Düşlerimde, biraz sarı biraz yeşil bir ormandayım. Uzun uzun ağaçlar sonsuzluğa kafa tutar gibi, göklere yükselmişler hüzünlü başlarını. Yaprakların arasından güneş yüreğime gönderiyor ışıklarını. Her sızan ışığın bedenime değişi, daha da kamaştırıyor hislerimi. Yüreğim coşuyor, ayaklarım yerden kesiliyor sanki.


Göklere uzanıyor bakışlarım sonra... Mavi, sonsuz bir huzur karşılıyor benliğimi. Kulağımda, yaprak hışırtılarının oluşturduğu hüzünlü bir melodi. Belleğimdeyse derinden gelen kuş cıvıltılarının raksedişleri... Ve içimde mimlenmiş bir huzur gitmemek üzere, mesken tutmuş yüreğimi/gözlerimi okşuyor yeşil ninnilerle.


Kollarımı açıyorum sonsuzluğa, tüm ormanı kucaklayacağım sanki... İçime çektiğim taze toprak kokusu, nasıl da mest ediyor ruhumu. Bu kez ellerimi gökyüzüne korkmadan uzatıyorum. Bulutlara değecek sanki mutluluğum. Bir kelebek olmuş uçuyor yüreğim, öyle ki her çiçeği tek tek öpeceğim.

Ansızın bir damla ıslatıyor kirpiğimi. Ağlayan gökyüzü mü yoksa gözlerim mi? Sonra bir damla ve bir damla daha... Susuyor tüm yüreğim... Fısıltıyla yağan yağmuru dinlemekteyim. Önce gözlerim, sonra saçlarım ve en nihayet kalbim ıslanıyor, ben yağmur oluyorum.
 
Sımsıkı kapıyorum gözlerimi damlalara, ruhum temizleniyor bu aydınlıkla, ben damla oluyorum.


Tükeniyor tüm gücüm, çöküyorum yere... Başımı ellerime saklıyorum. Yanaklarımdaki ıslaklık hıçkırıklarıma karışıyor, bir damla gözyaşı oluyorum.
 
Lekesiz, bembeyaz bir sayfaya yeniden, yeniden doğuyorum. Anladım, tüm yaşanmışlıklarımla yeni bir insana uyanıyorum.
 
/// Çünkü ben yaşıyorum...///


 
( Bir Damla Gözyaşı Oluyorum... başlıklı yazı Gülşen tarafından 3.11.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.