BOYUN BÜKMEK

Hayatta boyun bükmek veya birine boyun bükmek veyahut birinin boynunu bükmek kelimelerle karşılaşmamak mümkün müdür? Anlamları ve söylemleri farklı olsa da sadece Allahın karşısında boyun bükmek gerekir, başka birisine asla boyun bükmemek gerekir hatta birinin boynunu bükerek vebal hiç almamak gerekir. Şimdi açıklayalım kendi aklımızla azda olsa Allahın verdiği akılla ve yardımla bildiğim kadarı ile.. Hayatta ve yaşamın içinde boyun bükmek adına karşımıza buna maruz kalacak olayların çıkması pekte mümkündür. Hele birde benim gibi aklını kullanmazsan sonunu düşünmeden her şeye maydanoz olursan boyun bükme adına tam boyun bükerken gerçek boyun bükülecek ALLAH'I bulmak çok kolay. Demek ki gerçek önünde boyun bükülecek olan Allah olduğunu anlamak için bu sıkıntılarla duçar olmak gerekir ki -veya ben öyle sanıyorum ki- bu gerçeği anlayabilesin ve gerçek olan Allah giden yolu- bu çaresizliğinle göresin ve- bulasın. Bu durum en güzeli ve en alasıdır dünyanın hazinelerini de versen de elde edemeyeceğin bir yola girmek ve gerçek olanı bulmak ve onun önünde eğilmek ve onunla olmak en şereflisi ve onurlusudur. Allahın yanında gerçek değer bulursun ve gerçek değerlerin ne olduğunu anlarsın-ALLAHU EKBER.

Hayatın her alanında gerçek olmayan yapay mutluluklar ve yapay gerçeklilik olarak lanse edilen gerçeklilikle hiçimi ama hiç mi alakası olmayan yapay yaşamın olduğu, gerçeğinin anlayacağın ve gerçek yaşamın ve hayatın sadece ve sadece Allah la beraber olmakla sağlanacağı ve mutlu olunacağı gerçeğini anlarsın. Buda bahtiyarlık ve onurluluktur ve bu onur ve bahtiyarlığı sağlayan ve sunan Rabbime binlerce kez şükürler olsun. Bu Allaha boyun eğmektir bükmektir. Şimdi birine boyun bükmek kelimesinde irdeleyelim. Hayatın ve yaşamın her alanında özgürlüklerin kısıtlandığı özgürlüklerin özgür olmadığı elinde güç sahibi olarak gelip geçici olan para ile güçlü olduğunu sananların bir anda olsa güçlenerek herkese kendi fikrini dayatmak adına özgürlükleri kısıtlayarak bir şey yaptığını sana zavallılara boyun bükmek en acınası bir durumdur. Paranın araç değil amaç olduğunu ve bu amacında insanların mutluluğu için yaşamın daha yaşanılır bir hayata döndürülmesi için kullanılması gerektiğinden habersiz hissiyat sahibi olmayanların ortaya koyduğu kısıtlamalar sonucunda istemeden de ellerine düşerek prangalara vurularak boyun bükmek en acısıdır. Rabbim bu durumlara düşmekten bizleri korusun yar ve yardımcımız olsun. Âmin.

Diğer boyun bükmek olan başkasının boynunu bükmekle vebal alamaya gelelim bu durumda çok vahim ve hesabını Allah a veremeyeceğimiz bir durumdur, gerçi bu durumu bu boyun eğdirmek için insanlarla uğraşanların ALLAH la sanki hiç işleri yokmuş gibi bunlarla uğraşmaları Allahın gerçekliğini ve ona hesap verilmeyeceği gerçeğini hiç de değiştirmez. Mazlumun ve yetimin hakkına sahip çıkarak onu mağdur etmek ve elde edeceği gerçek olmayan - zıkkım olarak-yiyeceği elde etmek en ağır ve en hissiyatsız bir durum ve gerçektir. Yaşam alanında yaşarken Allah'ı hesaba katmadan sadece ALLAHIN  DÜNYA HAYATINA KARIŞMAMSINI İSTEYEREK SADECE AHİRET HAYATINA KARIŞMASINI İSTENİLEREK VE ARZULANARAK ALLAHI SADECE BU İŞLERLE UĞRAŞMASINI İSTEMEK(HÂŞÂ SÜMME HÂŞÂ)( insanı dinden imandan çıkarır ve şirke götürürü ve bunun af kapısı da yoktur) ve sonucunda vicdan ve merhametten eser olmayan düşünce ve fikirlerle dünyayı ele geçirmek ve insanlara zulüm yapmak için uğraşmak, dünya senindir sanma öylesine bir tokat yersin ki dünyan ve ahretin şaşar ve apışıp kalırsın.. Çaresizliğin çaresizliğinde değirmeninde öğütülürsün ki ve yardımcıda bulamadan feryadı figan ederek acılarla baş başa kalırsın ve bu acılardan zevk alarak acı çekersin bunu da unutma.İnsanlar yaşamda ve hayatın her alanında özgürce ve aldatılmadan ve bükülme esnekliğine maruz kalmadan yaşamda bükülmeden bükülemez ön, arka ve yanlarına maruz kalmadan yaşam ağacının meyvelerinde yemelidir ve bu efsane ağacın üstüne çıkarak gönül huzuru içinde insanca ve özgürce yaşamalıdır.

Boyun bükmek,  boynu bükük yaşama-ALLAH hariç- hayatta ne zordur.

Hayatın her alanında yapay mutluluklar ve sevinçler kaplamış

Gerçeklikle ilgisi olmayan gerçekler, gerçekçilikle yapay yaşamlarla iç içe

Gerçek olan gerçek sadece ALLAH iledir

Yapay olmayan mutluluklar ve yaşamlar ve özgürlükler ALLAH iledir.

 
 
 
 MEHMET ALUÇ-27-03-2013 SAAT:16:00
( Boyun Bükmek Ve Bükülmeden Efsane Yaşam Ağacında Yaşamak başlıklı yazı kul mehmet tarafından 27.03.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.