AKDENİZ BÖLGESİ AKİLLER İLE BİRLİKTELİĞİM...

    Merhaba gönül dostları. Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi üzerimize olsun.
Akdeniz bölgesi akil insanlar grubu ile bir günlük birlikte oluşumda ki izlenimi sizlerle paylaşmak istedim.  Dışarıdan alınan duyumlarla, bire bir içinde ki duyumların farklı oluşunu yazı metnimi, şiirlerimi okuyunca fark edeceksiniz. Henüz satırlarımı okumaya başlarken buda siyasetçi diye ön yargılı olmak bence yanlıştır. Kırk iki yıldır sanat adamı olduğumu şeffafça söylüyorum.

    Isparta şehrimde ki akil insanlar  toplantısı bir hafta önce olacaktı. Sonraya erteleniş sebebi sizlerinde yüreğini yakan acı olay bizlerinde yüreğini yaktı. Çözüm sürecini baltalamak isteyen gizli odaklar çirkin yüzünü Hatay Reyhanlı da katliam yaparak göstermiş oldu. Bazı şüpheli failler yakalansa da ele başlarının henüz yakayı ele vermeyişi bizleri tedirgin etmektedir. Ölü sayısının ellinin üstüne çıkması, yaralıların çok olması üzüntümüzü daha da artırıyor.

     Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dilerken yakınlarına sınırsız sabırlar diliyorum. Yaralı vatandaşlara da acil şifalar diliyorum.  Akdeniz Bölgesi akil insanlar grubunun gül şehrimize geleceğinden haberdar olunca benimde beynimde bazı kuşkular oluştu. Acaba akıl insanlar bize ne aklı verecekler! .
On yıl önce yazdığım savaş, barış ve barışçı şiirlerimi not edip hazırladım. Güncel konuyla ilgili de bir kaç şiirler yazmıştım onları da temize geçtim.

       Nihayet şehrimize gelen Akdeniz Bölgesi akil insanlar grubunun ilk ziyareti İslam köyde ki gül bahçeleri oldu. Orada ki vatandaşlar ile sabah kahvaltısı yaptıktan sonra çözüm süreci konusunda halkın görüşlerine kulak verdiler. Oradan Isparta valiliğine gelerek fikir alışverişinde bulundular. Daha sonra umumi toplantının yapılacağı salona Baride oteline geldiler. Bende onlardan önce bana ayrılan masada yerimi alıp onların gelişini bekledim.

      Program açılışını yapan arkadaş salonda ki konukları bilgilendirdi. Akil insanları size bilgi aktarmayacak, sizlerin çözüm sürecinde ki fikirlerinizi, düşüncelerinizi aldıktan sonra sorulan soruları cevaplayacaklar dedi. Salon içerisinde yapılan organizasyona hayran kaldım. Girişte kimlik kartlarını alan her şahsın oturacağı masa belirlenmiş, her masa numaralanmış, her yönden görülebilen ekran ayarlanmış, her masaya birer sorumlu  tayin edilmiş.

       TOBB M. Rıfat HİSARCIKLIOĞLU  başkanlığında ki gruba katılanlar şu isimlerden oluşuyor. Kadir İNANIR, Lale  MANSUR, Şükrü KARATEPE, Nihal BENGİSU, Tarık ÇELENK, Öztürk TÜRKDOĞAN, Hüseyin YAYMAN, 
Muhsin KIZILKAYA  ve organizasyon ekibi yer alıyor. Misafir konuklar kısa konuşmalarıyla ülkemizde huzurun sağlanması için barış elçileri olduklarını beyan ettiler. Barış sürecinin siyasi olarak algılanmamasını arzu ettiler.

      Salonda ki konuklar fikirlerini özgürce aktarma fırsatı buldular. Soruların yanıtını yetersiz olsa da almış oldular. Keşke protesto edenler ve davet edildiği halde katılmayanlar da orada olsaydı düşüncelerini aktara bilseydi! .
Basın açıklaması yapıldıktan sonra akşam yemeğinde de beraber olduk. Ben Çözüm süreci ile ilgili şiirimi paylaştım. Sürecin hayırlı olmasını diledim. Çünkü benim çocuklarım doğuda görev yaparken bizler rahat uyuyamadık.

      Oğlumu telefonla aradığımda teröristlerin silah seslerini duyuyordum. Kızımı aradığımda onun mahallesinde ki karışıklığı konuşmasından anladım. Oğlum altı sene görev yaptığı yerler de çok tehlikeler atlattı. Eşim üzüldükçe beyninde oluşan bez salgılamayı artırdı. Her gün vatan, millet, yavrularımız için duacıyız. Allah korusun bu karışıklıkta eşimi, çocuklarımı kaybedebilirdim. Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını neden istediğimi algılandığına inanıp Akil insanların aracı olduğunu bildirmek isterim. Hoşça ve dostça kalınız.

*****  ÇÖZÜM  SÜRECİ  *****

Başbakan her türlü yolu deniyor,
Şehit anasında yürek yanıyor,
Cahil olanlar da çabuk kanıyor,
İnşallah umuttur çözüm süreci.

İmralı'ya  gitti onun heyeti,
Geçmişte ödendi bunun diyeti,
Ortaya konmalı barış niyeti,
İnşallah umuttur  çözüm süreci.

Esir düşenlerden haber alındı,
Sekiz kişi geri döndü salındı,
Tarihte yumuşak ortam bulundu,
İnşallah umuttur çözüm süreci.

Mektup da basına sızdı, yayıldı,
Dünyaya şeffafça haber duyuldu,
Palavra sözlere artık doyuldu,
İnşallah umuttur çözüm süreci.

Hükumet caymıyor bunda kararlı,
Savaşan taraflar her an zararlı,
İçi burkulsa da Zeki duyarlı,
İnşallah umuttur çözüm süreci.

15-3-2013

*****  AKİLLER  *****

Ülke genelinde yedi bölgede,
Çözüm süreci var kalmaz gölgede,
Paylaşım yaparlar önde bilgede,
Şehrimize geldi akil insanlar.

Baride  otelde konakladılar,
İslam köye gidip gül topladılar,
Valiliğe varıp tokalaştılar,
Isparta ilimde akil insanlar.

Davetli olanlar salona girdi,
Sunucu arkadaş mesajı verdi,
Parti karşıtları ortamı gerdi,
Dengeyi sağladı akil insanlar.

Lale, Muhsin, Kadir, yazarlar vardı,
Her masadan sözcü sorular sordu,
Başkan cevapladı üstünde durdu,
Açıklama yaptı akil insanlar.

Onlarda yapıyor barışa katkı,
Zeki şiiriyle yapıyor etki,
Gece geç saatte program bitti,
Mutlu oldu gitti akil insanlar.

Ispartalı Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Akdeniz Bölgesi Akiller İle Birlikteliğim ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 22.05.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.