Kadın Ve Erkek

KADIN VE ERKEK

Kadın evde dur durak bilmeden problem çıkarmakta. Çocukları evdeyken başka, yokken başka tavırlar sergilemekte. Bu birbirine zıt iki davranış ve karakteri bir kişilikte nasıl barındırabilmekte kocası buna şaşırmakta. Onun bu yanardöner hali kocasını iyice aptallaştırmakta ne yapacağını karısına her iki durumda da nasıl davranacağını bilememektedir.
Erkek işinde gücünde, kadın ondan ev işlerine katkı beklemekte, ev kadını olduğu halde feminizmde tavan yapmakta, çalışan kadınlar gibi ev işlerini bölüşmeye çalışmaktadır. Yorgun kocayı daha da yoracak teklifler getirmekte, kendini çalışan kadınlardan daha mağdur göstermektedir.
Kocası bu konuyu gündeme getirmek istese: ’Aklın neredeydi çalışan kadın alsaydın, ben erkek olsaydım çalışan kadın alırdım.’ diye kocasıyla alay etmekte, alay ettiğini belli de etmemekte hiç bozuntuya vermemektedir.
Bütün gün televizyon karşısında yemek programları ve bir sürü dizi izler, sağlık programlarına özenir, feminist fikirlerini geliştirir. Kocası gelince ona bilediği diliyle eziyet eder. Kocası geldikten sonra evde tv hakimiyeti savaşı verir onunla.
İş cinselliğe gelince her akşam bir hastalık uydurur. Hastalıklar nöbette beklemekte, her akşam birini gündeme getirmekte, öyle sahici bir rol yapmaktadır ki kocası bile inanmak zorunda kalır. Hoş inanmasa ne yapacak. Emeline zorla ulaşamaz ya. Sonra erkeğin dışarda arayışları başlar.
Kadın günün birinde kızına gider. Birkaç akşam kalır. Koca evde yalnızdır. Telefonla hatırını sorar. Kocasına onu özleyip özlemediğini sorar. Koca kafasını dinlemiştir. Kocası cevap veremez. Israr edince gerçekleri söyler adam gayrı ihtiyari. Sonra kadın evine döner. Kocasını öpmek ister. Ağzı kokmaktadır.
Kadın güzelleşmeyi bilmekte, kocasını hiçbir yönden mutlu edememektedir. Hiç farkında değildir. Çünkü o hayata hep feminist pencereden bakmaktadır. Çocuğunu da kendisi gibi yetiştirmiştir. Boynuz kulağı geçer. O da tam bir erkek düşmanıdır. Erkeği değil kendini mutlu etme, bencil hesapların peşinde koşmaktadır. Kendi mutluluğunun kocasının mutluluğundan geçtiğini bilmemektedir.

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 25.12.2014 
( Kadın Ve Erkek başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 15.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.