YİRMİ ÜÇ  NİSAN  BAYRAM SEVİNCİ  VAR...

   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

      Ülkemizin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1921 de dünya çocuklarına armağan ettiği 23 - nisan bayram sevincini yaşamaktayız. Bizler her ne kadar olgunluk çağa ersek de, çocuklarımızın bayram sevincini paylaşmak durumundayız. En azından bu günün anısına hediyeler alabiliriz. Çocuğumuz okula gitmiyorsa küçükse her iki elini bayrakla donatabiliriz.

     Okula giden çocuklar bu günün anısına mutlaka görev alacaklar, en azından resmi geçit yapabilirler, çeşitli etkinlikler düzenleyebilirler. Onların izlenmek hoşuna gider. Bu bakımdan evladımızı diğer çocuklar içinde görüp duygulanmamak elde değil. Onları alkışlayarak, öpücükler gönderebiliriz. Tören sonrası da övgüler yağdırarak onları mutlu etmiş olursunuz.

      Türkiye Cumhuriyeti devletimizin dünyada ki örnek davranışları diğer ülkelerin çocuklarını da heyecanlandırmaktadır. Bayram dolayısıyla farklı ülkelerden gelip misafirimiz olan çocuklar yeni dostluklar edinmek de kardeş bağlarını güçlendirmektedirler. Her ülkenin kültür ve sanat anlayışı farklı olunca ortaya izlenmeye değer görüntüler çıkmakta ruhumuz da okşanmakta.

      Misafir olan çocuklar ülkelerine döndüklerinde burada ki atmosferi oraya yansıtacaklarından eminim. Küçük  yaşlarda ülkemize hayran olan yabancı çocuklar büyüdüklerinde de buralarda eğitim almayı da arzularlar. Komşu ülkelerde ki, diğer bazı savaşan ülkelerde ki çocuk istismarları ve kıyımları bizlerin yüreğini derinden yaralamaktadır. Çocuklar bizim umut kaynağımız.

      Yarının umudu olan yavrularımızın derdine de, neşesine de ortak olmalıyız. Onların yüzünde ki gülücükler, sevgiyle bakan gözleri dünyalara değişilmez. Keşke bizlerde çocuk kalabilseydik ama! bizler yerimizde saydıkça da nüfus artışı da olmaz. Allah her şeyi öylesine güzel ayarlamış ki..Çocuklarda ki özellikleri, güzellikleri saymakla bitiremeyiz, hayranlığımız devam eder.

     Her insan bir kitaptır  ama okumasını bilene, her çocuk bir dünyadır ama hissedebilene. Teknolojinin hızla arttığı, yayıldığı bir dönemdeyiz. Bizlerin bazen algılayamadığı konuları çocuklarımız bize anlatmaya kalkıyor.  Çünkü İnternet denen iletişim, bilgi kaynağı var. Bilgisayarları bizden de çok iyi kullanabiliyorlar. Bu günkü yaşadıkları bayram sevincini her an yaşıyorlar.

     Ülkemizde kutlanan resmi ve dini bayramların çocuklarımıza umut olmasını dilerim. Yirmi üç nisan anısına yazmış olduğum şiiri de bu vesileyle paylaşmış oluyorum. Çocukça yaşamak arzusunda olduğumu da ikinci şiirimde açıkça belirtmek istedim. Bebeklik döneminin belli sürede tamamlandığı gibi, çocuk dönemi de zamanla gençliğe transfer ediyor. En önemlisi mutlu olabilmektir.

     Bayramların önemini bilmeyenler, çocuklarını sevindirme yenler her iki konunun da üzerinde yeterince bilgi sahibi olup gereğini yapmalıdır. Bu gün ülkemizin her yerinde bayraklar dalgalanıyor. Bu dünya var oldukça da her zaman coşkuyla dalgalanmaya devam edecektir. Çocuklar bizden aldığı bilgilerle geleceğe ışık tutacağına göre en doğrusunu öğretmeliyiz. Eğitimsiz, kültürsüz çocukların halleri nice oluyor. Allah hayırlı evlatlar nasip etsin. Her günümüz bayram sevincine dönüşsün. Selamlar iletiyorum hoşça kalınız.

*****  23 -  NİSAN  *****

Bahar mevsiminin ortası gülü,
Kuşların, leyleğin  açılır  dili,
Bizleri  çağırır  okulun  zili,
Yirmi üç nisanın sevinci bizde.

Atatürk  çocuğa armağan etti,
Büyüğe, küçüğe bu sevgi yetti,
Barış sağlanıyor savaşlar bitti,
Yirmi üç nisanın sevinci  bizde.
 
Dünyaya duyuldu meclis kararı,
Diyalog yönünden  oldu  yararı,
Kutlayan ülkeler görmez zararı,
Yirmi üç  nisanın  sevinci  bizde.

Bu günde eğlenmek elbet hakkımız,
Yurtta sulh, cihana  erer  aklımız,
Kardeşliği seven Türkçe toplumuz,
Yirmi üç  nisanın  sevinci  bizde.

Ay yıldız Bayrağım çıktı göklere,
Bu ayda doyarız tüm çiçeklere,
Zeki'de  hayrandır  kelebeklere,
Yirmi üç  nisanın  sevinci  bizde.

*****  ÇOCUKÇA  *****

Yaşlılık hayatı çekilmez oldu,
Yıprandı bedenim dertlerle doldu,
Bakımsız kalınca rengim de soldu,
Çocukça yaşamak arzusundayım.

Kucaktan, kucağa atı verseler,
Yanağı, yüzümü koku verseler
Elimin ucundan tutu verseler,
Çocukça yaşamak arzusundayım.

Saçımı  boyayıp karala salar,
Bedeni yıkayıp parala salar,
Önüme oyuncak sıralasalar,
Çocukça yaşamak arzusundayım.

Felek firen bassa şu dönen çarka,
Doyasıya gezsem ulaşsam parka,
Büyükler, küçükler çıksalar arka,
Çocukça yaşamak arzusundayım.

Güzeller önceden yaktı kavurdu,
Gençliğin cilvesi harman savurdu,
Zeki kocadıkça enerji durdu,
Çocukça yaşamak arzusundayım.

Ispartalı  Zeki  Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Yirmi Üç Nisan Bayram Sevinci Var ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 4/22/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.