Taş kağıt icat oldu herkes defter alsın.

 

Taş kağıt icat oldu.Ağaçlar kurtuldu olacakmı ümitle bekliyoruz.Çevreci dostlarımız hepberaber sevineceğiz inşallah.İnsanlığa hizmet böyle olur.Bilimle hizmet böyle olur.Taştan üretilen kağıtla bende ilk kitabımı yazacağım inşallah.Kimse kitapları yakamayacak Fatih Sultan Mehmet han’ın Kostantinapolis’i  fetih etmesinin nedeni yeni bir çağın açılmasına sebep olmuştu Bu icat’ta avrasyanın taşının toprağının altın olduğu anlaşıldı.Defter şeklinde imal edilen Taş Kağıtların kullanımı başladı diyor yapanlar. Az sonra aramızda İmalat yeri güvenlik  nedeni ile açıklanmıyor.ANNÜÜNMÜ.

Su üstüne yazı yazan kalemi yaptığım zamanki sevincimin aynısını tekrar yaşıyorum.Taş defter üzerine yazı yazılan kalemi ve mürekkebi icat ettim.yaşantımıza geçmesi için ortaklar arıyorum yurtiçi ve yurtdışı tekliflere açığım.Bu seferde ortak bulamazsam.artık ortak veya ortaklar aramayacağım. Hikayeci sözü emin olun.Andersen ve Lefonten şahidim olsun ki.Gençliğimde zamanın popüler olan şarkı sözlerini teksir makinesi ile saman kağıda basarak sur içinde sokak sokak dolaşır,hem şarkıları söyler hemde teksir kağıdına yazılı şarkı sözlerini satardım.sıcak havalarda işler iyi giderdi fakat soğuk ve yağışlı havalarda işler kesattı.Sonra aklıma hem sanatımı icra edeceğim hem soğuk havada barınabileceğim,bir yöntem buldum. Saraçhanedeki  Z.A cümbüş firmasından  Zehra halama cümbüş aldırdım.Kahvehanelerde izin alarak şarkı söylüyor.oyun oynayanlardan bu meczup yine geldi.al şu parayı birdaha gelme parası olarakmı dersin.Ayağın uğurlu geldi parasımı dersin ,yaz gelene kadar uzun süre  parsayı topladım.Sesim çok kötü idi ve cümbüş çalmayı bilmiyordum.o zamanın insanları iyi insanlardı. Kimse kimsenin ne mezhebini ne dinini sorardı taki okey’de açsın çanağı kırsın yeterdi oniki eylül oldu herşey bozuldu.

( Taşkağıtlar Defter Oldu başlıklı yazı hamit-yenigun tarafından 28.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.