Nice şeyin yarattığı nahoş duygularla yaşamak zorunda olmanın bir mecburiyet olduğunu anlamış olmak, büyük bir haksızlık. Görünen o ki; tüm çabalar beyhude imiş.

 

Nasıl bir yolmuş ki ve nasıl yeltenmişim, izahı mümkün değil. Öyle ki; empati kurmak bile kafi gelmemekte, anlayabilmek için.

 

Anlamsız yolculuğum ki her ne kadar inanılmaz değer biçmiş olsam da, indiğim duraklar ve şimdi de yaya olarak yürümek mecburiyetinde kaldığım o çamurlu, engebeli uzun yol…

 

Kurşuni bulutların alaycı bakışları tepemde iken, her ne hikmetse kimseler yol çevrede. Ya da var da ben mi göremiyorum. Sadece sisli gölgelerin hasıl olduğu puslu ve nemli bir ortam görüş alanıma giren.

 

Gölgelerden peyda olan anlamsız homurtular da cabası. Kendi aralarında geliştirdikleri özel bir dil var sanırım ve bırakın anlamayı, telaffuz bile edemiyorum sarf ettikleri kelimeleri. Bilmediğim bir lisanda konuşuyorlar zira. Ya aralarına karışıp, onlardan biri olup, elveda diyeceğim biriktirdiklerime ya da saplanıp kalacağım yürümekte olduğum dipsiz bataklığın en dibine.

 

Kelimeler çoktan tükendi; duygular ise teker teker anlamını yitirdi. Hatta ve hatta ‘’duygu’’ kelimesi çoğu lügatte çoktan varlığını yitirmiş ve belleklerden de silinip gitmiş.

 

İyice karadı ortalık, göz gözü görmez oldu. İyi yanı da yok değil hani: En azından çoğu şeyi, tüm kötülükleri, ıstırapları örttü basan karanlık. Karanlık basmasa dahi, nicelerinin içinde barındırdığı karanlık acımasız benliklerini çoktan yutmuş gitmiş.

 

Hala devam etmekte homurtular. Allah’ın yarattığı hiçbir canlı böylesi bir ses çıkarmaya vakıf değil oysa. Kıyametin öncüsü olsa gerek tüm yaşananlar. Kim bilir, belki de bir kâbustur ve birazdan sona erecek uyandığımda. Umurumda bile değil oysa.

 

Boyundurlukları devam etmekte iken, çaresizliğin ve pervasızlığın bir iz düşümü olsa gerek tüm bunlar.

 

Yaradan bile elini eteğini çekmişken, ben ne yapabilirim ki onlar adına. Her türlü yolu denemiş olmam, demek ki bir fayda sağlamamış.

 

Buraya kadarmış meğer. Koca âlemde, bir başıma neyin mücadelesini vereceğim ki…

 

Evrim geçiren tüm varlıkları selamlıyorum. Ve final…

 

Siz kazandınız…

 

 

 

( Siz Kazandınız... başlıklı yazı GÜLÜMM tarafından 10/22/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.