FATİH SARMASI

Fatih Sultan Mehmet han adınamı yapılmış orasını bilemedim, fakat Fatih ilk okulunun karşısında sadece fatih sarması adlı tatlıyı yapan ve satan bir tatlıcı vardı.Kayısı marmelatı ile yapılmış olan bu tatlı yendikçe kabarıyor.Doyurucu olduğu kadar İnsanı tatlıya boğmayan bu padişahlar padişahına yapıldığını aile arası bir formülü olduğunu tahmın ettiğim tatlıyı hiçbir yerde yemedim.taklitleri yapılmış olsada hiçbir şekilde o tatlıcıda yapılanın tadını vermedi.yapan kimse lafın tam anlamıyla fatih sarması adlı tatlıya sevgisini katan insanmış.Babam bazen alırdı.çok sevinirdik.şerbeti ayrı güzel marmelatı ayrı.hamur kısmı ayrı karton kutuya bulaşan şerbeti yaladığımı bilirim.doğma büyüme zeyrekli olarak .suriyeliler vize verirse tatlıcıda aynı yerde devam ediyorsa.tatmaya gideceğim.

 

 

Türkişi graffiti.

Taşkağıt üzerine kitap kapaklarınız ebru yöntemi ile yapacaksınız.kitabı yazan kapağıda yapar projesi hat ve ebru sanatıda öğretilir.komple sanatçı yetiştiriyoruz.edebiyatevi nin merkezinde eğitimler başlıyacak.Su üstüne yazı yazmış  atalar’ın torunlarıyız.Taş kağıt üzerine hemde isteyene renkli yazı yazmayı öğretiyoruz.

 

Alacakargalar ağustos ayında su içmezler.

Günahlarından arındıklarını zannederler.

 

İki alaca karga,  bir ıslak karga ve bir eşek oturmuşlar,ıslak hamburger yiyorlarmış,akan salçaları ıslak mendille silerlerken vakit çok erkenmiş  henüz  karga bokunu yememiş.Gece Gördükleri rüyaları sıra ile anlatıyorlarmış,iki alaca karganın rüyalarında aynıymış oturmuş mangal yapıyoruz demiş birinci alaca karga eşek hemen anlamını söylemiş harama el uzatmışsın,kolay yola sapmışsın demiş eşek.kibirli,cimri,yalancı,sözünde durmayan ikinci alaca karganın ahlaksızlığın temsilcisi olduğunu anlatmış eşek. Islak karga rüyasını anlatmaya başlar.Alacakarga elimi ısırdı der, ıslakkarga eşek hemen yoruma başladı Sana kötülük yapacaklar bunlar.ama zor zamanında destek olacak kişi ve kişiler olacak der eşek.ıslak karga buna çok sevinir.artık eşek yaptığı yorumlarla eşek’i ödüllendirme zamanı gelmiştir.eşeklerin en sevdiği şey vücutlarındaki yaraları kargalara yedirmeleriydi.Karga şekeri zamanıydı.ıslakkarga,eşeğin sırtındaki yarayı hem yiyor hem ikiside birlikte şeker yiyorlardıki.eşek zevk ten yerinde duramıyor.çifte atıp anırıyor.eşek şekeri ve karga şekeri neşe içinde zevkle paylaşmışlar ıslakkarga ve eşek paylaşırken,alaca kargalar paylaşmak nedir bilmezler. Gözleri aç yalancı ve doyumsuzdurlar.ıslak karga birkere kanmış.sizler kanmayın.GAK,GAK,GAK.

 

( Fatih Sarması başlıklı yazı hamit-yenigun tarafından 5/4/2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.