sözlerimiz meclisten dışarı(.Gerçek doğa gönüllerinin zaten yardımları ile rahatlıyoruz) 
Dugularımıza tercüman olurmusun dediler.
Bendeniz de sıradan bir vatandaş olarak vatandaşlık görevimi yapmak ve coşan çiçekerin duygularına tercuman olmak için bu yazıyı gönüldaşlarım ve güzel ülkemin,dünyanın insanları ile paylaşmak istedim.
Umarım sesimizi duyan vatandaşlarımız bu sitemi çok iyi okuyup anlar,çiçeklerimize hak ettikleri baş tacını verir,ilgi ve alakalarını sanal güzelliklerden
 gerçek ıtır kokan çiçeklere çevirir,incinmemeleri için canla başla çalışırlar.
Unutmayalım ki her çiçek koklanmak ister.
Karanfil kokulu güzellere,gelinciklere,sümbüllere, zambaklara hak ettikleri gerçek değeri veren duyarlı yüreklerin coşması,çoğalması ümidi ile
                                   
                                                KARS İLİNDEN BAKİ SELAMLAR

                                                           İlyas DOĞRU
( Çiçeklerden Sitem Var başlıklı yazı İlyas DOĞRU tarafından 16.11.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.