Sensizliğim kıyılarımı dövdükçe üzerime yıkılıyor gece. Yine hasretin yakaladı hüzün yuvalanan gözlerimi. Sensizliğimde bile seni soluyorum bilsen. Hayallerime yerleştirdiğim silüetin benimle hep. Dokunmaya korkuyorum kaybolacak diye. Yüreğim yüreğine kilitli. Sen doluyorsun içime her solukla.


Salkım saçak isyanların koynunda olsamda düşlerini alma üzerimden ne olur. Pay etme beni parmak uçlarımda kanayan acılara. Ayışıksız gecelere sürgünüm, ısıtmıyor yokluğunda yalnızlığımı dayadığım taş duvarlar. Diplerinde düşlerim inliyor, biliyor musun en çok köşebaşlarına sinmiş korkular. Ağıtları susmuyor ayazın dudaklarında titreyen seherin. Tel örgülerle çevrildikçe sevdan üşüyorum... Her mevsim seni delice özlemişliğimdir üşümelerim. Ve ben her mevsim düşlerime emanet ettiğin vuslat çiçeklerini aşkla suluyorum sevgili.


Şimdi sil baştan umutluyorum seni. Aşk, gözlerindeki denizin iliklerime kadar işleyen masum ıslaklığında gizli ve saçlarıma kirpiklerinden süzülüp konan lâl bir yağmur damlasında. Aşk ve sen... Aşk ne çok sen ve sen ne çok aşksın kolumu kanadımı kıran ayrılık zamanlarında bile. Kokun tüterken burnumda gözlerime düşüyor hayalin, beni arıyorum hüzünbaz sesinin aşkı anlatırken kulaklarıma değen aksinde. O mahur akşamüstlerinden kalma bir sadayla sayıklıyorum ismini. Kimsesiz dileklere tahammülüm olmadı hiç. Olanca uzaklığına rağmen sana hep yakın gönlüm. Korkutuyor zaman zaman mesafeler. Gözümde uzadıkça uzayan yollar dolanıyor boynuma, nefeslerimi kesercesine ilmekleniyor. Ah! Benden kaç ömür uzaksın sen? Ya dönüşlere biletsizsen?!


Seni yaşarken eskimez zam/an. Bazen bir an bir ömre bedel derler ya hani, güzel gözlerinde saklandığımı bilmek herşeye bedel benim için. Hiçbir sağanakta kirpiklerinden süzülmedim.

Ki;

Ben gözlerinin karasına sökülmemecesine işlendim, biliyorum...


Seninle aşk; gül kokulu düşler ülkesinin umuda gebe bulutlarında, sorgusuzca gezinmek sevgili. Düşmeden karanlığın ipsiz uçurumlarına, yıldızlarla dans etmek gökyüzü boyunca. Hüzünleri dudaklarında bir öpücükle susturup, gözbebeklerinde huzurla uyumak. Sen yüreğime ansızın takılan, avuçlarında taze baharlar saklayan adam, ben sorgusuz sualsiz sana teslimim, canımı vuslatına adadım, hep diğer yarınım.


Yakamoz ışıklı suskun bir gecede, ayrılığı vuslata bularken hüzzam bir şarkıyla dolan dilime. Çığlık çığlığa susan sancılar boşansın yüreğimden. Sen kucaklayınca dökülsün tenime yapışan sırılsıklam keder. Sen yine gözlerime bebek gülüşlerini seriver yalnızlığa yol verirken. Telaşlı yapraklarına usulca dokun visâlin, gamzelerine düşsün ilkbahar sevincim, ben bakarken gözlerin. Aşkın yüreğime yaslanacak ve o vakit ben hayatlanacağım. Seni ak duvaklı umutlarıma saklamanın huzuruyla, hep ilk günkü gibi sevdim ve seveceğim. Ne olur benden hiç gitme sevdiğim...


05şubat2011

İcLaL AyGüN

Sen de Yaz yönetimine teşekkürlerimle... 

( Aşk Ve Sen başlıklı yazı yâren-i aşk tarafından 7/29/2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu